Problém s pingem

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Lze to nějak vyřešit?

Ano
2
17%
Ano, protože rádi každému pomůžeme
0
Žádná hlasování
Ne
0
Žádná hlasování
Ne, protože Gigouše nemáme rádi
10
83%
 
Celkem hlasů : 12

Nový příspěvekod Kocour » 08.06.2007 22:24:18

Asi jsem poněkud pomalu chápající, ale nějak jsem nepochopil o co tu vlastně běží.
Jinak ten českej firmware jak popisuje gigouš jsem taky zkoušel. Teda jestli je to on. Nainstaloval, nastavil a šel ping kamkoliv ale jinak jsem se nepřipojil. Tak jsem vrátil eng.
Nic není tak malé, aby vám to nemohlo přerůst přes hlavu.
Uživatelský avatar
Kocour
nadposkok
 
Příspěvky: 254
Registrován: 22.04.2006 12:34:17

Nový příspěvekod gigous2 » 08.06.2007 22:26:01

Monty píše:
gigous2 píše:Mám OvisLink WL-5460AP, Firmware Version 3.2.1.3.9eu (původní beta verze). Chtěl jsem tam dát WL-5460APv2e8cz_4_httpupgrade.zip z http://www.ovislink.cz/support-detail_d ... 62525.html . po nahrání se ap standartně restartuje, ale pak se kousne při bootu. Pak už pomůže jen http://www.ovislink.cz/support-detail_d ... 1B3DF.html


nevím co řešíš, dej tam nejnovější

http://www.100mega.cz/support-download. ... 5&l=CZ&os=

a pozor, překvapivě bude i česky


ach jo. no vždyt to je přesně ten z 12.12.2006 co mi tam právě nejde. Nemohl by jste mi ho tam někdo nahrát? díky.
gigous2
 

Nový příspěvekod dwori » 08.06.2007 22:27:38

Kocour píše:Asi jsem poněkud pomalu chápající, ale nějak jsem nepochopil o co tu vlastně běží.
Jinak ten českej firmware jak popisuje gigouš jsem taky zkoušel. Teda jestli je to on. Nainstaloval, nastavil a šel ping kamkoliv ale jinak jsem se nepřipojil. Tak jsem vrátil eng.


co jsem pochopil je, tak ma botu v tom, ze se nedostane pri pouziti ftp protokolu a verejne ip sveho pc na interni ip, kde ma spustenu ftp sluzbu, tedy fyzicky na datove uloziste jako takove, ... pokud to tak neni, tak nevim taky o co jde :)
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod gigous2 » 08.06.2007 22:30:32

Monty píše:Mohl by jsi mi vysvětlit, jak zneužiju tvojí veřejnou adresu k rozesílání spamu?
nemůžu, protože nevim. ale vim, že když si dám na net inzerát a uvedu tam svúj mail, tak do týdne mám plnou schránku spamu.
gigous2
 

Nový příspěvekod gigous2 » 08.06.2007 22:31:58

dwori píše:
Kocour píše:Asi jsem poněkud pomalu chápající, ale nějak jsem nepochopil o co tu vlastně běží.
Jinak ten českej firmware jak popisuje gigouš jsem taky zkoušel. Teda jestli je to on. Nainstaloval, nastavil a šel ping kamkoliv ale jinak jsem se nepřipojil. Tak jsem vrátil eng.


co jsem pochopil je, tak ma botu v tom, ze se nedostane pri pouziti ftp protokolu a verejne ip sveho pc na interni ip, kde ma spustenu ftp sluzbu, tedy fyzicky na datove uloziste jako takove, ... pokud to tak neni, tak nevim taky o co jde :)

jo, je to přesně tak, já zase nechápu ,proč vy to nechápete, píšu to snad dost jasně, nebo ne?
gigous2
 

Nový příspěvekod Kocour » 08.06.2007 22:32:36

gigous2 píše:
Monty píše:Mohl by jsi mi vysvětlit, jak zneužiju tvojí veřejnou adresu k rozesílání spamu?
nemůžu, protože nevim. ale vim, že když si dám na net inzerát a uvedu tam svúj mail, tak do týdne mám plnou schránku spamu.

No vidíš. Teď jsi uhodil hlavičkou na hřebíček. :lol:
Mail. Ne IP. To je to správné. Pokud je mi známo tak na IP nejde poslat mail ani jiný druh spamu. Ale třeba se pletu.
Nic není tak malé, aby vám to nemohlo přerůst přes hlavu.
Uživatelský avatar
Kocour
nadposkok
 
Příspěvky: 254
Registrován: 22.04.2006 12:34:17

Nový příspěvekod gigous2 » 08.06.2007 22:35:20

Kocour píše:
gigous2 píše:
Monty píše:Mohl by jsi mi vysvětlit, jak zneužiju tvojí veřejnou adresu k rozesílání spamu?
nemůžu, protože nevim. ale vim, že když si dám na net inzerát a uvedu tam svúj mail, tak do týdne mám plnou schránku spamu.

No vidíš. Teď jsi uhodil hlavičkou na hřebíček. :lol:
Mail. Ne IP. To je to správné. Pokud je mi známo tak na IP nejde poslat mail ani jiný druh spamu. Ale třeba se pletu.


a co třeba takovej vir, ten by tam nešel poslat?
gigous2
 

Nový příspěvekod dwori » 08.06.2007 22:43:18

vymyslis vazne blbosti (mirne receno) ... dle toho vseho predpokladam, ze zadny problem nemas a ja se nehodlam dale angazovat.
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod gigous2 » 08.06.2007 22:51:39

dwori píše:vymyslis vazne blbosti (mirne receno) ... dle toho vseho predpokladam, ze zadny problem nemas a ja se nehodlam dale angazovat.


jinými slovy na můj problém kašleš. ostatně moje anketa jasně ukazuje váš přístup ke členům. tak fakt dík za pomoc.
gigous2
 

Nový příspěvekod Monty » 08.06.2007 23:02:48

gigous2 píše:
ludvik píše:a) když pingáš "sám na sebe", tak ten paket vůbec počítač neopustí. tj. nedostane se ani na tvůj ovislink
b) adresy uživatelských apček nemají povolený INTERNET a nikdy mít nebudou (netýká se vnitřní sítě khnet). z principu, z bezpečnostních důvodů a protože jsem to řekl.
c) každý člen musí vystupovat na síti pod přidělenými adresami. viz. řády ... pokud si pingáš na svoji veřejnou IP (z vnitřku khnetu), tak to jít nemusí (a my to nikdy podporovat nebudem) a nebudu to řešit, neboť na khnetu máš vnitřní ip ...
d) upgrade firmware tvého zařízení je pouze na tvoji zodpovědnost. na to se reklamace dle mě ani vztahovat nemůže ...


a)já pingám na svoji veřejnou ip pod kterou vystupuju na internetu. tracert ukázal cestu až do sloane a pak zase zpět, takže přez net to šlo.

Kdy jsi to zkoušel naposledy?

b) apčeko mělo povolený INTERNET taky hned od samýho začátku co jsem vstoupil do sdružení a monty mi to bloknul z uplně jinýho důvodu než uvádíš ty

Pod apčkem se dostaneš do netu modemem, ale je to za
1) zakázaný
2) nevím proč by jsi tam lezl pod apčkem, když máš gigous a gigous2, apgigous je pouze pro ovislinka.
3) jestli mě ještě jednou nařkneř, že jsem ti něco bloknul a budeš mě obviňovat, tak se s tebou prostě nebudu bavit. Prostě jsem nic nebloknul, nemám k tomu důvod a dle našeho hlídače jsi ipčka měnil 5. a 6. 6. 2007

d)a na bloklý apčko se reklamace vztahovat může?
- když se ti do auta nepovede namotovat volat a díky tomu se vybouráš, tak to půjdeš taky reklamovat?
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Monty » 08.06.2007 23:09:30

Kocour píše:Asi jsem poněkud pomalu chápající, ale nějak jsem nepochopil o co tu vlastně běží.
Jinak ten českej firmware jak popisuje gigouš jsem taky zkoušel. Teda jestli je to on. Nainstaloval, nastavil a šel ping kamkoliv ale jinak jsem se nepřipojil. Tak jsem vrátil eng.


Já ti to vysvětlím, gigouš používá něco co je zakázaný a diví se, že to nefunguje. Ještě mě chvíli bude napadat a budu postupovat dle řádů.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod ludvik » 08.06.2007 23:11:36

ono komunikovat sám se sebou pomocí dvou různých adres je blbost. prostě tento způsob naše firewally nepodporují (a nevěřím tomu, že to lze uspokojivě vyřešit tak, aby to šlo, a i kdyby, tak to neudělám). tu veřejnou můžeš použít, pokud jsi někde mimo khnet. howg.

červy se šíří na IP, to máš pravdu. Ale určitě ne tak, že si scanují webový stránky a hledají ip adresy ... oni na to jdou jednodušeji - vezmou si blok adres a zkoušejí je postupně. jsou schopni zjistit, kde jsou a scanujou ty co jsou blízko tomuto již nakaženýmu počítači.
Mimochodem - pokud sis troufnul nechat "otevřít" své počítače internetu, tak doufám, že používáš vlastní firewall, máš ho správně nastavený a trochu tomu rozumíš ... pak se červů bát nemusíš.

Opakuji: kde jsi sebral veřejnou IP na apgigous? nikdy tam žádná nebyla! mám to v záznamech ...
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Monty » 08.06.2007 23:12:17

gigous2 píše:
Monty píše:Mohl by jsi mi vysvětlit, jak zneužiju tvojí veřejnou adresu k rozesílání spamu?
nemůžu, protože nevim. ale vim, že když si dám na net inzerát a uvedu tam svúj mail, tak do týdne mám plnou schránku spamu.


no a není náhodou něco jiného ip a mail? Já bych řekl, že ano, a to dost podstatně. Když si nezabezpečíš PC na veřejné adrese a někdo ti tam vleze, tak je to tvoje blbost. Ale tomu nezabráníš nezveřejněním ip. Do pc ti leze robot, který rozhodně adresu nehledá na googlu.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Monty » 08.06.2007 23:13:01

dwori píše:vymyslis vazne blbosti (mirne receno) ... dle toho vseho predpokladam, ze zadny problem nemas a ja se nehodlam dale angazovat.


Nebo jak to napsal Kocour o tom hřebíčku a hlavičce :-D
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod dalicros » 08.06.2007 23:14:19

takze abych to shrnul, snazis se rozebehnout FTP server u sebe doma, tak aby byl viden z internetu. to ze sem pletes nesmysly o posilani spamu na IP pominu, na IP jde skutecne provest utok a pokud by jsi obcas kouknul do zaznamu firewallu (pokud ho pouzivas) tak bys zjistil, e se to deje vice nez casto i kdyz svoji adresu nijak neinzerujes, to jen tak na okraj.

Co se tyce problemu s ftp, tak spis bude problem na tvem pocitaci (spatne nastaveny firewall, spyware), obe tve IP adresy maji nastavenu destination nat, takze prichozi traffic na jakoukoliv tvoji venkovni IP adresu (mas dve, prislusi pocitacum gigous a gigous2) je bez omezeni preposilan na tvoji vnitrni adresu, problem bych skutecne videl primo na pocitaci, zkus zkontrolovat nastaveni firewallu, projet pocitac nejakym anti spywarem a antivirem, jinak je tu jeste moznost spatne nastaveneho demona pro ftp sluzbu, co pouzivas za software? zkontroluj pro jistotu jeste nastaveni ftp serveru ....
Uživatelský avatar
dalicros
Hodný pán s kloboukem
 
Příspěvky: 622
Registrován: 25.01.2004 14:03:17
Bydliště: Baron von Zhidenitz

PředchozíDalší

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron