Problém s pingem

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Lze to nějak vyřešit?

Ano
2
17%
Ano, protože rádi každému pomůžeme
0
Žádná hlasování
Ne
0
Žádná hlasování
Ne, protože Gigouše nemáme rádi
10
83%
 
Celkem hlasů : 12

Problém s pingem

Nový příspěvekod gigous2 » 07.06.2007 18:56:07

Mám problém. Když dám ping na moji IP adresu, tak to hodí chybu o nedosažitelnosti cílového portu 10.106.47.2. Tracert zas že cílový protokol není dostupný. Dřív to šlo a šel mi i ftp server a od doby co jste daly na plecháč wrapa tak to nejde. Ještě bych chtěl povolit internet na apgigous. Lze to nějak vyřešit? Díky.
gigous2
 

Re: Problém s pingem

Nový příspěvekod Monty » 07.06.2007 20:07:27

gigous2 píše:Mám problém. Když dám ping na moji IP adresu, tak to hodí chybu o nedosažitelnosti cílového portu 10.106.47.2. Tracert zas že cílový protokol není dostupný. Dřív to šlo a šel mi i ftp server a od doby co jste daly na plecháč wrapa tak to nejde. Ještě bych chtěl povolit internet na apgigous. Lze to nějak vyřešit? Díky.


no možná kdyby jsi neměnil adresy, tak ti to chodí.
a na apgigous ti nikdo net povolit nemůže, to je apčko.
a odkud dáváš ping kam? Ipčka.


2007-06-06 17:50
Changed MAC address (apgigous.khnet.info)

Detected client:
DNS : apgigous.khnet.info (apgigous)
IP : 10.106.18.106
MAC : 00:4F:62:05:AE:9E (Ovislink)
SERVER: plechac : wrap02.plechac => plechac32
ETH : wlan1

Old records:
apgigous.khnet.info 00:4F:62:05:AE:9F from plechac wlan1 last check 2007-06-06 14:33:14

Detected (new) MAC is registered to:
1281 (gigous,apgigous) server: plechac ap: plechac32

2007-06-06 20:20
Changed MAC address (gigous.khnet.info)

Detected client:
DNS : gigous.khnet.info (gigous)
IP : 10.106.18.107
MAC : 00:4F:62:05:AE:9E (Ovislink)
SERVER: plechac : wrap02.plechac => plechac32
ETH : wlan1

Old records:
gigous.khnet.info 00:4F:62:05:AE:9F from plechac wlan1 last check 2007-06-06 19:35:23

Detected (new) MAC is registered to:
1281 (gigous,apgigous) server: plechac ap: plechac32
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod gigous2 » 08.06.2007 06:12:54

Ping dávám z mého počítače na můj počítač. :wink: S těmi MAC adresami mám trochu zmatek. Kdyby nebyl bloklej net na apčku, tak s tím nemusím laborovat. Taky mi nejde nahrát nový firmware do Ovislinku, vždy to vytuhne. Je to důvod k reklamaci?
gigous2
 

Nový příspěvekod Monty » 08.06.2007 07:07:53

gigous2 píše:Ping dávám z mého počítače na můj počítač. :wink: S těmi MAC adresami mám trochu zmatek. Kdyby nebyl bloklej net na apčku, tak s tím nemusím laborovat. Taky mi nejde nahrát nový firmware do Ovislinku, vždy to vytuhne. Je to důvod k reklamaci?


pokud pingáš ze svého počítače na svůj počítač (mimochodem ptal jsem se na ip, ne na název), tak to s ap nemá vůbec nic společného.

Net na apčku samozřejmě bloklej není!

Jaký firmware nahráváš do jakého apčka. Napiš číslo firmware a typ apčka
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod gigous2 » 08.06.2007 19:55:06

moji vnější ip si snadno zjistíš, nechci ji tu veřejně prezentovat a neřeším ap, ale to že to hází chybu což považuji za důvod proč se nedostanu na ftp://
STATUS ČLENA SDRUŽENÍ KHnet.info udává o mě toto:
počítač____IP adresa______INTERNET__vnější IP______Důvod blokace
apgigous__10.bbb.ccc.ddd__Ne________213.xxx.yyy___trvale

Jaký má význam, že jsi mi přesunul "H" - hlavní počítač z apčka na pc?
Naposledy upravil gigous2 dne 10.06.2007 18:13:10, celkově upraveno 1
gigous2
 

Nový příspěvekod gigous2 » 08.06.2007 20:13:50

Mám OvisLink WL-5460AP, Firmware Version 3.2.1.3.9eu (původní beta verze). Chtěl jsem tam dát WL-5460APv2e8cz_4_httpupgrade.zip z http://www.ovislink.cz/support-detail_d ... 62525.html . po nahrání se ap standartně restartuje, ale pak se kousne při bootu. Pak už pomůže jen http://www.ovislink.cz/support-detail_d ... 1B3DF.html
gigous2
 

Nový příspěvekod dwori » 08.06.2007 21:25:35

gigous2 píše:moji vnější ip si snadno zjistíš, nechci ji tu veřejně prezentovat a neřeším ap, ale to že to hází chybu což považuji za důvod proč se nedostanu na ftp://moje_vnější_ip .

STATUS ČLENA SDRUŽENÍ KHnet.info udává o mě toto:
počítač____IP adresa______INTERNET__vnější IP______Důvod blokace
apgigous__10.bbb.ccc.ddd__Ne________213.xxx.yyy___trvale

Jaký má význam, že jsi mi přesunul "H" - hlavní počítač z apčka na pc?


to ze nechces psat svoji vnejsi ip adresu je zcela mimo misu, paklize je znam hostname tvyho pc, domena je jasna, ... zjistit tvoji venkovni ip, je tak otazka 10sekund. co se tyce vnitrni ip adresy, lze zjistit samozrejme take a nemusi to nutne trvat delsi dobu nez predchozi situace

co se tyce tvyho problemu ... vim o co ti jde, nicmene, nechapu a nerozumim tomu, ze to co chces resit, nenapises strucne a jasne, bez zbytecnejch op.poolu atp.
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod ludvik » 08.06.2007 21:43:10

a) když pingáš "sám na sebe", tak ten paket vůbec počítač neopustí. tj. nedostane se ani na tvůj ovislink
b) adresy uživatelských apček nemají povolený INTERNET a nikdy mít nebudou (netýká se vnitřní sítě khnet). z principu, z bezpečnostních důvodů a protože jsem to řekl.
c) každý člen musí vystupovat na síti pod přidělenými adresami. viz. řády ... pokud si pingáš na svoji veřejnou IP (z vnitřku khnetu), tak to jít nemusí (a my to nikdy podporovat nebudem) a nebudu to řešit, neboť na khnetu máš vnitřní ip ...
d) upgrade firmware tvého zařízení je pouze na tvoji zodpovědnost. na to se reklamace dle mě ani vztahovat nemůže ...
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod ludvik » 08.06.2007 21:45:42

ještě je mi divný, kde jsi vzal veřejnou IP na apgigous. To nikdy neděláme ...

příznak H určuje tvůj "hlavní" záznam. ale jinak to na nic vliv nemá.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod gigous2 » 08.06.2007 21:55:24

dwori píše:
gigous2 píše:moji vnější ip si snadno zjistíš, nechci ji tu veřejně prezentovat a neřeším ap, ale to že to hází chybu což považuji za důvod proč se nedostanu na ftp://moje_vnější_ip .

STATUS ČLENA SDRUŽENÍ KHnet.info udává o mě toto:
počítač____IP adresa______INTERNET__vnější IP______Důvod blokace
apgigous__10.bbb.ccc.ddd__Ne________213.xxx.yyy___trvale

Jaký má význam, že jsi mi přesunul "H" - hlavní počítač z apčka na pc?


to ze nechces psat svoji vnejsi ip adresu je zcela mimo misu, paklize je znam hostname tvyho pc, domena je jasna, ... zjistit tvoji venkovni ip, je tak otazka 10sekund. co se tyce vnitrni ip adresy, lze zjistit samozrejme take a nemusi to nutne trvat delsi dobu nez predchozi situace

co se tyce tvyho problemu ... vim o co ti jde, nicmene, nechapu a nerozumim tomu, ze to co chces resit, nenapises strucne a jasne, bez zbytecnejch op.poolu atp.


je víc než jasný, že každej kdo chce a kdo to umí tak si moji ip bezproblému najde. jenže 99% lidí to nedokáže ani za hodinu :D Ale hlavně mi šlo o to, že každý slovo který je tu napsáno může bezproblému najít jakýkoli vyhledávač na netu či robot. nic pak nebrání zneužití těchto dat např. k rozesílání spamu atd.
gigous2
 

Nový příspěvekod gigous2 » 08.06.2007 21:59:22

ludvik píše:ještě je mi divný, kde jsi vzal veřejnou IP na apgigous. To nikdy neděláme ...

příznak H určuje tvůj "hlavní" záznam. ale jinak to na nic vliv nemá.


veřejnou IP na apgigous mám přidělenou od začátku, ale ta je jiná než ta na na který mi běží PC a na kterou se nedá z netu dostat (jde mi o to ftp která chodilo a ted nechodí)
gigous2
 

Nový příspěvekod Monty » 08.06.2007 21:59:51

Mohl by jsi mi vysvětlit, jak zneužiju tvojí veřejnou adresu k rozesílání spamu?
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Monty » 08.06.2007 22:02:26

gigous2 píše:Mám OvisLink WL-5460AP, Firmware Version 3.2.1.3.9eu (původní beta verze). Chtěl jsem tam dát WL-5460APv2e8cz_4_httpupgrade.zip z http://www.ovislink.cz/support-detail_d ... 62525.html . po nahrání se ap standartně restartuje, ale pak se kousne při bootu. Pak už pomůže jen http://www.ovislink.cz/support-detail_d ... 1B3DF.html


nevím co řešíš, dej tam nejnovější

http://www.100mega.cz/support-download. ... 5&l=CZ&os=

a pozor, překvapivě bude i česky
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod dwori » 08.06.2007 22:03:30

ano je mnohem pravdepodobnejsi, ze zminovanej robot sezere usernamy a priradi domenu, nez ze bude rozesilat jakykoliv email na ip pocitace, ... jak znamo, ... ona neni adresa jako adresa

ale nic, toto se cele miji ucinkem. proste mu nekdo reknete jakej venkovni port ma jeho 21 v interni siti (pokud je otevreno) a konec ne? vzdyt je to neplodny :)
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod gigous2 » 08.06.2007 22:21:44

ludvik píše:a) když pingáš "sám na sebe", tak ten paket vůbec počítač neopustí. tj. nedostane se ani na tvůj ovislink
b) adresy uživatelských apček nemají povolený INTERNET a nikdy mít nebudou (netýká se vnitřní sítě khnet). z principu, z bezpečnostních důvodů a protože jsem to řekl.
c) každý člen musí vystupovat na síti pod přidělenými adresami. viz. řády ... pokud si pingáš na svoji veřejnou IP (z vnitřku khnetu), tak to jít nemusí (a my to nikdy podporovat nebudem) a nebudu to řešit, neboť na khnetu máš vnitřní ip ...
d) upgrade firmware tvého zařízení je pouze na tvoji zodpovědnost. na to se reklamace dle mě ani vztahovat nemůže ...


a)já pingám na svoji veřejnou ip pod kterou vystupuju na internetu. tracert ukázal cestu až do sloane a pak zase zpět, takže přez net to šlo.
b) apčeko mělo povolený INTERNET taky hned od samýho začátku co jsem vstoupil do sdružení a monty mi to bloknul z uplně jinýho důvodu než uvádíš ty
c)to máš pravdu
d)a na bloklý apčko se reklamace vztahovat může?
gigous2
 

Další

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron