Pls poraďte - věčný problém

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Nový příspěvekod ludvik » 25.08.2007 21:22:26

statistika z doby mezi osmou a devátou hodinou večerní:

Statistika ping pro 10.106.21.69:
Pakety: Odeslané = 2846, Přijaté = 2822, Ztracené = 24 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 24ms, Maximum = 382ms, Průměr = 34ms

A nebyl to obyčejný ping, ale 500 bajtový. Fakt nevím kde máš problém.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Monty » 26.08.2007 00:53:42

ludvik píše:A nebyl to obyčejný ping, ale 500 bajtový. Fakt nevím kde máš problém.


Něco se tam dít může, ale musí zavolat, takhle se to řešit nedá.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod bifi » 26.08.2007 08:18:27

resil sem podobnej problem u sebe ztrata pingu a rychlost nic moc a delal to nakopnuta sitovka zkus to stoji 100
Uživatelský avatar
bifi
hujer
 
Příspěvky: 432
Registrován: 29.09.2005 22:51:23
Bydliště: KH,JL,CH

Nový příspěvekod Roderick » 26.08.2007 13:49:37

ahoj. Mám síťovku na desce a protože zlobila koupli jsem si i klasickou interní. Ať zapnu tu nebo tu, dělá to u obouch (tady problém nebude). A monty - než se k vám dovolám, tak net už zase šlape, jde fakt o sekundy. Nehledě na to - to bych musel opravdu volat na hot-line 20x denně. A problém je u obou počítačů v baráku... Ale dobře, zkusím zavolat, až se to zase objeví a budu u toho. Zatím dík.
asi takhle teda
Roderick
Prvok
 
Příspěvky: 24
Registrován: 31.05.2006 22:11:03

Ať mi to někdo vysvětlí......

Nový příspěvekod Roderick » 19.09.2007 22:48:44

Ahoj, tak jsem zjistil toto. Občas se připojuji na DC (pouze khnetí). Výpadky internetu neustaly, ba jsou stále častější a častější. Na internetu se nedá opravdu dělat už vůbec nic a to ani v noci. Ale !!!!!! internet sice padá no obou počítačích v baráku ve stejnou dobu asi 100x denně, nejde nic, ale stránky KHnetu a vnitřní síť (třeba ono zmiňované DC) funguje bezproblémově. Takže ať mi nikdo netrvdí, že to je hardwerová chyba !!!
KHnet jde - 100% pořád.
internet nejde skoro vůbec.

Co mi na to kdo řekne ?

1)(na obou počítačích jsou různé systémy (professinonal, home)
2)na jednom je normální síťovka, na druhém integrovaná
3)kabeláží to není
4)nastavením také ne
5)anténou a ovislinkem také ne
Dokáže mi někdo opravdu říct, kde je vlastně chyba ? Bude mi pořád dokolečka opakováno, že můj spoj je v pořádku, ať hledám problém u sebe ?
Jsem ochotný udělat maximum pro to, aby vše fungovalo normálně. Jediné, co ochotný udělat nejsem, je ze sebe dělat blbce.
asi takhle teda
Roderick
Prvok
 
Příspěvky: 24
Registrován: 31.05.2006 22:11:03

Nový příspěvekod ludvik » 20.09.2007 09:22:52

Víš kde jsou khnetí stránky? Na zeusovi, za centrálním routerem. A za centrálním routerem je taky internetová brána (spojené je to všechno kabely a switchem). Takže dle tvého popisu musí být chyba na internetové bráně. Brána je společná pro úplně všechny.
Proč se chyba projevuje jenom tobě a už nikomu z ostatních? Třeba mě?

Nemyslíš, že je to mírně záhadné a nesmyslné?

Víš, kdokoliv, kdo dělá něco se sítěmi pro "obyčejné" lidi všechno může diagnostikovat pouze po bod, který má pod kontrolou. Tj. v našem případě to je twix, s přimhouřením obou očí ještě tvoje apčko. Oboje jede spolehlivě - a ty to taky potvrzuješ.

Provoz internet/khnet se rozlišuje pouze v tom smyslu, že buď jede jenom khnet, nebo oboje. Žádné jiné selekce (až na asi 10 adres, které se k nám snažili nabourat a zakázaným SMTP kvůli spamování) se nedělají.
Softwarová chyba na naší straně být může - ale připadá v úvahu pouze tzv. výchozí brána na routerech. Jenže větev marsu (mars, twix, mišpule, stadion) je nastavená natvrdo, nějak si neumím představit její chvilkové mizení - kromě toho opět by to ovlivňovalo všechny lidi (minimálně na twixu).

Zmínka o pouhých 3 lidech na twixu se týkala apčka twix3. Na druhém hw je ještě jednička a dvojka, kde je lidí dost.

Mimochodem - volal jsi? Psal jsi jinak, než sem? Asi ne, co ... Stačil by třeba jabber, abychom se mohli podívat hned ...

Brnkni Dalicrosovi, bydlí kousek a umí. Kdyby nemohl, tak mě nebo montymu.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Re: Ať mi to někdo vysvětlí......

Nový příspěvekod gigous » 20.09.2007 19:01:05

Roderick píše:Jsem ochotný udělat maximum pro to, aby vše fungovalo normálně. Jediné, co ochotný udělat nejsem, je ze sebe dělat blbce.


Já taky nemá rád, když ze mě někdo dělá blbce. Bohužel tady na to není obrany.
Uživatelský avatar
gigous
Hustej masér
 
Příspěvky: 590
Registrován: 19.11.2005 15:29:11
Bydliště: KH

Nový příspěvekod ludvik » 20.09.2007 22:58:36

Hele gigouši, ale už mě sereš. Udělej si výpis svých příspěvků a zamysli se nad sebou.

Někdo tvrdí, že to nejde furt. Já vidím provoz - tzn. to funguje. Byť nepoznám jak. Pokud to řeší písemně jednou týdně, tak nevyřeším nic, ani kdybych byl hlavní technik od cisca říznutej panou marií.
Co mi řekne údaj "nastavením to není", když nevidím jak je to nastavené? Seriózní by bylo poslat výpis nastavení.

Buď si jistej, že naprostá většina problémů není na straně "poskytovatele". To je smutná pravda.
Zažil jsem např. případ, kdy mu to v paneláku jelo strašně pomalu. Přitom pingově velice dobře. A hle? On chytil dialera, kterej mu to směroval do modemu, kterej si jaksi zapomněl odinstalovat ... Naštěstí na to přišel rychle, takžeho to stálo jenom asi 5 tisíc.
Nebo podobnej: nějakej virus nebo spyware přešteloval nastavení DNS serverů. A na některý dotazy vracel zfalšované IP adresy. To by ještě tak nevadilo (pro český weby), ale sám reagoval strašně pomalu. Výsledek? Stahování větších bloků dat naprosto v pohodě, ale reakce na kliknutí na odkaz na stránce se měřila ve vteřinách.

Wifináři: část problémů je vinou vody v konektorech/anténách, další jsou povolené konektory, třetí problém je zahlcení přístupového bodu "neslušným" nebo zavirovaným uživatelem. Teprve na dalších místech (a statisticky nevýznamné) jsou občasné softwarové, nebo hardwarové chyby našich apček.

Takhle by se dalo pokračovat asi dlouho.

Každej musí pochopit, že pokud není chyba na první pohled jasná, vždy ji budu nejdřív hledat u uživatele.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

ach jo

Nový příspěvekod Roderick » 21.09.2007 04:59:41

Kluci...nejsem sice žádnej počítačovej machr, ale přeci jen si myslím, že alespoň trochu umím, tedy co se týče obyčejného domácího nastavení win. Kdyby jsi věděl, kolik...možná už desítek hodin jsem věnoval hrabošením se v systému a zkoušením snad úplně všeho, co se dá, věřil bys mi, že není problém u mě. Respektive....přistěhoval jsem se, ten první komp tu už byl a nic jsem na něm neměnil. Tady nikdo problémy dříve nepozoroval, protože se tu net využíval max 1 hod denně na serfování a nějaký výpadky jim prostě nevadily. Přesto se to děje i na něm. Já jsem přišel s jiným počítačem, s jiným HW, s jiným nastavením, se vším jiným a dělá mi to taky. Upozorňuji, že nemáme žádnou domácí síť, takže o nějakém červovi, který snad přeskočil, nemůže být ani řeč. Já vycházím z tohoto zcela jasného a logického základu.
Jinak ludvíku, jednou jsem ti zavolal a tys mi řekl, že žádný problém nevidíš, ať zkusím otestovat HW. TAk já testoval a testoval. Proč bych ti volal znovu ? Abys mi řekl to samé ?
J8 si nechci stěžovat...obdivuji vaši práci, jen kdyby mi to alespoň trochu šlo. :(
asi takhle teda
Roderick
Prvok
 
Příspěvky: 24
Registrován: 31.05.2006 22:11:03

Nový příspěvekod ludvik » 21.09.2007 09:32:16

Jednoduše - když jsi problém nenašel, neodstranil, tak se musí hledat dál. Wifi = duchařina.

Problém je v tom, že domácí LAN máš. Dva počítače v jednom ovislinkovi je domácí LAN. A z pohledu operačního systému je místní LAN celá síť twix3. A červům je stejně fuk, jestli je to místní síť, internet, nebo úplně něco jiného ...

Včera se na twixe připojoval nový člen. Dalicros žádnej problém nevypozoroval. Další důvod si myslet, že to není globální problém.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Kocour » 21.09.2007 12:04:04

Nevím jestli ti to třeba pomůže. Zkoušel jsem do svého Ovise dát firmware s cz. Běhal. Ale nenačetl žádnou stránku. Ping šel kamkoliv, i ven, ale stránky nechtěli nabíhat. Tak třeba zkus přehrát firmware, ale je to trochu na vlastní riziko. Já už to teď znova nezkoušel, protože na tom AP nejsem sám. Tak nemůžu sousedům odstřihnout net. To by mě asi ani nepozdravili. :wink:
Ale třeba ti to pomůže. Nebo taky ne.
Pokud se ti to nepovede, tak mě pak nezabíjej.... :roll:
Nic není tak malé, aby vám to nemohlo přerůst přes hlavu.
Uživatelský avatar
Kocour
nadposkok
 
Příspěvky: 254
Registrován: 22.04.2006 12:34:17

Nový příspěvekod gigous » 29.10.2007 07:17:36

Tak v čem byl problém? Mě to poslední dobou taky chodí s výpadky. Většinou ve špičce. Např. včera celý večer to nešlo.
Uživatelský avatar
gigous
Hustej masér
 
Příspěvky: 590
Registrován: 19.11.2005 15:29:11
Bydliště: KH

Nový příspěvekod Monty » 29.10.2007 08:09:58

gigous píše:Tak v čem byl problém? Mě to poslední dobou taky chodí s výpadky. Většinou ve špičce. Např. včera celý večer to nešlo.


Nahlásil jsi to někomu, aby se to vyřešilo?
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod gigous » 29.10.2007 20:52:16

Monty píše:
gigous píše:Tak v čem byl problém? Mě to poslední dobou taky chodí s výpadky. Většinou ve špičce. Např. včera celý večer to nešlo.


Nahlásil jsi to někomu, aby se to vyřešilo?


ne. komu? nešel mi net. ted jde.
Uživatelský avatar
gigous
Hustej masér
 
Příspěvky: 590
Registrován: 19.11.2005 15:29:11
Bydliště: KH

Nový příspěvekod bifi » 29.10.2007 21:16:23

gigous píše:
Monty píše:
gigous píše:Tak v čem byl problém? Mě to poslední dobou taky chodí s výpadky. Většinou ve špičce. Např. včera celý večer to nešlo.


Nahlásil jsi to někomu, aby se to vyřešilo?


ne. komu? nešel mi net. ted jde.



otevri okno a kric ze ti nejde
Uživatelský avatar
bifi
hujer
 
Příspěvky: 432
Registrován: 29.09.2005 22:51:23
Bydliště: KH,JL,CH

PředchozíDalší

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron