Problém s pingem

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Lze to nějak vyřešit?

Ano
2
17%
Ano, protože rádi každému pomůžeme
0
Žádná hlasování
Ne
0
Žádná hlasování
Ne, protože Gigouše nemáme rádi
10
83%
 
Celkem hlasů : 12

Nový příspěvekod Monty » 09.06.2007 12:06:50

gigous2 píše:
Baracuda píše:Rozjel bych novou anketu... Uz bylo gigousovi vic jak 10? :lol:

to nebylo ftipný.
někdo se mi naboural do ankety a přidal další otázku. a nejspíš i bloknul možnost další editace. to je fakt úroveň!


Tu anketní otázku jsem tam přidal já. A už s těma blokacema nevotravuj. Jestli jsi si všimnul, tak tak žádný uživatel, který není ani admin nebo moderátor nemůže editovat příspěvky. Tu otázku ti stáhnu, sám se tu vždy snažíš vtipkovat, většinou nemístně a nyní vtip nepochopíš?

Pokud prostě nedokážeš pochopit, že z apgigou nemůžeš na net, protože to prostě není nejméně x měsíců povolený a vysvětluje ti to tu x lidí, tak si prostě trhni. To není nepochopení, ale normální votravování lidí.
Kdyby se alespoň trochu zamyslel, tak víš, že máš dvě adresy, ze kterých můžeš na net a nezkoušel to ze zařízení, na kterém je to zakázané.
Když se opět ještě jednou zamyslíš a nebo si projdeš forum nebo khnetí web, tak možná zjistíš, že když někdo potřebuje další adresu, tak stačí napsat někomu z adminů a je přidělena.

A k tomu vyhrožování, když budu hodně prudit, a věř mi, už je moje trpělivost na hranici:
Pokud používáš ip apgigous (10.106.18.106) na jiném zařízení, než pro Ovislink, kterým jsi připojen do sítě, tak ti pouze oznamuji, že je to porušení provozního řádu Sdružení KHnet.info dle bodu g). A jestli nezačneš používat ipčka jak máš, tak tě můžeme v klidu postihnout a nemůžeš proti tomu vůbec nic říct.

a ted se ti vyjádřím k některým tvým postům:
- jestli mě ještě jednou nařkneř, že používám něco co je zakázaný a budeš mě obviňovat, tak s tebou taky nebudu mluvit.
Laughing já tady vyvíjím jasnou snahu domluvit se na vyřešení problému k obojí spokojenosti a očekávám vstřícné postoje kompetentních.
--- ty se domlouváš tak, že spoustu lidí napadáš, to není domluva.

a)letos to nebylo, takže někdy loni před instalasí wrapu na plecháč
--- jak ti jasně napsal ludva, kvůli tomu, že někteří jako ty nepochopí rozdíl mezi interní a vnější ip adresou a tím pádem omezují internetovou konektivitu vnitřním provozem, bylo navazování spojení na veřejné ip členů z vnitřku sítě zrušeno, ale je to nejméně půl roku, možná i déle. Z venku to samozřejmě funguje jak má.

d) to přirovnání k volantu nechápu.
--- to se ani nedivim, evidentně nechápeš víc věcí, když ti to tu vyvětlujem.
Prostě když si to sám rozbiješ, tak mi to na reklamaci nenos. Špatné flashnutí apčka se poznat dá. Pokud to neumíš udělat sám, tak si někomu řekni. Ale taky počítej, že za to asi budeš muset zaplatit, pokud ti to neudělá kámoš.

hovadina je to co tady píšeš ty. loni to chodilo uplně v pohodě, tak se nehádej a ostatní uživatele taky litovat nemusíš, ta flashpamět na který to ftp běží je tak pomalá, že to nikoho nevyblokuje ani omylem! a je to pro osobní účely, ne k veřejnýmu sdílení dat, tak ze mě nedělej piráta.
--- no o tom pirátovi, sáhněme si do svědomí, těch 110 giga loni a 69 letos jsi udělal browzdáním po webu a stahováním linuxových distribucí? Nikdo není svatej, ale alespoň se tím neohání.

nevím co myslíš komunikací sám se sebou pomocí dvou různých adres, já jen zkoušel ping, nic víc. veřejnou IP na apgigous mám standartně přidělenou (taky to mám to v záznamech Laughing viz montážní list. asi máš jiný záznamy, no to je bordel Shocked (jen čtu co je tam napsaný)) ale nemusíš se strachovat, veřejnou ip apčka nehodlám nijak využívat.
--- a naposled, prostě když se budeš dostávat na svou veřejnou z vnitřku sítě, tak to prostě nepůjde, půjde to jen z internetu na tu veřejnou a z interní sítě na interní.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Brain » 09.06.2007 18:17:55

V teto ankete me fakt mrzi, ze nemohu hlasovat vicekrat :)
<a href="http://www.ping-timeout.de/sig/" target="_BLANK" ALT="Ping-Timeout Forum Signatur
Uživatelský avatar
Brain
podposkok
 
Příspěvky: 417
Registrován: 18.08.2005 23:16:56
Bydliště: Trvalé

re:

Nový příspěvekod King » 09.06.2007 18:45:20

Brain píše:V teto ankete me fakt mrzi, ze nemohu hlasovat vicekrat :)


Nech si přidělit víc IP a přehoď si to :-) Mimochodem taky sem na to myslel
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod gigous2 » 09.06.2007 19:33:44

ludvik píše:
gigous2 píše:nevím co myslíš komunikací sám se sebou pomocí dvou různých adres, já jen zkoušel ping, nic víc. veřejnou IP na apgigous mám standartně přidělenou (taky to mám to v záznamech :lol: viz montážní list. asi máš jiný záznamy, no to je bordel :shock: (jen čtu co je tam napsaný)) ale nemusíš se strachovat, veřejnou ip apčka nehodlám nijak využívat.


I ping je komunikace.
Tu IP jsi tam mohl mít tak před 15.1.2006, protože od tohoto data mám naprosto přesnou historii přidělování veřejných IP (ledaže by to bylo ovlivněno nějakou hromadnou změnou údajů, ale tu si nepamatuju). A apgigous v ní nefiguruje ... Přiděleno máš to, co vidíš na statusu ... a to samé vidím já. Systém řízení khnetu je můj vlastní výtvor, takže bych to měl vědět.
A opět opakuju - není žádný důvod, proč bych měl povolovat internet nějakému zařízení, které to absolutně nepotřebuje. Pokud chceš další adresu, stačí říct.
To, že to možná někdy fungovalo spočívá v tom, že je vše stále ve vývoji. Jeden z důvodů, proč to nejde napsal monty. A ano ... bývala chyba v tom, že nepovolení internetu jednomu ze zařízení uživatele internetovou komunikaci neblokovala, ale pouze házela do pomalé třídy (mimochodem: 32kbps sdílených všema takovýma adresama z celého khnetu). To jsem opravil (ale už nevím kdy) a už se to chová jak má - hází ti to status. A pokud někdy apgigous měl povolený internet komplet, tak to byla chyba toho, kdo to v systému zakládal, jeho zákaz nemá nic společného s tvojí osobou. Prostě to tak děláme a klientská apčka prostě internet nemají (tím pádem ani veřejnou IP) ... ještě jednou HOWG.

Wifi je tak pomalé, že ji dokáže zahltit jakákoliv flashka ... Kromě toho proč mluvíš o asusovi? apgigous je ovislink, na něm žádný ftp nerozjedeš ... a pokud máš doma ještě něco jiného, je to pro nás pouze další adresa, která již omezená není a vše je pouze na tobě.

Anketu můžeš změnit pouze ty, moderátor, či administrátor ...


Děkuji za korektní odpověď.
Tu IP jsem tam mohl mít tak před 15.1.2006 jedině v případě, že bych byl zaregistrován dřív než jsem se stal členem sdružení (jsem členem od 26.1.2006). je možný že ji mám omylem, to nemohu posoudit, za to zodpovídá ten kdo mě připojoval. Rád bych používal místo ovislinka toho asuse, problém je v tom, že mi nepříjímá internet, jen zobrazuje můj status. Nevím jestli je chyba v konfiguraci nebo kde,ale s povoleným internetem na apgigous to fungovalo k mé plné spokojenosti. Takže nevim co s tím.
gigous2
 

Nový příspěvekod Monty » 09.06.2007 19:40:47

gigous2 píše:Děkuji za korektní odpověď.
Tu IP jsem tam mohl mít tak před 15.1.2006 jedině v případě, že bych byl zaregistrován dřív než jsem se stal členem sdružení (jsem členem od 26.1.2006). je možný že ji mám omylem, to nemohu posoudit, za to zodpovídá ten kdo mě připojoval. Rád bych používal místo ovislinka toho asuse, problém je v tom, že mi nepříjímá internet, jen zobrazuje můj status. Nevím jestli je chyba v konfiguraci nebo kde,ale s povoleným internetem na apgigous to fungovalo k mé plné spokojenosti. Takže nevim co s tím.


Gigouši, přešlápni si, jinak to prostě říct nejde.
Ludvík tím myslel, že do 15.1.2006 není evidence o ipčkách, ne že jsi ji měl ty konkrétně přidělenou.

A asus ti na ip apčka nikdy přijímat net nebude, již několikrát to tu zasnělo a taky tu zaznělo řešení.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod gigous2 » 09.06.2007 21:23:29

Monty píše:
gigous2 píše:
Baracuda píše:Rozjel bych novou anketu... Uz bylo gigousovi vic jak 10? :lol:

to nebylo ftipný.
někdo se mi naboural do ankety a přidal další otázku. a nejspíš i bloknul možnost další editace. to je fakt úroveň!


Tu anketní otázku jsem tam přidal já. A už s těma blokacema nevotravuj. Jestli jsi si všimnul, tak tak žádný uživatel, který není ani admin nebo moderátor nemůže editovat příspěvky. Tu otázku ti stáhnu, sám se tu vždy snažíš vtipkovat, většinou nemístně a nyní vtip nepochopíš?

Pokud prostě nedokážeš pochopit, že z apgigou nemůžeš na net, protože to prostě není nejméně x měsíců povolený a vysvětluje ti to tu x lidí, tak si prostě trhni. To není nepochopení, ale normální votravování lidí.
Kdyby se alespoň trochu zamyslel, tak víš, že máš dvě adresy, ze kterých můžeš na net a nezkoušel to ze zařízení, na kterém je to zakázané.
Když se opět ještě jednou zamyslíš a nebo si projdeš forum nebo khnetí web, tak možná zjistíš, že když někdo potřebuje další adresu, tak stačí napsat někomu z adminů a je přidělena.

A k tomu vyhrožování, když budu hodně prudit, a věř mi, už je moje trpělivost na hranici:
Pokud používáš ip apgigous (10.106.18.106) na jiném zařízení, než pro Ovislink, kterým jsi připojen do sítě, tak ti pouze oznamuji, že je to porušení provozního řádu Sdružení KHnet.info dle bodu g). A jestli nezačneš používat ipčka jak máš, tak tě můžeme v klidu postihnout a nemůžeš proti tomu vůbec nic říct.

a ted se ti vyjádřím k některým tvým postům:
- jestli mě ještě jednou nařkneř, že používám něco co je zakázaný a budeš mě obviňovat, tak s tebou taky nebudu mluvit.
Laughing já tady vyvíjím jasnou snahu domluvit se na vyřešení problému k obojí spokojenosti a očekávám vstřícné postoje kompetentních.
--- ty se domlouváš tak, že spoustu lidí napadáš, to není domluva.

a)letos to nebylo, takže někdy loni před instalasí wrapu na plecháč
--- jak ti jasně napsal ludva, kvůli tomu, že někteří jako ty nepochopí rozdíl mezi interní a vnější ip adresou a tím pádem omezují internetovou konektivitu vnitřním provozem, bylo navazování spojení na veřejné ip členů z vnitřku sítě zrušeno, ale je to nejméně půl roku, možná i déle. Z venku to samozřejmě funguje jak má.

d) to přirovnání k volantu nechápu.
--- to se ani nedivim, evidentně nechápeš víc věcí, když ti to tu vyvětlujem.
Prostě když si to sám rozbiješ, tak mi to na reklamaci nenos. Špatné flashnutí apčka se poznat dá. Pokud to neumíš udělat sám, tak si někomu řekni. Ale taky počítej, že za to asi budeš muset zaplatit, pokud ti to neudělá kámoš.

hovadina je to co tady píšeš ty. loni to chodilo uplně v pohodě, tak se nehádej a ostatní uživatele taky litovat nemusíš, ta flashpamět na který to ftp běží je tak pomalá, že to nikoho nevyblokuje ani omylem! a je to pro osobní účely, ne k veřejnýmu sdílení dat, tak ze mě nedělej piráta.
--- no o tom pirátovi, sáhněme si do svědomí, těch 110 giga loni a 69 letos jsi udělal browzdáním po webu a stahováním linuxových distribucí? Nikdo není svatej, ale alespoň se tím neohání.

nevím co myslíš komunikací sám se sebou pomocí dvou různých adres, já jen zkoušel ping, nic víc. veřejnou IP na apgigous mám standartně přidělenou (taky to mám to v záznamech Laughing viz montážní list. asi máš jiný záznamy, no to je bordel Shocked (jen čtu co je tam napsaný)) ale nemusíš se strachovat, veřejnou ip apčka nehodlám nijak využívat.
--- a naposled, prostě když se budeš dostávat na svou veřejnou z vnitřku sítě, tak to prostě nepůjde, půjde to jen z internetu na tu veřejnou a z interní sítě na interní.


1)myslel jsem si že jsi to byl ty, ale zneužít svoje právo editace ke vtipu, to je vtipný jen trochu. vtipnější by bylo kdybych si tam já mohl přidat další odpověd jako reakci na tvůj vtip, ale to nešlo a to mě naštvalo.
2)dokážu pochopit, že z apgigou nemůžu na net, ale pořád se mi nedostalo zdůvodnění proč. a odpovědi typu " prostě to není nejméně x měsíců povolený" neberu. pokud to ten můj asus jinak nezvládne, tak by to snad nějak udělat šlo,ne? mám sice dvě adresy, ze kterých můžu na net, ale s těma to jaksi nefunguje, jinak bych to tak dávno už nakonfiguroval. takže další ip adresa asi nic neřeší.
3) všiml jsem si, že tvoje trpělivost je na hranici i bez mého "prudění" , stačí jenom po tobě něco chtít.
Pokud používám ip apgigous (10.106.18.106) na jiném zařízení, než pro Ovislink, kterým jsem připojen do sítě, tak ti zase já oznamuji, že to není porušení provozního řádu Sdružení KHnet.info dle bodu g) neb tento bod se týká pouze práce v síti pod přiděleným uživatelským jménem a nastavením počítače, tudíš neřeší použití konkrétního hardwaru a softwaru. taky se nejedná se o duplikaci zařízení. Co se týče nastavení pc (asi spíš ale apčka) či použití NAT při použití toho asusu v mém speciálním případě, to bylo třeba změnit, čímž o to radu žádám. Ujištuji tě, že po většinu času používam ipčka tak jak mám, to jistě víš, loguješ to přeci.
4)napadání opravdu není domluva, nechci nikoho napadat a ta věta byla myšlena jako vtip, proto tentokrát nechyběl smajlík. a co se týče "napadání" jiných, to spíš oni napadají mě ,tak se řídím heslem nejlepší obrana je útok.

a)chápu rozdíl mezi interní a vnější ip adresou a tím omezování internetové konektivity vnitřním provozem s navazováním spojení na veřejné ip. ale to já nemám v úmyslu dělat,nikdy jsem to nedělal, ani by to pro mě nemělo žádný valný smysl. jen jsem testoval dostupnost svého pc z internetu, ted vím ,že už to takhle nejde,páč jste to blokly . jen jste mi to zapoměli říct.
b) s tím firmwarem si už nějak poradím,trochu jsem googlil. jen jsem žil v domění, že když tohohle ovislinka má značné procento členů, že někdo bude vědět jak ho upgradovat a kde dělám chybu, že mi to nejde. mýlil jsem se.
c)možná tahám hodně giga dat, ale rozhodně nemůžu konkurovat jiným členům co tahaj mnohem víc. mám taky dvě ip adresy a dva pc. třeba takový demoverze nových her či rádio z netu taky nějaký to giga hodí. a to ještě nemluvím o pornu :lol:
d)jestli to teda chodí z vnější sítě tak je to v pořádku, já měl za to že podle toho pingu to nejde.
Naposledy upravil gigous2 dne 09.06.2007 21:51:25, celkově upraveno 1
gigous2
 

Nový příspěvekod gigous2 » 09.06.2007 21:29:47

Monty píše:
gigous2 píše:Děkuji za korektní odpověď.
Tu IP jsem tam mohl mít tak před 15.1.2006 jedině v případě, že bych byl zaregistrován dřív než jsem se stal členem sdružení (jsem členem od 26.1.2006). je možný že ji mám omylem, to nemohu posoudit, za to zodpovídá ten kdo mě připojoval. Rád bych používal místo ovislinka toho asuse, problém je v tom, že mi nepříjímá internet, jen zobrazuje můj status. Nevím jestli je chyba v konfiguraci nebo kde,ale s povoleným internetem na apgigous to fungovalo k mé plné spokojenosti. Takže nevim co s tím.


Gigouši, přešlápni si, jinak to prostě říct nejde.
Ludvík tím myslel, že do 15.1.2006 není evidence o ipčkách, ne že jsi ji měl ty konkrétně přidělenou.

A asus ti na ip apčka nikdy přijímat net nebude, již několikrát to tu zasnělo a taky tu zaznělo řešení.


já to ale pochopil. zato ty jsi nepochopil mě. zkus si taky přešlápnout.
gigous2
 

Nový příspěvekod Monty » 10.06.2007 00:34:22

1)myslel jsem si že jsi to byl ty, ale zneužít svoje právo editace ke vtipu, to je vtipný jen trochu. vtipnější by bylo kdybych si tam já mohl přidat další odpověd jako reakci na tvůj vtip, ale to nešlo a to mě naštvalo.
--- mě taky štve spousta tvých příspěvků, které se navážejí do ostatních

2)dokážu pochopit, že z apgigou nemůžu na net, ale pořád se mi nedostalo zdůvodnění proč. a odpovědi typu " prostě to není nejméně x měsíců povolený" neberu. pokud to ten můj asus jinak nezvládne, tak by to snad nějak udělat šlo,ne? mám sice dvě adresy, ze kterých můžu na net, ale s těma to jaksi nefunguje, jinak bych to tak dávno už nakonfiguroval. takže další ip adresa asi nic neřeší.
--- ap člověka prostě nemá na netu co dělat, protože kdokoli to může zneužít. Pokud chceš další ip na net, tak si o ni požádej běžnou formou. Další ip toto právě řeší.

3) všiml jsem si, že tvoje trpělivost je na hranici i bez mého "prudění" , stačí jenom po tobě něco chtít.
Pokud používám ip apgigous (10.106.18.106) na jiném zařízení, než pro Ovislink, kterým jsem připojen do sítě, tak ti zase já oznamuji, že to není porušení provozního řádu Sdružení KHnet.info dle bodu g) neb tento bod se týká pouze práce v síti pod přiděleným uživatelským jménem a nastavením počítače, tudíš neřeší použití konkrétního hardwaru a softwaru. taky se nejedná se o duplikaci zařízení. Co se týče nastavení pc (asi spíš ale apčka) či použití NAT při použití toho asusu v mém speciálním případě, to bylo třeba změnit, čímž o to radu žádám. Ujištuji tě, že po většinu času používam ipčka tak jak mám, to jistě víš, loguješ to přeci.
--- 10.106.18.106 - tato ip je použita pro klienta, kterým se připojuješ do sítě. Pokud to chceš používat na něco, na co chceš přistupovat z venku, tak to není klient, ale normální stanice a máš to nahlásit (změna MAC adresy). I pokud to použiješ na chvíli jinak tak je to porušení a kdyby jsi neryl do těch co ti radí, tak jsem to tu ani nevytahoval, takové problémy řešíme denně. Kdybych neměl trpělivost, tak tuto diskuzi dávno neřeším a skončil bych hned se svým prvním nebo druhým příspěvkem, tak prosím radši važ slova, než něco napíšeš. Když se někdo na něco zeptá, tak se to snažím řešit, a to jak po telefonu, tak jabberu, nebo foru, ale musí si to daný člověk nechat vysvětlit a ne stát si zatvrzele za svým.

4)napadání opravdu není domluva, nechci nikoho napadat a ta věta byla myšlena jako vtip, proto tentokrát nechyběl smajlík. a co se týče "napadání" jiných, to spíš oni napadají mě ,tak se řídím heslem nejlepší obrana je útok.
--- oni napadají tebe, protože ty začítáš

a)chápu rozdíl mezi interní a vnější ip adresou a tím omezování internetové konektivity vnitřním provozem s navazováním spojení na veřejné ip. ale to já nemám v úmyslu dělat,nikdy jsem to nedělal, ani by to pro mě nemělo žádný valný smysl. jen jsem testoval dostupnost svého pc z internetu, ted vím ,že už to takhle nejde,páč jste to blokly . jen jste mi to zapoměli říct.
--- sakra gigouši, nic jsme navíc neblokli, protože to z ap nikdy nemělo fungovat a opět říkám, že na apgiouš net používat nemáš. A ty jsi to testoval z vnitřní sítě (dle toho co říkáš) a ne z internetu.

b) s tím firmwarem si už nějak poradím,trochu jsem googlil. jen jsem žil v domění, že když tohohle ovislinka má značné procento členů, že někdo bude vědět jak ho upgradovat a kde dělám chybu, že mi to nejde. mýlil jsem se.
--- samozřejmě víme jak upgradovat, poslal jsem ti odkazy, co tam nahrát a stím to stopro fungovat bude

c)možná tahám hodně giga dat, ale rozhodně nemůžu konkurovat jiným členům co tahaj mnohem víc. mám taky dvě ip adresy a dva pc. třeba takový demoverze nových her či rádio z netu taky nějaký to giga hodí. a to ještě nemluvím o pornu Laughing
--- mimochodem, to porno (byť se smajlíkem) rozhodně legal na stahování nebude. Taky jsem psal o tom šáhnout si do svědomí, ale jak praví jedno přísloví - postřelená husa....

d)jestli to teda chodí z vnější sítě tak je to v pořádku, já měl za to že podle toho pingu to nejde.
--- pokud je provozuješ ftp na správné ip, kde máš dnat, tak ano, jinak ne. A myslím si, že tato věta v pohodě mohla předejít několika stránkám zbytečného textu. Stačilo to v podstatě z tvé strany napsat na začátku, my jsme ti to zde několikrát opakovali.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod King » 10.06.2007 07:05:06

Že bychom se dobrali výsledku? Sleduju to delší dobu a chechtám se. Monty doporučuju takovým lidem automaticky nevysvětlovat co bude potřebovat a radši, pokud je to v souladu s řády, jim to hned zařídit. Pokud se podívám na celou diskuzi tak to o tom docela dobře vypovídá. Tady všichni ztrácí čas opisováním cizích komentářů a ospravedlňováním se.

Gigouši požádej prosimtě o přidělení další IP adresy s překladem a je to.
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod gigous2 » 10.06.2007 09:30:45

King píše:Že bychom se dobrali výsledku? Sleduju to delší dobu a chechtám se. Monty doporučuju takovým lidem automaticky nevysvětlovat co bude potřebovat a radši, pokud je to v souladu s řády, jim to hned zařídit. Pokud se podívám na celou diskuzi tak to o tom docela dobře vypovídá. Tady všichni ztrácí čas opisováním cizích komentářů a ospravedlňováním se.

Gigouši požádej prosimtě o přidělení další IP adresy s překladem a je to.


co je IP adresa s překladem? ty co mám jsou taky s překladem? jestli jo, tak to problém nevyřeší.
gigous2
 

Nový příspěvekod gigous2 » 10.06.2007 10:02:47

Monty píše:1)myslel jsem si že jsi to byl ty, ale zneužít svoje právo editace ke vtipu, to je vtipný jen trochu. vtipnější by bylo kdybych si tam já mohl přidat další odpověd jako reakci na tvůj vtip, ale to nešlo a to mě naštvalo.
--- mě taky štve spousta tvých příspěvků, které se navážejí do ostatních

2)dokážu pochopit, že z apgigou nemůžu na net, ale pořád se mi nedostalo zdůvodnění proč. a odpovědi typu " prostě to není nejméně x měsíců povolený" neberu. pokud to ten můj asus jinak nezvládne, tak by to snad nějak udělat šlo,ne? mám sice dvě adresy, ze kterých můžu na net, ale s těma to jaksi nefunguje, jinak bych to tak dávno už nakonfiguroval. takže další ip adresa asi nic neřeší.
--- ap člověka prostě nemá na netu co dělat, protože kdokoli to může zneužít. Pokud chceš další ip na net, tak si o ni požádej běžnou formou. Další ip toto právě řeší.

3) všiml jsem si, že tvoje trpělivost je na hranici i bez mého "prudění" , stačí jenom po tobě něco chtít.
Pokud používám ip apgigous (10.106.18.106) na jiném zařízení, než pro Ovislink, kterým jsem připojen do sítě, tak ti zase já oznamuji, že to není porušení provozního řádu Sdružení KHnet.info dle bodu g) neb tento bod se týká pouze práce v síti pod přiděleným uživatelským jménem a nastavením počítače, tudíš neřeší použití konkrétního hardwaru a softwaru. taky se nejedná se o duplikaci zařízení. Co se týče nastavení pc (asi spíš ale apčka) či použití NAT při použití toho asusu v mém speciálním případě, to bylo třeba změnit, čímž o to radu žádám. Ujištuji tě, že po většinu času používam ipčka tak jak mám, to jistě víš, loguješ to přeci.
--- 10.106.18.106 - tato ip je použita pro klienta, kterým se připojuješ do sítě. Pokud to chceš používat na něco, na co chceš přistupovat z venku, tak to není klient, ale normální stanice a máš to nahlásit (změna MAC adresy). I pokud to použiješ na chvíli jinak tak je to porušení a kdyby jsi neryl do těch co ti radí, tak jsem to tu ani nevytahoval, takové problémy řešíme denně. Kdybych neměl trpělivost, tak tuto diskuzi dávno neřeším a skončil bych hned se svým prvním nebo druhým příspěvkem, tak prosím radši važ slova, než něco napíšeš. Když se někdo na něco zeptá, tak se to snažím řešit, a to jak po telefonu, tak jabberu, nebo foru, ale musí si to daný člověk nechat vysvětlit a ne stát si zatvrzele za svým.

4)napadání opravdu není domluva, nechci nikoho napadat a ta věta byla myšlena jako vtip, proto tentokrát nechyběl smajlík. a co se týče "napadání" jiných, to spíš oni napadají mě ,tak se řídím heslem nejlepší obrana je útok.
--- oni napadají tebe, protože ty začítáš

a)chápu rozdíl mezi interní a vnější ip adresou a tím omezování internetové konektivity vnitřním provozem s navazováním spojení na veřejné ip. ale to já nemám v úmyslu dělat,nikdy jsem to nedělal, ani by to pro mě nemělo žádný valný smysl. jen jsem testoval dostupnost svého pc z internetu, ted vím ,že už to takhle nejde,páč jste to blokly . jen jste mi to zapoměli říct.
--- sakra gigouši, nic jsme navíc neblokli, protože to z ap nikdy nemělo fungovat a opět říkám, že na apgiouš net používat nemáš. A ty jsi to testoval z vnitřní sítě (dle toho co říkáš) a ne z internetu.

b) s tím firmwarem si už nějak poradím,trochu jsem googlil. jen jsem žil v domění, že když tohohle ovislinka má značné procento členů, že někdo bude vědět jak ho upgradovat a kde dělám chybu, že mi to nejde. mýlil jsem se.
--- samozřejmě víme jak upgradovat, poslal jsem ti odkazy, co tam nahrát a stím to stopro fungovat bude

c)možná tahám hodně giga dat, ale rozhodně nemůžu konkurovat jiným členům co tahaj mnohem víc. mám taky dvě ip adresy a dva pc. třeba takový demoverze nových her či rádio z netu taky nějaký to giga hodí. a to ještě nemluvím o pornu Laughing
--- mimochodem, to porno (byť se smajlíkem) rozhodně legal na stahování nebude. Taky jsem psal o tom šáhnout si do svědomí, ale jak praví jedno přísloví - postřelená husa....

d)jestli to teda chodí z vnější sítě tak je to v pořádku, já měl za to že podle toho pingu to nejde.
--- pokud je provozuješ ftp na správné ip, kde máš dnat, tak ano, jinak ne. A myslím si, že tato věta v pohodě mohla předejít několika stránkám zbytečného textu. Stačilo to v podstatě z tvé strany napsat na začátku, my jsme ti to zde několikrát opakovali.


ap člověka prostě nemá na netu co dělat, protože kdokoli to může zneužít? a to například jak? jaké jsou způsoby tomu zabránit? z netu přistupuju na můj počítač, tedy na 10.106.18.107. s tím firmwarem co jsi poslal to stopro nefunguje. proč myslíš, že stahování porna je nelegální? po netu se toho válí a zatím jsem nikde nezaregistroval snahu to kriminalizovat. a co stahování videoklipů, to asi taky nebude legální, co?
gigous2
 

Nový příspěvekod King » 10.06.2007 11:28:36

Flashka na asusu je parodie na ftp. Jsou účinější možnosti. Podle mě by KHnet proti tomu neměl nic mít pokud dodržíš určité pravidla. Hlavní je že na tom asusu nejsi schopen omezit rychlost tak aby si několikanásobným příchozím spojením neblokoval ostatní členy. Být tebou bych to probral osobně s někým z rady. Osobně mi je jedno co taháš a kolik toho máš ale někomu by to být jedno nemuselo a věř tomu že pokud to vytahuješ na světlo tak neubližuješ jen sobě ale zase tu budeme mít díky tomu dálkový dohled.
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod gigous2 » 10.06.2007 12:05:12

King píše:Flashka na asusu je parodie na ftp. Jsou účinější možnosti. Podle mě by KHnet proti tomu neměl nic mít pokud dodržíš určité pravidla. Hlavní je že na tom asusu nejsi schopen omezit rychlost tak aby si několikanásobným příchozím spojením neblokoval ostatní členy. Být tebou bych to probral osobně s někým z rady. Osobně mi je jedno co taháš a kolik toho máš ale někomu by to být jedno nemuselo a věř tomu že pokud to vytahuješ na světlo tak neubližuješ jen sobě ale zase tu budeme mít díky tomu dálkový dohled.


rychlost je omezena rychlostí wifi a můžu si zvolit kolik uživatelů může na to ftp přistupovat současně. až zjistim jak to zaheslovat, tak to udělám. chráněno to je hw firewalem. na to abych si měl kam poslat fotky z dovolený mě ta parodie stačí. a hlavně je to zadarmo. a nebud paranoidní, tohle nepředstavuje o nic větší riziko než jakákoli práce s internetem na pc. O p2p nemluvě. jenom je použit jiný přenosový protokol.
Mimochodem někdo mi tam v noci zdřejmě prováděl měření přenosové rychlosti, tak by se mohl o výsledek podělit. jeho ip 82.225.181.119 is located in Marina Del Rey, California, United States
gigous2
 

Nový příspěvekod King » 10.06.2007 12:37:57

Jé gigouši naper ty fotky na ftp.khnet.info já se chci podivat kde si byl :-) a problém máš vyřešenej. Další řešení je vzít si ssebou flashku a naprat to na ní přímo na dovče ale to bych se nemohl podívat.
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod ludvik » 10.06.2007 16:24:27

gigous2 píše:rychlost je omezena rychlostí wifi a můžu si zvolit kolik uživatelů může na to ftp přistupovat současně. až zjistim jak to zaheslovat, tak to udělám. chráněno to je hw firewalem. na to abych si měl kam poslat fotky z dovolený mě ta parodie stačí. a hlavně je to zadarmo. a nebud paranoidní, tohle nepředstavuje o nic větší riziko než jakákoli práce s internetem na pc. O p2p nemluvě. jenom je použit jiný přenosový protokol.
Mimochodem někdo mi tam v noci zdřejmě prováděl měření přenosové rychlosti, tak by se mohl o výsledek podělit. jeho ip 82.225.181.119 is located in Marina Del Rey, California, United States


Ano, omezena rychlostí wifi ... ale všichni zapomínáte, že ta wifi není jenom pro jednoho člověka. to jen tak na okraj.

A pokud ti tam někdo lezl z té IP, tak by mě zajímalo, jak dlouho to provozuješ ... a pak se zamysli, jak dlouho to tomu maníkovi někde od Paříže (stát Francie) trvalo než na to přišel ... http://www.ripe.net/whois?form_type=sim ... rch=Search

A až mu napíšeš (nebo zavoláš, je tam i telefon), tak se poděl o výsledek ...
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

PředchozíDalší

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron