Přetížení sítě

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Přetížení sítě

Nový příspěvekod mastickar » 17.02.2007 20:22:20

Dobrý den,
Jsem ve združení KHnetu,
Síť mezi 19:00 až 22:00 je přetížená.
Jde pomalu net a stahování Online hry mají vysoký ping a lagy.
Mohlo by dojít k zvýšení linky.
Dělám správce sítě tak že tomu trochu rozumím.Když si spočítám
1045 krát 350 to je 365750,-
Za o už mužeme mít všichni kvalitní net ne.
Linka do interetu 36 muře stát max do150 000, cena se dá zjistit.
Každý nový člen platí do fondu 800 kč
Tak proč se nezvýší linka nezlepří spojení nebo snat ty peníze z učtu mizí?
mastickar
...
 
Příspěvky: 4
Registrován: 17.02.2007 20:13:05

Nový příspěvekod dwori » 17.02.2007 21:53:37

dobra, tedy "Dělám správce sítě tak že tomu trochu rozumím" takze by jste mohl logicky dojit k zaveru, ze problemem nemusi byt konektivita do inetu. koneckoncu, kdyz uz delate spravce site, mohl by jste take uvest vice relevantnejsich informaci ...

sorry, ale nemohl jsem si pomoci ...

ps. krom toho jste si zrejme necetl dokumenty tykajici sdruzeni a stejne tak vam je zrejme cizi smysl freenetu, ac ho khnet a uzivatele naplnuji sporadicky.
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod mastickar » 17.02.2007 22:30:17

tak to zvyšte a vy nebuďte zvědavej životopis vam tady psat nebudu.
mastickar
...
 
Příspěvky: 4
Registrován: 17.02.2007 20:13:05

Nový příspěvekod ludvik » 18.02.2007 00:23:10

I správce sítě by mohl umět správně česky a být trochu slušný.

I správce sítě by mohl vědět, jaké má wifi limity. A spočítat si poměr ... a dojít k závěru, že přetížený není nejspíš internet.

I správce sítě by mohl vědět, že pojem "pomalost" je subjektivní. Pro někoho je to 128kbit, pro dalšího půl mega ... Kolik bys chtěl, když teoretická propustnost wifi je cca 5.5 megabitu a to pouze jedním směrem najednou? Chtěl bys vlastní přípojný bod? Ukecej úřady, ať máme víc, než tři použitelné kanály ...

I správce sítě by mohl mít trochu ponětí o ekonomice. Nemůžem utratit všechno za internet. Existují také pojmy investice, režie, opravy, vývoj.
Něco málo o plánovaném vývoji bylo tady: http://www.khnet.info/view.php?cisloclanku=2006100702
Aby měli všichni kvalitní net dle tvého pojetí, tak je to měsíční INVESTICE tak 100-150 tisíc na jeden přístupový bod (panelák). A buď si jistý, že tobě se to z principu moc nezlepší.
Zjisti si ceny technologií ... stavíme to na "amatérské" a stejně jeden panelák vyjde na cca 15 tisíc. Wifi bod víc ...

I správce sítě by mohl znát situaci na trhu s datovou konektivitou. Ale nemusel ... Cena je jedna věc, dostupnost druhá. Obětuj týden a sežeň nám víc internetu, než máme teď ... jsem na tebe zvědavý.
Také bys mohl trochu pronásobit pár čísel ... správně jsi zjistil, že je nás cca 1045, když každému slíbím řekněme 128kbit, k čemu dojdeš? 134Mbit. No a teď sháněj ... Nezapomeň na rezervu ...

Než začneš něco nemístně kritizovat, tak si nejdřív něco nastuduj. Nebo se zeptej. V tomto tvém příspěvku jsi jenom ukázal, že tomu moc nerozumíš.

Ale abych tě uklidnil ... máme rozplánovány investice cca na milión (který samozřejmě nemáme). Posílení spojů, vybudování druhého hlavního serveru, nový internet (který se musí postavit komplet znovu - rádio plus laser). Pitomý stožár stojí 30 tisíc - potřebujeme tři. A to nepočítám Obilu, kde to bude za sto samo o sobě.

Také můžeš pomoci. Do teď zatím všichni chodíme do jiného zaměstnání ... khnet se vyvíjí po večerech a víkendech.

Loni jsme proinvesovali milión a půl. Což je polovina příjmů ... za internet jsme dali dalších osm set tisíc ... Přijď na valnou hromadu, můžeš se podívat na celé účetnictví.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod King » 18.02.2007 08:02:03

mastickar píše:tak to zvyšte a vy nebuďte zvědavej životopis vam tady psat nebudu.


Zase nějakej tragéd co je 3 měsíce v síti , ještě se do dění nezapojil a už ví že mizí peníze z účtu.

Nejede ti to proto že já tahám rozumíš?
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod mastickar » 18.02.2007 09:26:44

Nechtěl jsem nikoho urazit ani rozčílit.
Ke KHnetu jsem připojil tři lidi a to nejsem žadnej vaš technik ani admin.
Mužete udělat na khnet webu kolonku kam bude prístup pouze ze sítě Khnet a lidé by viděli co se obnovuje zlepšuje kdo s tím pomáhá a tak.
Kolik se do sítě investuje každý měsíc. Jo a to povýšení připojení do internetu jste mohli popsat na stránkách už dřív a ne až to sem napíše admin ludva co kollik stoji a co je potřeba.
mastickar
...
 
Příspěvky: 4
Registrován: 17.02.2007 20:13:05

Nový příspěvekod King » 18.02.2007 10:04:09

mastickar píše:Nechtěl jsem nikoho urazit ani rozčílit.
Ke KHnetu jsem připojil tři lidi a to nejsem žadnej vaš technik ani admin.
Mužete udělat na khnet webu kolonku kam bude prístup pouze ze sítě Khnet a lidé by viděli co se obnovuje zlepšuje kdo s tím pomáhá a tak.
Kolik se do sítě investuje každý měsíc. Jo a to povýšení připojení do internetu jste mohli popsat na stránkách už dřív a ne až to sem napíše admin ludva co kollik stoji a co je potřeba.


Ty asi ještě furt nechápeš že to je i tvoje síť. Nepobírám proto spojení "váš technik". To že si připojil 3 lidi je supr takže proč nepokračovat? Ludva ti napsal že konektivita do netu se bude přikupovat jenže je problém jak ji k nám dostat. Stávající zařízení prostě není schopno více propustit. Musí se koupit nové laserbity ty nejsou zadarmo pak máš pronájmy atd.
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod mastickar » 18.02.2007 11:05:48

Diky za vysvětlení to mi stačí a nezlobte se ja to tak nemyslel jen je potřeba informovat víc lidi.
mastickar
...
 
Příspěvky: 4
Registrován: 17.02.2007 20:13:05

Re: Přetížení sítě

Nový příspěvekod Monty » 18.02.2007 14:47:46

mastickar píše:Dobrý den,
Jsem ve združení KHnetu,
Síť mezi 19:00 až 22:00 je přetížená.
- telefon máš? Když se něco děje máš volat, když to nenahlásíš o problému se neví.

Jde pomalu net a stahování Online hry mají vysoký ping a lagy.
- opět si nemůžu pomoci a zeptám se "co je pomalu", každý na to má jiné měřítko, pokud je to pod 128 kbps, tak je to opravdu pomalu, pokud je to například 512 kbps, tak to pomalu není

Mohlo by dojít k zvýšení linky.
Dělám správce sítě tak že tomu trochu rozumím.Když si spočítám
1045 krát 350 to je 365750,-
- ano, je to spíše 1000x350 (někdo má net zadarmo, tam kde jsou body, někdo je jen ve sdružení a net neplatí apod.), a taky jsou zde normální mandatorní výdaje. Pronásobit částku penězma je sice pěkné, ale ostatní náklady platit nebudeme?

Za o už mužeme mít všichni kvalitní net ne.
Linka do interetu 36 muře stát max do 150 000, cena se dá zjistit.
- linka se zlepší a stačí koukat na web do plánů nebo se zeptat někoho z rady nebo adminů a hned budeš vědět.

Každý nový člen platí do fondu 800 kč
Tak proč se nezvýší linka nezlepří spojení nebo snat ty peníze z učtu mizí?
- ano, peníze z účtu mizí každý měsíc. Vývoj nových bodů a net a nájmy taky nejsou zadarmo.

Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Monty » 18.02.2007 14:50:10

mastickar píše:Nechtěl jsem nikoho urazit ani rozčílit.
Ke KHnetu jsem připojil tři lidi a to nejsem žadnej vaš technik ani admin.
Mužete udělat na khnet webu kolonku kam bude prístup pouze ze sítě Khnet a lidé by viděli co se obnovuje zlepšuje kdo s tím pomáhá a tak.
Kolik se do sítě investuje každý měsíc. Jo a to povýšení připojení do internetu jste mohli popsat na stránkách už dřív a ne až to sem napíše admin ludva co kollik stoji a co je potřeba.


- Toto se na síti taky občas objevuje, ona stačí i tak kolonka přístupové body, zrovna málo jich tam není.

Taky jeden článek je tady - je tu dost dlouho
http://www.khnet.info/view.php?cisloclanku=2006100702

Ostatní plány moc ani troubit nemůžeme, už se několikrát stalo, že jsme řekli dopředu, kam se chce KHnet rozšířit a pak tam týden před námi vlezly komerční sítě.

Jen pro příklad malý výpočet.

- příhradový stožár 2x (minimum) - cca 60000 (s montáží)
- rack + servery - cca 95000
- laser spoj - cca 8000 měsíčně po 3 roky

- stožáry obila (s montáží) + rack - 100000

- naplánované alcomy - 530000

takže na toto se prostě našetřit musí.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Monty » 18.02.2007 14:56:52

dwori píše:dobra, tedy "Dělám správce sítě tak že tomu trochu rozumím" takze by jste mohl logicky dojit k zaveru, ze problemem nemusi byt konektivita do inetu. koneckoncu, kdyz uz delate spravce site, mohl by jste take uvest vice relevantnejsich informaci ...

sorry, ale nemohl jsem si pomoci ...

ps. krom toho jste si zrejme necetl dokumenty tykajici sdruzeni a stejne tak vam je zrejme cizi smysl freenetu, ac ho khnet a uzivatele naplnuji sporadicky.


Problém je jistě velice jednoduchý, nějakej torrentař a p2p filter to nebere, takže stačí nahlásit v inkriminovanou dobru a vyřeší se to, ale říkat lidem o hotline a o tom že mají volat v čas kdy se to děje......

Když nesežene zrovna nikoho na hotline, tak stačí zavolat mimo dobu, kdy se to děje a domluvit se na čas kdy to bývá, vše se dá.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod gigous2 » 18.02.2007 15:00:09

King píše:
mastickar píše:tak to zvyšte a vy nebuďte zvědavej životopis vam tady psat nebudu.


Zase nějakej tragéd co je 3 měsíce v síti , ještě se do dění nezapojil a už ví že mizí peníze z účtu.

Nejede ti to proto že já tahám rozumíš?

King mi brzdí linku, nešlo by ho nějak přiškrtit?
gigous2
 

Nový příspěvekod King » 18.02.2007 16:05:10

gigous2 píše:
King píše:
mastickar píše:tak to zvyšte a vy nebuďte zvědavej životopis vam tady psat nebudu.


Zase nějakej tragéd co je 3 měsíce v síti , ještě se do dění nezapojil a už ví že mizí peníze z účtu.

Nejede ti to proto že já tahám rozumíš?

King mi brzdí linku, nešlo by ho nějak přiškrtit?


Tebe přiškrtim osobně. Těš se na valnou hromadu.
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod Kocour » 18.02.2007 17:01:51

King píše:
gigous2 píše:
King píše:
mastickar píše:tak to zvyšte a vy nebuďte zvědavej životopis vam tady psat nebudu.


Zase nějakej tragéd co je 3 měsíce v síti , ještě se do dění nezapojil a už ví že mizí peníze z účtu.

Nejede ti to proto že já tahám rozumíš?

King mi brzdí linku, nešlo by ho nějak přiškrtit?


Tebe přiškrtim osobně. Těš se na valnou hromadu.


Ahoj kucí! Zatímco se budete prát, tak vám seberu všechny fosforový céčka a duhovky. :lol: :lol: :lol:

Jak malý parchanti....
Nic není tak malé, aby vám to nemohlo přerůst přes hlavu.
Uživatelský avatar
Kocour
nadposkok
 
Příspěvky: 254
Registrován: 22.04.2006 12:34:17

Nový příspěvekod dwori » 18.02.2007 17:02:29

Monty píše:
dwori píše:dobra, tedy "Dělám správce sítě tak že tomu trochu rozumím" takze by jste mohl logicky dojit k zaveru, ze problemem nemusi byt konektivita do inetu. koneckoncu, kdyz uz delate spravce site, mohl by jste take uvest vice relevantnejsich informaci ...

sorry, ale nemohl jsem si pomoci ...

ps. krom toho jste si zrejme necetl dokumenty tykajici sdruzeni a stejne tak vam je zrejme cizi smysl freenetu, ac ho khnet a uzivatele naplnuji sporadicky.


Problém je jistě velice jednoduchý, nějakej torrentař a p2p filter to nebere, takže stačí nahlásit v inkriminovanou dobru a vyřeší se to, ale říkat lidem o hotline a o tom že mají volat v čas kdy se to děje......

Když nesežene zrovna nikoho na hotline, tak stačí zavolat mimo dobu, kdy se to děje a domluvit se na čas kdy to bývá, vše se dá.


alesi, ja v prvni rade reagoval na prohlaseni o tom, ze je dotycny spravce site a poda velmi chabe informace o tom, ze je neco, nekde, nekdy spatne ... asociaci by mohlo byt hledej vetsi jehlu v kupce sena no ...
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Další

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron