Porovnání rychlostí

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Porovnání rychlostí

Nový příspěvekod mech » 24.03.2006 10:03:29

Rozdělený příspěvek (rozdělil Monty):

odpověd je na tento text:

U: furt mi to nejede: 44 kbps

S: odemne až k vašemu zařízení je to naprosto předpisové. čím měříte?

U: http://www.dsl.cz/rychlost.php
U: tak co můžu dělat?

S: fakt je tam "kbps"??? není tam náhodou velké B?

U: počkat... je tam: stahování dat: 20,7 KB/sec

S: tak to je 160kbps. Což sice není moc, ale je to 4 násobek modemu. Bohužel se současnou technologií v případě vytíženosti je to normální.

U: No jo...tak ale mě bylo řečeno, že by to nemělo klesnout pod 128 kb, což by těch 350kč tak nějak odpovídalo, ale takhle..?

S: 160 je méně, než 128?

Klesnout by to nemělo, to máte pravdu. Ale jsme nezisková organizace, amatéři. Nemáme na profesionální zařízení finance. Kromě toho technologie je "volná", kdo chce, tak si to může zapnout a zarušit pásmo nám i vám a není se koho dovolat. Pokud někdo naše zařízení přetíží, tak s tím nic nenadělám (v případě serveru, kam jste připojený). S novějšíma zařízeníma, co teď nasazujeme je to podstatně lepší, ale na tento server je to v plánu někdy příští, možná popříští týden.
Amatérismus a neziskovost v našem případě také spočívá v tom, že prakticky veškerou technologii má někdo v bytě, na balkóně. Takže to někdy nezávisí ani tak na sdružení jako organizaci, ale také na "majiteli". Prostě musí mít čas a musí být doma ...

cena nejlacinějšího DSL od telecomu je 399 bez DPH. plus platby za telefoní linku. Měsíční objem dat je 1GB (což je o něco málo víc, než CDčko) - počítáno ale v OBOU směrech, tj. stahování i odesílání zároveň. Při překročení limitu vás srazí do konce měsíce na 64kbps.
1/4 GB jsem schopný nabrat denně při BĚŽNÉM prohlížení internetových stránek ...

a při jakémkoliv měření pozor na tohle - používají se dvě jednotky: "b" a "B". Malé b je osmkrát menší, než velké ...


Lidi si to pletou, to je normalni.
Ale proc mu to jelo tak pomalu? Je sice hezke, ze KHNET ma linku XX Mbit/s, ale kdyz se ta rychlost nedostane ke koncovym uzivatelum, tak je to spatne. Nestalo by za to posilit pater?
Uživatelský avatar
mech
Ničitel klávesnice
 
Příspěvky: 485
Registrován: 14.08.2003 20:25:43
Bydliště: pod masinkou

Nový příspěvekod ludvik » 24.03.2006 11:25:15

zmíněný server má dvě apčka. teoreticky z nich vytlačíš dohromady 4-5 megabitu. Páteř jede na nějakých 10. Dle mých počtů to stačí naprosto bohatě.

Příklad: masarka má nějakých 80 členů přímo závislých (4 apčka, plus 14 uživatelů v panelnetu), plus něco z masinky. Ať se děje, co se děje, na páteři mám furt volno ... A páteře jsou momentálně všude stejné, s prakticky shodnou průchodností. Neexistuje server připojený normální wifinou.

To není problém páteře, ale přístupových bodů jako takových, prostě technologie. Ty bys to měl vědět.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Monty » 24.03.2006 11:43:13

na vytížených apčkách je rychlost 160 ve špičce normal, prostě víc se z toho nevytlačí, pokud jede dost lidí, mimoto plecháč ještě nemá wrapa a ochytli jsme tam torrentisty.

ale to sem nepatří, má se to řešit v jiné sekci
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Joesek » 24.03.2006 15:08:34

taky by bylo dobre zverejnit v kterou denni dobu byl tento dotaz posilan ci probihalo primo mereni. protoze to ma na rychlost v soucasne dobe taky velky dopad, podle myho probihalo mereni nekdy kolem seste hodiny odpoledne, to uz je inetova linka dost vytizena a apcka na masarce pocitam ze take.
jinak bych se uz dnes zas tolik neohanel rychlosti modemu a ani nezpochybnoval dsl od telecomu. co jsem mel moznost si zkusit dsl tak na browseni, hrani atd. to je naprosto dostacujici, stabilni a datove limity u tech ne uplne nejlevnejsich reseni nejsou uz tak prisne, i kdys je pravda ze minimalne za dvojnasobnou cenu nez ma khnet. kabel je zda se jeste lepsi...

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Nový příspěvekod Monty » 24.03.2006 15:56:42

Joesek píše:taky by bylo dobre zverejnit v kterou denni dobu byl tento dotaz posilan ci probihalo primo mereni. protoze to ma na rychlost v soucasne dobe taky velky dopad, podle myho probihalo mereni nekdy kolem seste hodiny odpoledne, to uz je inetova linka dost vytizena a apcka na masarce pocitam ze take.
jinak bych se uz dnes zas tolik neohanel rychlosti modemu a ani nezpochybnoval dsl od telecomu. co jsem mel moznost si zkusit dsl tak na browseni, hrani atd. to je naprosto dostacujici, stabilni a datove limity u tech ne uplne nejlevnejsich reseni nejsou uz tak prisne, i kdys je pravda ze minimalne za dvojnasobnou cenu nez ma khnet. kabel je zda se jeste lepsi...


ano bylo to večer, dsl je dobré, pokud na tebe není uplatněna FUP. Pak je to mizérie, rovnající se modemu.
A pokud ti 1GB za týden připadá jako dostačující limit, tak mě tedy ne. A to nestahuji zbytečnosti, neposlouchám netí rádio apod. Pouze běžně užívám.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod dalicros » 24.03.2006 16:05:51

je videt pepo, ze nevis co to znamena prezivat na ADSL ...
co se tyce tech limitu tak ten 1 GB je mozna na tyden, ale kdyz to prepalis tak te to oreze do konce mesice ....
formalne na 64 kilo ale realne nekam na 10-15 a s tim si zkus zit ... (tohle je z overenyho zdroje, s kamosem sme nekolikrat provadeli mereni)
jinak ADSL se slusnejma limitama po 1 000 nejde, takze pokud si net platis sam, tak se ti sakra vyplati pocitat...
co se tyce kvality spoje, tak pokud jsi na pateri khnetu (coz je tvuj pripad) tak mas lepsi linku ne 2 MB ADSL od kohokoliv a to kdykoliv (i ve spicce) ...
Uživatelský avatar
dalicros
Hodný pán s kloboukem
 
Příspěvky: 622
Registrován: 25.01.2004 14:03:17
Bydliště: Baron von Zhidenitz

Nový příspěvekod dwori » 25.03.2006 02:07:39

panove panove, kdyz uz, tak uz ...

uplatneni fup na 64/64 je pouze nejnizsiho tarifu impuls, kteryzto je prezentovan mimojine nyni v ramci reklam s krausem
u ostatnich je po aplikaci fup rychlost omezena na 128/128 (coz by rychlostne naplnovalo mozna tak paralelni zapojeni dual isdn a vite o nekom kdo by toto uzival?) a vzhledem k tomu, ze rychlost neovlivnuje latenci site (mysleno u koncove zakaznika), muzes napr. online hrat dal a dal
toliko k internetu express

dale tu mame kuprikladu sluzbu internet extreme, kterazto pri 512/128 za cca 1000,- bez datovyho limitu ...

neodsuzujte dsl technologii jenom kvuli tomu ze sedite na khnetu a zamyslete se taky nad tim, ze khnet tu v podstate myslenku freenetu plnim v ranych prvopocatcih, nebot 99% uzivatelu na khnetu, je pripojena pouze a jenom kvuli pristupu na inet a vy taky :)
Naposledy upravil dwori dne 25.03.2006 02:16:04, celkově upraveno 1
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod dwori » 25.03.2006 02:10:25

apropos k cene za inet ... daliku, sedim si tu tedka v praze na zidli a pisu sem momentalne za 972,- mesicne ... 3mbit/384kbit s 30gb na mesic .. ovsem pravda catv inet neni xdsl
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Express Start

Nový příspěvekod nostromo » 25.03.2006 11:35:56

Máme v práci ADSL, 512/128, limit 1GB/týden od Telekomu. Firma za to pletí snad 720Kč, ale to si nejsem jistý. Používáme to na WEBy, poštu, a hlavně na Skype do zahraničí.
Chodí to celkem slušně, kdykoliv to změřím na www.dsl.cz, tak se pod 400kbit nedostanu (pokud nepřešvihneme limit). Když od pátku do čtvrtka přelezeme přes 1GB, tak nám skrouhnou do konce období (tj. do čtvrtka půlnoci) rychlost na 256/128.
Není to žádný zázrak, ale pro použití firmy (máme na to napojené 4 PC) to stačí.
Nostromo
Uživatelský avatar
nostromo
Hustej masér
 
Příspěvky: 585
Registrován: 21.06.2003 12:41:26

Nový příspěvekod Czernobyl » 25.03.2006 12:29:18

To rozhodně není ;)
no ja bych s tím nedokázal žít. ne z důvodu který si všichni myslíte. Když pařim BF2 tak to s klidem udělá půl mega/s. Dáš si takhle pár večerů a je po srandě na zbytek měsíce.
ja nemám KHnet jen pro i-net. mam tam par známích i příbuzných. a taky je to můj SLON (pač tohle se koníčkem nazvat nedá :wink: )

no a co se týká telekoumáků a spol. když si pořídíš (máš na to) službu/konfiguraci podle toho co děláš na inetu a naco je určená tak to bude asi vcajku. v tomhle okamžiku ti řeknu "si to u ČTc užij". ty sotva zaplatíš, že ti doma končej dráty a ja mam hotovo (měl bych). to je univerzal ne na tebe dwori . :wink: ale máme svobodu a tak ať si vybere kdo co chce. většinou jste svéprávný :D
Uživatelský avatar
Czernobyl
Člen rady, admin, rypouš sloní
 
Příspěvky: 694
Registrován: 12.11.2003 22:22:56
Bydliště: MARS

Re: Express Start

Nový příspěvekod ludvik » 25.03.2006 12:54:56

nostromo píše:Máme v práci ADSL, 512/128, limit 1GB/týden od Telekomu. Firma za to pletí snad 720Kč, ale to si nejsem jistý. Používáme to na WEBy, poštu, a hlavně na Skype do zahraničí.
Chodí to celkem slušně, kdykoliv to změřím na www.dsl.cz, tak se pod 400kbit nedostanu (pokud nepřešvihneme limit). Když od pátku do čtvrtka přelezeme přes 1GB, tak nám skrouhnou do konce období (tj. do čtvrtka půlnoci) rychlost na 256/128.
Není to žádný zázrak, ale pro použití firmy (máme na to napojené 4 PC) to stačí.


Počkej, tyhle týdení limity jsem už u ČTc nenašel. Nebyly náhodou v souvislosti se "zrychlením" zrušeny?
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Re: Express Start

Nový příspěvekod dwori » 25.03.2006 13:06:33

nostromo píše:... tak nám skrouhnou do konce období (tj. do čtvrtka půlnoci) rychlost na 256/128.
Není to žádný zázrak, ale pro použití firmy (máme na to napojené 4 PC) to stačí.


FUPova rychlost 256/128 se mi z povahy nezda

Czernobyl píše:To rozhodně není ;)
no ja bych s tím nedokázal žít. ne z důvodu který si všichni myslíte. Když pařim BF2 tak to s klidem udělá půl mega/s. Dáš si takhle pár večerů a je po srandě na zbytek měsíce.
ja nemám KHnet jen pro i-net. mam tam par známích i příbuzných. a taky je to můj SLON (pač tohle se koníčkem nazvat nedá :wink: )


vyjimky potvrzuji pravidlo, me slo spise o to, ze jsem se bavil s par lidma z czfree, ale to uz je jedno ... na dlouho, predlouho by to bylo :)

Czernobyl píše:... ale máme svobodu a tak ať si vybere kdo co chce. většinou jste svéprávný :D


vzdy aaano, tak to ma byt :)


ludvik píše:
nostromo píše:...


Počkej, tyhle týdení limity jsem už u ČTc nenašel. Nebyly náhodou v souvislosti se "zrychlením" zrušeny?


cekam, ... tydeni byly skutecne zruseny a nahradily je mesicni, coz je pro sluzby s nizkejma dat. limitama samozrejme horsi... limit sjedes prvni tejden a pak do konce mesice jedes rychlosti po aplikaci FUP ... ta tejdeni byla lepsi ...

ps. nemam nic s ctc :)
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod Joesek » 25.03.2006 14:16:34

2 dalik: jasny sedim na pateri kdys je volna linka mam +-6mbit, platim solidni peniz. nemam nic na co si muzu stezovat, ale chtel jsem jen upozornit ze dneska uz opravdu existuje alternativa v kh v podobe dsl (za vyssi peniz) ktera se khnetu vyrovna. taky v mem prispevku jsem psal ze bych nikdy nesel do te nejlevnejsi nabidky z reklam tad. na vyber jsou mnohem lepsi reseni s akceptovatelnejma limitama. samozrejme ze 1gb na tejden bych vycerpal i za 2 hodiny, ale to treba neplati o 70% uzivatelu khnetu kteri by si s tim vystacili viz statistiky na webu.
jinak v ostatnim plne sohlas s dworim (vyjmecne :lol:).

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Re: Express Start

Nový příspěvekod nostromo » 25.03.2006 15:21:16

256/128 jsem se upsal. Má to být 256/64

O tom zrušení jsem našel tohle:
"Pokud využíváte službu Internet Expres Start (256/64), bude vám provedena změna služby na Internet Expres Start s rychlostí až 2048/256 kb/s s týdenní FUP 0,5/1GB"
Nostromo
Uživatelský avatar
nostromo
Hustej masér
 
Příspěvky: 585
Registrován: 21.06.2003 12:41:26

Nový příspěvekod Monty » 27.03.2006 08:59:39

Z trochu jiného soudku, Bluetone Angel při meší poruše (čím dál častěji, tak 2x týdně a ne jen u nás, ale v rámci celého POPu, Protheus potvrdí), závratná rychlost 20 kpbs. Služba, která stojí cca 1500 bez DPH měsíčně.

Když je větší porucha, jsou pingy i 15-20 s (opravdu vteřin).

Už aby byla páteř na střeše na Plecháči.

:D :D :D

Příkaz PING na www.seznam.cz [212.80.76.3] s délkou 32 bajtů:

Odpověď od 212.80.76.3: bajty=32 čas=2545ms TTL=56
Odpověď od 212.80.76.3: bajty=32 čas=2454ms TTL=56
Odpověď od 212.80.76.3: bajty=32 čas=3214ms TTL=56
Odpověď od 212.80.76.3: bajty=32 čas=3226ms TTL=56
Odpověď od 212.80.76.3: bajty=32 čas=3048ms TTL=56
Odpověď od 212.80.76.3: bajty=32 čas=3044ms TTL=56
Odpověď od 212.80.76.3: bajty=32 čas=2913ms TTL=56
Odpověď od 212.80.76.3: bajty=32 čas=3065ms TTL=56
Odpověď od 212.80.76.3: bajty=32 čas=2683ms TTL=56
Odpověď od 212.80.76.3: bajty=32 čas=3020ms TTL=56
Odpověď od 212.80.76.3: bajty=32 čas=2912ms TTL=56

Statistika ping pro 212.80.76.3:
Pakety: Odeslané = 11, Přijaté = 11, Ztracené = 0 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 2454ms, Maximum = 3226ms, Průměr = 2920ms
Control-C


Výpis trasy k www.seznam.cz [212.80.76.3]
s nejvýše 30 směrováními:

1 < 1 ms < 1 ms < 1 ms 192.168.1.254
2 2579 ms 2676 ms 2568 ms 10.255.255.45
3 3151 ms 3494 ms * eth1-natitko2.bluetone.cz [82.99.164.4]
4 3462 ms 3629 ms 3281 ms po1-14-stra39.bluetone.cz [82.99.164.24]
5 * 3325 ms 2929 ms 84.244.127.234
6 3370 ms 3057 ms 3547 ms nix2.tgnet.cz [194.50.100.76]
7 3343 ms 2641 ms 3017 ms seznam--bbsw1-ttc.tgnet.cz [82.100.0.76]
8 3311 ms 3074 ms * unused-244.76.80.212.in-addr.arpa [212.80.76.24
]
9 3251 ms * * www.seznam.cz [212.80.76.3]
10 4319 ms 3265 ms 3821 ms www.seznam.cz [212.80.76.3]
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora


Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron