Problém s pingem

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Lze to nějak vyřešit?

Ano
2
17%
Ano, protože rádi každému pomůžeme
0
Žádná hlasování
Ne
0
Žádná hlasování
Ne, protože Gigouše nemáme rádi
10
83%
 
Celkem hlasů : 12

Nový příspěvekod gigous2 » 10.06.2007 18:09:49

ludvik píše:
gigous2 píše:rychlost je omezena rychlostí wifi a můžu si zvolit kolik uživatelů může na to ftp přistupovat současně. až zjistim jak to zaheslovat, tak to udělám. chráněno to je hw firewalem. na to abych si měl kam poslat fotky z dovolený mě ta parodie stačí. a hlavně je to zadarmo. a nebud paranoidní, tohle nepředstavuje o nic větší riziko než jakákoli práce s internetem na pc. O p2p nemluvě. jenom je použit jiný přenosový protokol.
Mimochodem někdo mi tam v noci zdřejmě prováděl měření přenosové rychlosti, tak by se mohl o výsledek podělit. jeho ip 82.225.181.119 is located in Marina Del Rey, California, United States


Ano, omezena rychlostí wifi ... ale všichni zapomínáte, že ta wifi není jenom pro jednoho člověka. to jen tak na okraj.

A pokud ti tam někdo lezl z té IP, tak by mě zajímalo, jak dlouho to provozuješ ... a pak se zamysli, jak dlouho to tomu maníkovi někde od Paříže (stát Francie) trvalo než na to přišel ... http://www.ripe.net/whois?form_type=sim ... rch=Search

A až mu napíšeš (nebo zavoláš, je tam i telefon), tak se poděl o výsledek ...


provozuji to od čtvrtka :lol: A je to tím, že se tu zveřejnují ip adresy
Naposledy upravil gigous2 dne 10.06.2007 18:36:43, celkově upraveno 1
gigous2
 

Nový příspěvekod gigous2 » 10.06.2007 18:28:43

Kocour píše:Asi jsem poněkud pomalu chápající, ale nějak jsem nepochopil o co tu vlastně běží.
Jinak ten českej firmware jak popisuje gigouš jsem taky zkoušel. Teda jestli je to on. Nainstaloval, nastavil a šel ping kamkoliv ale jinak jsem se nepřipojil. Tak jsem vrátil eng.


Tak se mi podařilo nahrát do OvisLinku WL-5460AP ten firmware. Ten českej opravdu nenaváže wifi spojení, ten eng. chodí v pohodě. Je vidět, že mi bylo doporučeno něco co není vyzkoušený. Navíc bylo třeba nejprve nahrát Intermediate-firmware.bin a až pak ten nejnovější anglický firmware.

WL-5460APv2-e8-firmware přidává i nové funkce:
Release Notes:
1. Adds ACK timeout adjustable.
2. Adds WISP(Client Router) mode
3. Adds Universal Repeater mode
4. Adds WISP + Universal Repeater mode
5. Adds DHCP Relay Function
6. Adds PPPoE WAN access
7. Adds manual entry for Clone MAC address
8. Show wireless MAC address on the status page
9. Add PPPoE MPPE Support
10. Fix WAN PING Issue
11. Fix Client table issue
12. Turn off the DHCP server by default
13. Turn on the DHCP server only if in WISP mode
14. When in WISP mode, the WAN PING and Remote Management is now turned on by default.
15. Fix DHCP server function in AP and Client Mode.
16. Fix watchdog problem in WISP mode
17. Improve System Stability
18. Add Wireless Client Isolation function
19. Re-measure TX Power Regulation
gigous2
 

Nový příspěvekod King » 10.06.2007 19:59:11

To je zajímavý zjištění mě to s českým firmwarem chodí normálně stačí se mrknout na http://apkingu.khnet.info samozřejmě doufám že mi tam nikdo nebudete provádět neplechu. Verze firmware je 5460APv2e8cz
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod Monty » 10.06.2007 20:05:08

King píše:To je zajímavý zjištění mě to s českým firmwarem chodí normálně stačí se mrknout na http://apkingu.khnet.info samozřejmě doufám že mi tam nikdo nebudete provádět neplechu. Verze firmware je 5460APv2e8cz


Přesně tak, s tímto českým to fachá normálně a v síti je jich plno.
Jestli to spíš nebylo tím, že jsi s tím několikrát předtím cvičil a měnil firmware jak ponožky. A ten co jsem Gigoušovi je taky e8, jen s češtinou.
Naposledy upravil Monty dne 10.06.2007 20:06:51, celkově upraveno 1
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Kocour » 10.06.2007 20:06:46

King píše:To je zajímavý zjištění mě to s českým firmwarem chodí normálně stačí se mrknout na http://apkingu.khnet.info samozřejmě doufám že mi tam nikdo nebudete provádět neplechu. Verze firmware je 5460APv2e8cz


Mě to s českým firmware fakt nešlo. Šel ping kamkoliv ale stránku to odmítalo načíst. Zajímavé. Možná to ještě testnu. Ale možná taky ne. Když to běhá... Jedno AP jsem již "úspěšně" poslal do pryč. :D
Nic není tak malé, aby vám to nemohlo přerůst přes hlavu.
Uživatelský avatar
Kocour
nadposkok
 
Příspěvky: 254
Registrován: 22.04.2006 12:34:17

Nový příspěvekod Monty » 10.06.2007 20:09:09

Kocour píše:
King píše:To je zajímavý zjištění mě to s českým firmwarem chodí normálně stačí se mrknout na http://apkingu.khnet.info samozřejmě doufám že mi tam nikdo nebudete provádět neplechu. Verze firmware je 5460APv2e8cz


Mě to s českým firmware fakt nešlo. Šel ping kamkoliv ale stránku to odmítalo načíst. Zajímavé. Možná to ještě testnu. Ale možná taky ne. Když to běhá... Jedno AP jsem již "úspěšně" poslal do pryč. :D


Je možné, že všechny verze tím přeflashnout nejdou, pak se musí postupně po verzích, specielně třeba když používáš starší firm a chceš dát úplně nejnovější.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod King » 10.06.2007 20:13:53

Já sem teda nikdy s firmwarem nebyl nespokojenej a myslim, že je lepší to nechat jak to je pokud to není nestabilní než se pouštět do nějakejch větších akcí :-)
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod Monty » 10.06.2007 21:17:19

gigous2 píše:
provozuji to od čtvrtka :lol: A je to tím, že se tu zveřejnují ip adresy


Prostě když je někdo zatvrzelej, tak mu to nevysvětlíš. Gigouši, ještě jednou opakuji, zveřejnění tvoji adresy nepomůžeš útoku. Mimochodem, jsem zveřejnil tvoji vnitřní adresu na kterou se z venku nedostaneš.

Asi ti neříká nic scan ip segmentu, jednu ip po druhé. 2 vteřiny v googlu a mám desítky programů zdarma, které to umí. Prostě tvůj pc projde scanem a pokud se najde otevřené ftp, tak se na něj zkouší připojit a ty si myslíš, že ti někdo testuje rychlost. Věř mi, netestuje, ale snaží se ti to prolomit.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Monty » 10.06.2007 21:18:01

King píše:Já sem teda nikdy s firmwarem nebyl nespokojenej a myslim, že je lepší to nechat jak to je pokud to není nestabilní než se pouštět do nějakejch větších akcí :-)


No staré dobré přísloví "Co funguje, do toho se nehrab" platí.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod ludvik » 10.06.2007 22:35:26

kde se zveřejňují IP adresy proboha?
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Baracuda » 10.06.2007 22:36:13

gigous2 píše: proč myslíš, že stahování porna je nelegální? po netu se toho válí a zatím jsem nikde nezaregistroval snahu to kriminalizovat. a co stahování videoklipů, to asi taky nebude legální, co?


Hmm tak to musis mit svalnatou ruku... :lol:

Sry za OT a vtipky,ale ja si nemuzu pomoct, kdyz se nudim tak si ctu tenhle thread a smeju se jak u cervenyho trpaslika... :lol:
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod ludvik » 10.06.2007 22:46:13

ludvik píše:kde se zveřejňují IP adresy proboha?


Jo, už jsem si všimnul ... v tom případě platí to, co prohlásil monty a dwori. Jeden že to jsou vnitřní adresy, z internetu to prostě na ně nejde (co by s nima internet dělal, když jsou vyhrazeny pro vnitrosíťové, tj. privátní použití. a má je kdejaká větší firma ve své síti). Druhý že není problém dle jména si tu adresu zjistit ...
Jo a pak někdo, že roboti rozhodně nefungujou tak, že hledají IP někde po webech ... věř mi, že by jich tak nijak moc nezjistili, tj. jim je to k prdu.

Vem si to prosím k srdci.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod ludvik » 10.06.2007 22:49:25

gigous2 píše: proč myslíš, že stahování porna je nelegální? po netu se toho válí a zatím jsem nikde nezaregistroval snahu to kriminalizovat. a co stahování videoklipů, to asi taky nebude legální, co?


I porno je předmětem autorských práv ... o videoklipech ani nemluvě. A co bys řekl na obrázky na webových stránkách? myslíš, že si je můžeš uložit a použít někde na svém webu/papíru/mobilu ... buď si jistý, že ne.
Zjednodušeně: zadarmo není nic a za cokoliv tě můžou popotahovat ...

A že se to někde válí? Zeptej se těch, co dávají do sběru víka od kanálů, nebo elektrické kabely ... taky se to někde válelo - na silnici, na stožáru, apod ...
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Předchozí

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron