Problém s pingem

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Lze to nějak vyřešit?

Ano
2
17%
Ano, protože rádi každému pomůžeme
0
Žádná hlasování
Ne
0
Žádná hlasování
Ne, protože Gigouše nemáme rádi
10
83%
 
Celkem hlasů : 12

Nový příspěvekod ludvik » 08.06.2007 23:18:19

dalicros píše:takze abych to shrnul, snazis se rozebehnout FTP server u sebe doma, tak aby byl viden z internetu. to ze sem pletes nesmysly o posilani spamu na IP pominu, na IP jde skutecne provest utok a pokud by jsi obcas kouknul do zaznamu firewallu (pokud ho pouzivas) tak bys zjistil, e se to deje vice nez casto i kdyz svoji adresu nijak neinzerujes, to jen tak na okraj.

Co se tyce problemu s ftp, tak spis bude problem na tvem pocitaci (spatne nastaveny firewall, spyware), obe tve IP adresy maji nastavenu destination nat, takze prichozi traffic na jakoukoliv tvoji venkovni IP adresu (mas dve, prislusi pocitacum gigous a gigous2) je bez omezeni preposilan na tvoji vnitrni adresu, problem bych skutecne videl primo na pocitaci, zkus zkontrolovat nastaveni firewallu, projet pocitac nejakym anti spywarem a antivirem, jinak je tu jeste moznost spatne nastaveneho demona pro ftp sluzbu, co pouzivas za software? zkontroluj pro jistotu jeste nastaveni ftp serveru ....


On se snaží připojit ze svého počítače na FTP toho samého počítače pomocí veřejné IP. A to má pravdu ... to nepůjde. To, že je to hovadina je věc druhá ... např. to, že by mu to žralo datový limit internetu, i když by sosal někdo od něj po vnitřní síti. A už vůbec nemluvím o tom, že pustit veřejné FTP do internetu pomocí wifi je na zabití ... chudák wifka a chudáci ostatní uživatelé na tom samém bodě. A chudák gigouš, až ho zavřou ...
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod dalicros » 08.06.2007 23:20:46

no ja vychazel z prepokladu, ze se celou dobu snazi prave o venkovni ftp a od sebe to jen testoval ...
Uživatelský avatar
dalicros
Hodný pán s kloboukem
 
Příspěvky: 622
Registrován: 25.01.2004 14:03:17
Bydliště: Baron von Zhidenitz

Nový příspěvekod Monty » 08.06.2007 23:21:10

ludvik píše:On se snaží připojit ze svého počítače na FTP toho samého počítače pomocí veřejné IP. A to má pravdu ... to nepůjde. To, že je to hovadina je věc druhá ... např. to, že by mu to žralo datový limit internetu, i když by sosal někdo od něj po vnitřní síti. A už vůbec nemluvím o tom, že pustit veřejné FTP do internetu pomocí wifi je na zabití ... chudák wifka a chudáci ostatní uživatelé na tom samém bodě. A chudák gigouš, až ho zavřou ...


A to nemluvíme o tom, že když to kdysi (nejméně půl až třičvrtě roku zpět) fungovalo, tak se dost často stávalo, že když sosali členi mezi sebou, tak bral jeden druhému datový limit a pak se divili, že jedou skoro pořád modemem.

Prostě na vnitřku je vnitřní adresa a když chci z venku domu, tak samo veřejná. Howg
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Kocour » 08.06.2007 23:25:20

gigous2 píše:
dwori píše:vymyslis vazne blbosti (mirne receno) ... dle toho vseho predpokladam, ze zadny problem nemas a ja se nehodlam dale angazovat.


jinými slovy na můj problém kašleš. ostatně moje anketa jasně ukazuje váš přístup ke členům. tak fakt dík za pomoc.


Milý gigouši. Tvá anketa k tomu vybízí a na rovinu ti řeknu, že jsem taky hlasoval že tě nemám rád. Ostatně kdyby si takovou anketu udělal kdokoliv jiný, odpovím stejně. 1. nemám rád lidi, 2. jsem svině a svině rejou. Dle tvé ankety a příspěvků soudím, že jsi chtěl, aby co možná nejvíc lidí hlasovalo "nemám tě rád". Se asi dost nudíš. Ale to je tvůj boj a dál to asi nemá cenu rozebírat.

A z tvých příspěvků opravdu nešlo vyluštit o co ti jde.
Nic není tak malé, aby vám to nemohlo přerůst přes hlavu.
Uživatelský avatar
Kocour
nadposkok
 
Příspěvky: 254
Registrován: 22.04.2006 12:34:17

Nový příspěvekod dwori » 08.06.2007 23:33:25

gigous2 píše:
dwori píše:vymyslis vazne blbosti (mirne receno) ... dle toho vseho predpokladam, ze zadny problem nemas a ja se nehodlam dale angazovat.


jinými slovy na můj problém kašleš. ostatně moje anketa jasně ukazuje váš přístup ke členům. tak fakt dík za pomoc.


tak to pozor! jsem pouze clen, to, ze jsem se tu snazil reagovat mne nezavazuje jakymkoliv zpusobem ti radit ci pomahat, tedy, ac te neznam, radil bych ti vazit sva slova.
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod Monty » 08.06.2007 23:40:11

dwori píše:
gigous2 píše:
dwori píše:vymyslis vazne blbosti (mirne receno) ... dle toho vseho predpokladam, ze zadny problem nemas a ja se nehodlam dale angazovat.


jinými slovy na můj problém kašleš. ostatně moje anketa jasně ukazuje váš přístup ke členům. tak fakt dík za pomoc.


tak to pozor! jsem pouze clen, to, ze jsem se tu snazil reagovat mne nezavazuje jakymkoliv zpusobem ti radit ci pomahat, tedy, ac te neznam, radil bych ti vazit sva slova.


Znáš tu o tom podaném prstu a urvané ruce u ramene? :-D :-D
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod ludvik » 08.06.2007 23:40:26

všichni jsme pouze členové ... to, že se o síť někdo stará víc, než ostatní je bohužel smutná nutnost.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod gigous2 » 09.06.2007 00:03:30

Monty píše:
gigous2 píše:
ludvik píše:a) když pingáš "sám na sebe", tak ten paket vůbec počítač neopustí. tj. nedostane se ani na tvůj ovislink
b) adresy uživatelských apček nemají povolený INTERNET a nikdy mít nebudou (netýká se vnitřní sítě khnet). z principu, z bezpečnostních důvodů a protože jsem to řekl.
c) každý člen musí vystupovat na síti pod přidělenými adresami. viz. řády ... pokud si pingáš na svoji veřejnou IP (z vnitřku khnetu), tak to jít nemusí (a my to nikdy podporovat nebudem) a nebudu to řešit, neboť na khnetu máš vnitřní ip ...
d) upgrade firmware tvého zařízení je pouze na tvoji zodpovědnost. na to se reklamace dle mě ani vztahovat nemůže ...


a)já pingám na svoji veřejnou ip pod kterou vystupuju na internetu. tracert ukázal cestu až do sloane a pak zase zpět, takže přez net to šlo.

Kdy jsi to zkoušel naposledy?

b) apčeko mělo povolený INTERNET taky hned od samýho začátku co jsem vstoupil do sdružení a monty mi to bloknul z uplně jinýho důvodu než uvádíš ty

Pod apčkem se dostaneš do netu modemem, ale je to za
1) zakázaný
2) nevím proč by jsi tam lezl pod apčkem, když máš gigous a gigous2, apgigous je pouze pro ovislinka.
3) jestli mě ještě jednou nařkneř, že jsem ti něco bloknul a budeš mě obviňovat, tak se s tebou prostě nebudu bavit. Prostě jsem nic nebloknul, nemám k tomu důvod a dle našeho hlídače jsi ipčka měnil 5. a 6. 6. 2007

d)a na bloklý apčko se reklamace vztahovat může?
- když se ti do auta nepovede namotovat volat a díky tomu se vybouráš, tak to půjdeš taky reklamovat?


a)letos to nebylo, takže někdy loni před instalasí wrapu na plecháč
b)1)nehodlám nikam lézt modemem, 2)protože jinak mi na routeru asus wl500g nejde internet a musim ho mít zapojený až za ovisem, 3)nevyhrožuj, je to rok a půl zpátky, dotazoval jsem se tě jabberem, proč mi nejde na asusu net a ty jsi říkal něco o špatný mac adrese apéčka a omezil jsi na něm internet na minimum (64kbps)(od té doby se mi ve statusu uživatele zobrazuje u ap INTERNET: Ne, důvod blokace:trvale) což nyní už neplatí, ted mě to přesměrovává na web khnetu a net nejde vůbec. takže korektně mi to chodí jen s ovislinkem.
d) to přirovnání k volantu nechápu.
e) pokud si tě s někým pletu, tak se omlouvám
gigous2
 

Nový příspěvekod gigous2 » 09.06.2007 00:08:58

Monty píše:
Kocour píše:Asi jsem poněkud pomalu chápající, ale nějak jsem nepochopil o co tu vlastně běží.
Jinak ten českej firmware jak popisuje gigouš jsem taky zkoušel. Teda jestli je to on. Nainstaloval, nastavil a šel ping kamkoliv ale jinak jsem se nepřipojil. Tak jsem vrátil eng.


Já ti to vysvětlím, gigouš používá něco co je zakázaný a diví se, že to nefunguje. Ještě mě chvíli bude napadat a budu postupovat dle řádů.


jestli mě ještě jednou nařkneř, že používám něco co je zakázaný a budeš mě obviňovat, tak s tebou taky nebudu mluvit. :lol: já tady vyvíjím jasnou snahu domluvit se na vyřešení problému k obojí spokojenosti a očekávám vstřícné postoje kompetentních.
gigous2
 

Nový příspěvekod gigous2 » 09.06.2007 00:18:10

ludvik píše:
dalicros píše:takze abych to shrnul, snazis se rozebehnout FTP server u sebe doma, tak aby byl viden z internetu. to ze sem pletes nesmysly o posilani spamu na IP pominu, na IP jde skutecne provest utok a pokud by jsi obcas kouknul do zaznamu firewallu (pokud ho pouzivas) tak bys zjistil, e se to deje vice nez casto i kdyz svoji adresu nijak neinzerujes, to jen tak na okraj.

Co se tyce problemu s ftp, tak spis bude problem na tvem pocitaci (spatne nastaveny firewall, spyware), obe tve IP adresy maji nastavenu destination nat, takze prichozi traffic na jakoukoliv tvoji venkovni IP adresu (mas dve, prislusi pocitacum gigous a gigous2) je bez omezeni preposilan na tvoji vnitrni adresu, problem bych skutecne videl primo na pocitaci, zkus zkontrolovat nastaveni firewallu, projet pocitac nejakym anti spywarem a antivirem, jinak je tu jeste moznost spatne nastaveneho demona pro ftp sluzbu, co pouzivas za software? zkontroluj pro jistotu jeste nastaveni ftp serveru ....


On se snaží připojit ze svého počítače na FTP toho samého počítače pomocí veřejné IP. A to má pravdu ... to nepůjde. To, že je to hovadina je věc druhá ... např. to, že by mu to žralo datový limit internetu, i když by sosal někdo od něj po vnitřní síti. A už vůbec nemluvím o tom, že pustit veřejné FTP do internetu pomocí wifi je na zabití ... chudák wifka a chudáci ostatní uživatelé na tom samém bodě. A chudák gigouš, až ho zavřou ...


hovadina je to co tady píšeš ty. loni to chodilo uplně v pohodě, tak se nehádej a ostatní uživatele taky litovat nemusíš, ta flashpamět na který to ftp běží je tak pomalá, že to nikoho nevyblokuje ani omylem! a je to pro osobní účely, ne k veřejnýmu sdílení dat, tak ze mě nedělej piráta.
gigous2
 

Nový příspěvekod gigous2 » 09.06.2007 00:34:34

ludvik píše:ono komunikovat sám se sebou pomocí dvou různých adres je blbost. prostě tento způsob naše firewally nepodporují (a nevěřím tomu, že to lze uspokojivě vyřešit tak, aby to šlo, a i kdyby, tak to neudělám). tu veřejnou můžeš použít, pokud jsi někde mimo khnet. howg.

červy se šíří na IP, to máš pravdu. Ale určitě ne tak, že si scanují webový stránky a hledají ip adresy ... oni na to jdou jednodušeji - vezmou si blok adres a zkoušejí je postupně. jsou schopni zjistit, kde jsou a scanujou ty co jsou blízko tomuto již nakaženýmu počítači.
Mimochodem - pokud sis troufnul nechat "otevřít" své počítače internetu, tak doufám, že používáš vlastní firewall, máš ho správně nastavený a trochu tomu rozumíš ... pak se červů bát nemusíš.

Opakuji: kde jsi sebral veřejnou IP na apgigous? nikdy tam žádná nebyla! mám to v záznamech ...


nevím co myslíš komunikací sám se sebou pomocí dvou různých adres, já jen zkoušel ping, nic víc. veřejnou IP na apgigous mám standartně přidělenou (taky to mám to v záznamech :lol: viz montážní list. asi máš jiný záznamy, no to je bordel :shock: (jen čtu co je tam napsaný)) ale nemusíš se strachovat, veřejnou ip apčka nehodlám nijak využívat.
Naposledy upravil gigous2 dne 09.06.2007 00:37:46, celkově upraveno 1
gigous2
 

Nový příspěvekod Baracuda » 09.06.2007 00:36:37

Rozjel bych novou anketu... Uz bylo gigousovi vic jak 10? :lol:
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod gigous2 » 09.06.2007 00:39:40

Baracuda píše:Rozjel bych novou anketu... Uz bylo gigousovi vic jak 10? :lol:

to nebylo ftipný.
někdo se mi naboural do ankety a přidal další otázku. a nejspíš i bloknul možnost další editace. to je fakt úroveň!
gigous2
 

Nový příspěvekod King » 09.06.2007 00:52:43

Popíšu ti jinej problém:

ad 1 vymysllíš si dementní anketu a čekáš na to že tě bude někdo chválit?

ad 2 použiješ zařízení které není doporučeno radou a stěžuješ si na ochotu?

Potřebuješ prostor na netu pro osobní použití? Zaplať si webhosting. Beztak je kapacita flash pamětí v asusu wl - 500 omezená do určité velikosti.


Musíš mít ten život asi hodně těžkej.
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod ludvik » 09.06.2007 10:52:17

gigous2 píše:nevím co myslíš komunikací sám se sebou pomocí dvou různých adres, já jen zkoušel ping, nic víc. veřejnou IP na apgigous mám standartně přidělenou (taky to mám to v záznamech :lol: viz montážní list. asi máš jiný záznamy, no to je bordel :shock: (jen čtu co je tam napsaný)) ale nemusíš se strachovat, veřejnou ip apčka nehodlám nijak využívat.


I ping je komunikace.
Tu IP jsi tam mohl mít tak před 15.1.2006, protože od tohoto data mám naprosto přesnou historii přidělování veřejných IP (ledaže by to bylo ovlivněno nějakou hromadnou změnou údajů, ale tu si nepamatuju). A apgigous v ní nefiguruje ... Přiděleno máš to, co vidíš na statusu ... a to samé vidím já. Systém řízení khnetu je můj vlastní výtvor, takže bych to měl vědět.
A opět opakuju - není žádný důvod, proč bych měl povolovat internet nějakému zařízení, které to absolutně nepotřebuje. Pokud chceš další adresu, stačí říct.
To, že to možná někdy fungovalo spočívá v tom, že je vše stále ve vývoji. Jeden z důvodů, proč to nejde napsal monty. A ano ... bývala chyba v tom, že nepovolení internetu jednomu ze zařízení uživatele internetovou komunikaci neblokovala, ale pouze házela do pomalé třídy (mimochodem: 32kbps sdílených všema takovýma adresama z celého khnetu). To jsem opravil (ale už nevím kdy) a už se to chová jak má - hází ti to status. A pokud někdy apgigous měl povolený internet komplet, tak to byla chyba toho, kdo to v systému zakládal, jeho zákaz nemá nic společného s tvojí osobou. Prostě to tak děláme a klientská apčka prostě internet nemají (tím pádem ani veřejnou IP) ... ještě jednou HOWG.

Wifi je tak pomalé, že ji dokáže zahltit jakákoliv flashka ... Kromě toho proč mluvíš o asusovi? apgigous je ovislink, na něm žádný ftp nerozjedeš ... a pokud máš doma ještě něco jiného, je to pro nás pouze další adresa, která již omezená není a vše je pouze na tobě.

Anketu můžeš změnit pouze ty, moderátor, či administrátor ...
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

PředchozíDalší

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron