Připojení Jabberu + omezení

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Připojení Jabberu + omezení

Nový příspěvekod Filip Svoboda » 10.01.2006 18:57:34

Ahoj. Jelikož jsem nenašel žádnou lepší kategorii na mou otázku, hodím ji sem. Snad jsem se trefil správně....
a) používám Mirandu ale nemůžu se za žádnou cenu registrovat na jabber a to ani za předpokladu, že postupuji podle rady které jsou v sekci HOWTO... Píše mi to "chyba, nelze navázat spojení se serverem" Zdá se ale, že mám všechno nastavené správně.
b) nemůžu najít telefoní číslo na webmastera i přes to, že jsem si dal opravdovou práci :) a docela jsem prolezl celý khnet.info . Je na něj nějaký mail, číslo nebo nějaký podobný kontakt? Pod jakou přezdívkou se vlastně skrývá?
Díky
http://www.fikusweb.xf.cz
All work and no play makes Jack a dull boy All work and no play makes Jack a dull boy All work and no play makes Jack a dull boy All work and no play makes Jack a dull boy All work and no play makes Jack a dull boy
Filip Svoboda
Prvok
 
Příspěvky: 16
Registrován: 10.01.2006 18:46:39

Nový příspěvekod dalicros » 10.01.2006 19:48:28

ahuj, no cisel je tu nekolik :lol: viz http://www.khnet.info/view.php?cisloclanku=2005082901
ber to od shora :shock:
a co se tyce mirandy, snazis se o to z khnetu? jakou verzi mirandy pouzivas?
Uživatelský avatar
dalicros
Hodný pán s kloboukem
 
Příspěvky: 622
Registrován: 25.01.2004 14:03:17
Bydliště: Baron von Zhidenitz

Nový příspěvekod Filip Svoboda » 10.01.2006 21:00:58

dalicros píše:ahuj, no cisel je tu nekolik :lol: viz http://www.khnet.info/view.php?cisloclanku=2005082901
ber to od shora :shock:
a co se tyce mirandy, snazis se o to z khnetu? jakou verzi mirandy pouzivas?

článek jsem našel, ale odhodlal jsem se zavolat až po dopsání článku (není v tom moc logiky... :oops: )
Miranda IM 0.3.3
http://www.fikusweb.xf.cz
All work and no play makes Jack a dull boy All work and no play makes Jack a dull boy All work and no play makes Jack a dull boy All work and no play makes Jack a dull boy All work and no play makes Jack a dull boy
Filip Svoboda
Prvok
 
Příspěvky: 16
Registrován: 10.01.2006 18:46:39

Nový příspěvekod ludvik » 10.01.2006 21:53:02

proč chceš volat webmasterovi?? myslím, že jsem nikde po internetu nenarazil na přímo zveřejněný telefon autora stránek. maximálně odkaz na webové stránky ... málokdo z tohoto oboru preferuje telefon před ostatními způsoby komunikace ...

V naprosté většině případů musí fungovat adresa webmaster@ plus zbytek domény bez úvodního www. je to takový dobrý zvyk, aby tato adresa směrovala buď na autora, nebo technického správce.

A pokud hledám kontakty na organizaci, tak hledám odkaz buď kontakty, nebo něco podobného. V našem případě "orgány sdružení". Telefonů je tam dost ... Nebo např. hotline = horká linka. Sice je spíš neaktivní (přeci jenom jsme neziskovka a nemáme to jako zaměstnání, ale jako koníčka), než funkční, ale většinou se přes den někomu dovoláš.

No a poslední rýpnutí: na našich stránkách je funkce "hledej" :-) Zadám slovo telefon a hned třetí odkaz jsou správci nódů a čtvrtý jsou již zmiňované orgány sdružení ... Práce na dvě minuty i s vařením kafe.
Když do googlu zadám hledat "telefon site:khnet.info" tak je to dokonce na prvním a druhém místě ... A telefony, icq a jabber je vidět i přímo na googlu v tom "výcucu" co ukazuje pod odkazy ...


Ohledně mirandy: nepoužívá ji sice moc lidí, ale zatím nikdo problémy s registrací nehlásil. Náš server je standardí, běžně používaný a rozšířený, neočekával bych tyto problémy. Spíš má chybu miranda ... Zkus buď Jajc (umí pouze jabber), nebo sim-icq které toho umí víc (jabber, icq, aim a asi i další).
Viděl bych to na dva možné problémy: buď už existuje uživatelské jméno, tj. tě odmítá, nebo jsi zadal server blbě ... musí to být "jabber.khnet.info" se standardním portem (5222 myslím) a bez šifrování, to zatím není podporováno.
A pokud nejsi členem naší sítě a ani to nemáš v plánu, tak ti spíš doporučím nějaký vyloženě veřejný server, např. jabber.cz. Ne že by náš byl špatný, nebo bychom byli nějak proti tomu, ale z technických důvodů to je prostě lepší.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod ludvik » 10.01.2006 21:55:09

Poslední odstavec beru zpět ... členem khnetu evidentně jsi, nebo jsi alespoň z něj psal svoje příspěvky do fóra ...
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod dwori » 10.01.2006 22:47:10

rikal jsem si ze napisu nejakou modrou jakozto reakci pro uzivatele.
jal jsem se tedy stahnout modul pro jabber do mirandy, ovsem pres nasi veleslavnou proxy zeus (krasny to a-record ze?!) jsem se ven nedostal (bohuzel pres jediny rozumny otevreny port 8080 jsem se ven nedostal <icq jede :)>), takze nemohu radit z rukavu, ale ...

miranda ma spravne nastaven vychozi port pro jabber komunikaci, tedy 5222
v options>network>jabber je predpokladam nutno vyplnet nazev serveru na kterem toto bezi (v nasem pripade jabber.khnet.info), dale vyplnit pole username a password (pokud neni zasktrnuto ssl je port skutecne 5222)> pote kliknout na tlacitko "register new user", dotaz potvrdit a miranda by se mela nakonektit na jabber.khnet.info a patricny ucet, za predpokladu, ze jiz neni vytvoren, vytvorit ... a vse by melo byt v poradku
bohuzel jak jsem v uvodu nadnesl, nemohu se dostat do konecne faze (alespon pro tentokrat, neb hloubeji scannovat porty v nasi maloobchodni siti se nevyplaci, ovsem stejne budu brzy okolnostmi nucen. pak uz pro mne vyvstava otazka, jak dlouho na dane pozici setrvam ;-) )
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Re: Připojení Jabberu + omezení

Nový příspěvekod nostromo » 11.01.2006 15:52:33

Filip Svoboda píše:Ahoj. Jelikož jsem nenašel žádnou lepší kategorii na mou otázku, hodím ji sem. Snad jsem se trefil správně....
a) používám Mirandu ale nemůžu se za žádnou cenu registrovat na jabber a to ani za předpokladu, že postupuji podle rady které jsou v sekci HOWTO... Píše mi to "chyba, nelze navázat spojení se serverem" Zdá se ale, že mám všechno nastavené správně.
Díky


Mirandu používám doma i v práci, na Jabber khnetu se dostanu bez problému z obou míst.
Stačí nastavit:
Uživatel: jméno (bez @ a přípony)
Heslo: heslo
Uložit heslo: zaškrtnout
Prostředek: Miranda
Server: jabber.khnet.info
Port: 5222
SSL: nezaškrtnuto
Udržovat spojení: zaškrtnout
Adresářová služba: jabber.khnet.info

A to je všechno
Nostromo
Uživatelský avatar
nostromo
Hustej masér
 
Příspěvky: 585
Registrován: 21.06.2003 12:41:26

Jeste jedna uzitecna poznamka ....

Nový příspěvekod CEC » 11.01.2006 23:43:08

Je take dulezite, aby port 5222 nebyl zakazan na nekterem z Firewallu a to jak personalnich nebo primo aplikacnich napr. po instalaci SP2 (i kdyz v tomto pripade se poprve FW rozhrani zepta).
Mam radeji zapad slunce nez vychod slunce, protoze slunce zapada rano mnohem pozdeji.
Uživatelský avatar
CEC
Člen rady
 
Příspěvky: 489
Registrován: 18.11.2003 02:53:33
Bydliště: Kutna Hora

Problémy s Mirandou od 12.2.2006

Nový příspěvekod nostromo » 13.02.2006 17:52:11

POZOR!
Od 12.2.2006 je změněný protokol ICQ, a Miranda nedokáže přijímat zprávy (odesílá je v pohodě). Takže pokud používáte Mirandu pro ICQ zprávy, stáhněte si nový ICQ plugin:
http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=1683
POHOV!
Nostromo
Uživatelský avatar
nostromo
Hustej masér
 
Příspěvky: 585
Registrován: 21.06.2003 12:41:26

Nový příspěvekod dwori » 13.02.2006 18:06:43

jeste dneska to slapalo, naky divny ... kouknu na to az prijdu domu
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod ludvik » 14.02.2006 08:30:10

používám sim-icq a funguje i bez aktualizace normálně.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod dalicros » 14.02.2006 13:35:52

stejne jako gaim nebo trillian

ale je fakt ze miranda potrebovala aktualizovat svuj ICQ plugin, pokud si mel ale plug in pro automaticky aktualizace, tak si to pravdepodobne ani nepostreh 8)
Uživatelský avatar
dalicros
Hodný pán s kloboukem
 
Příspěvky: 622
Registrován: 25.01.2004 14:03:17
Bydliště: Baron von Zhidenitz

A bude hur ...

Nový příspěvekod CEC » 14.02.2006 22:10:45

Panove, je temer jiste, ze se muzeme pripravit na stale castejsi upravy protokolu proprietalnich reseni. S vyznamnym poklesem vychozich klientu sluzeb je to jedina obrana jak si uzavreny system muze vynutit navrat k oficialnimu klientovi tedy k reklame a propagaci sama sebe. Zadny uzavreny system nejdrive nevyda protokol a az je dostatek klientu tak povysi server. Jde o to v tichosti upravit vlastniho klienta a co nejrychleji provest zmenu, ktera eliminuje klienty konkurencni.

Z tohoto jsou jen dve cesty, smirit se s tim, ze vyvojari budou zmeny stihat a nebo dostat sve zname z uzavrenych systemu na jabber. A verte bude mozna hur ...
Mam radeji zapad slunce nez vychod slunce, protoze slunce zapada rano mnohem pozdeji.
Uživatelský avatar
CEC
Člen rady
 
Příspěvky: 489
Registrován: 18.11.2003 02:53:33
Bydliště: Kutna Hora

Nový příspěvekod dwori » 15.02.2006 03:13:44

stale zde zustava x dalsich alternativnich im protokolu, takze bych to nevidel tak cerne ... a ono napr. u mirandy rikat vyvojari, neni tak zcela presny, neb sice zakladni fcnost aplikace vyvijeji nejaci core lidi, ale pluginy ... vsichni okolo ... a jestli napr me, nepujde den dva komunikace via icq ... co se deje?
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35


Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron