Pls poraďte - věčný problém

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Pls poraďte - věčný problém

Nový příspěvekod Roderick » 16.08.2007 22:02:11

Ahoj tak tady je můj problém. Prostě u nás doma jsou dva počítače připojené přes wifi na KHnet. Na jednom net jde a na druhém ne. Zkoušel jsem: vyměnit kabely - nic, koupit síťovku, abych vyloučil problém na desce - nic, Zakázal FW - nic, povolil co se dalo - nic, bla bla bla. Problém je následující: Počítač při zkoušce rychlosti připojení hlásí standartní rychlost připojení. ICQ jde, ale khnetí jabber ne. Serfovat jde, stahovat taky, ale po instalaci Steamu se nejde přihlásit na jejich server, prostě connection failed, to samé na server gameparku. KHnetí DC - nejde připojit... Monty pls, nezakázal mi ten zasr... Steam zase nějaký porty ??? Nevím co s tím jsem bezradný....Poraďte někdo prosíííííím. Díky Roderick
P.S. Stránky se zase jakoby nedotáhnou.... :(((
asi takhle teda
Roderick
Prvok
 
Příspěvky: 24
Registrován: 31.05.2006 22:11:03

Nový příspěvekod bifi » 16.08.2007 22:47:43

na jabbera zlus program psi http://www.stahuj.cz/komunikace/instant ... icq/psi/?g[hledano]=psi&g[oz]=0.10

me doma taky nejde klasickej jabber a ten zbytek zkus jeste nastaveni firewallu
Uživatelský avatar
bifi
hujer
 
Příspěvky: 432
Registrován: 29.09.2005 22:51:23
Bydliště: KH,JL,CH

Já používám psi

Nový příspěvekod Roderick » 17.08.2007 02:03:51

ale i tak to nejde. A jak říkám, i s vyplými firewally to nejde :cry:
asi takhle teda
Roderick
Prvok
 
Příspěvky: 24
Registrován: 31.05.2006 22:11:03

Nový příspěvekod ludvik » 17.08.2007 07:02:15

Co to je Steam?

Na wifce je omezování počtu současných konexí ... limit je někde na 25 - 30.

Trochu by to chování odpovídalo, na twixovi je dost bloknutých paketů za překročení konexí (což je vzhledem k počtu uživatelů - 3 - zajímavý). Webový stránky jsou ale vyčleněný, ty by měli jít furt, to samé jabber a pár dalších služeb. Ale DC++ a ICQ se to netýká ... ty by v tom případě jít neměly. Otázkou ovšem je, jestli se ti nepovede ICQ nastartovat ještě dřív, než ten limit překročíš.

Vzhledem k tomu, že ti to po zavedení té IP jelo, bych to opravdu svedl na ten Steam. A od té doby se tam u vás docela zvýšily přenosy ... a s většinovým podílem uploadu. Nezapomeň, že jsi byl zvyklý na panelnet ...

Doporučuju kontrolu utilitkou tcpview (http://www.khnet.info/tcpview.exe), zda se ti tam někde nesnaží něco komunikovat přes míru ...

Bifi: tobě nefunguje Jajc? Ještě jsem se s tím nesetkal ... krom windows98 či starších, kde způsoboval vyčerpání prostředků, ale to nebyla chyba ani tak jeho, jako nedodělek windows. Jakou verzi jsi zkoušel? Já mám už hodně dlouho verzi 0.0.8.110 a ta běží spolehlivě vždy a všude, i na vistách.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Re:

Nový příspěvekod Roderick » 17.08.2007 09:03:39

Ahoj. Je pravda, že posledních pár dní stahuji jisté prográmky, ale vidím to ještě tak na dnešek a situace se zase uklidní. Co se týče té konektivity, na Steam se nepřipojim ani 1 sec po zapnutí počítače, takže nevím...Steam je herní server od Valve a protože se občas rád odreaguji, koupil jsem si tuhle trojkombinaci 3d akcí. Pamatuji si, že kdysi dávno /asi před rokem/ mi Monty musel něco u vás nastavit, snad povolit nějaký porty, protože Steam automaticky po installu nějaký bloknul, ale nechci kecat. Každopádně jsem zkoušel i podružnou IP a dělá to pořád. Vůbec to nechápu :( Je to asi nad moje síly diagnostikovat, co to způsobuje. Každopádně utilitku pro kontrolu up/do jsem vyzkoušel a nic zvláštního sem tam nepostřehl...
:cry: :cry: :cry:
asi takhle teda
Roderick
Prvok
 
Příspěvky: 24
Registrován: 31.05.2006 22:11:03

Nový příspěvekod ludvik » 17.08.2007 10:16:49

Ledaže bys tenkrát měl povolený DNAT - tj. přístup na počítač z internetu. Aneb vypnutý khnetí firewall ... Akorát to u počítače "roderick" není, tak nevím.

Na tento tvůj "nový" jsem ho tedy zkušebně zapnul (ten DNAT). Ověř si to na http://status.khnet.info. Aktivní to ale bude až od soboty. Nezapomeň, že ochrana počítače je pak úplně kompletně na tobě ...
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod King » 17.08.2007 15:01:31

ludvik píše:Ledaže bys tenkrát měl povolený DNAT - tj. přístup na počítač z internetu. Aneb vypnutý khnetí firewall ... Akorát to u počítače "roderick" není, tak nevím.

Na tento tvůj "nový" jsem ho tedy zkušebně zapnul (ten DNAT). Ověř si to na http://status.khnet.info. Aktivní to ale bude až od soboty. Nezapomeň, že ochrana počítače je pak úplně kompletně na tobě ...


Ochrana je na tobě tomu se mi nechce ani věřit. Měl jsem na khnetu jednu pod firewallem a jednu otevřenou a podle mě to bylo uplně stejný tedy bez firewallu osobního jsem se obešel a problém nebyl.Nevim čim to je ale kámoš na ADSLku má problémy jak prase s spywarem, malwarem a viry a to teda nechápu. Samozřejmě jsem mohl být s otevřenou IP adresou aktiv na hubech jinak žádná změna. Nenechává KHnet určité porty stejně zavřené? - není to rýpání jen otázka -
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod ludvik » 17.08.2007 17:45:51

Jo ... 135-139 a 445 jsou neprůchodný. Tj. 99% červíků nemá šanci ...
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod gigous » 17.08.2007 18:56:21

Mě to zase často odmítá stahovat aktualizace AVG.
Uživatelský avatar
gigous
Hustej masér
 
Příspěvky: 590
Registrován: 19.11.2005 15:29:11
Bydliště: KH

Nový příspěvekod ludvik » 17.08.2007 19:39:56

gigous píše:Mě to zase často odmítá stahovat aktualizace AVG.


To bude spíš přetížeností serverů Grisoftu. Žádný weby zakázaný, nebo omezovaný nejsou. Ledaže by na to mělo vliv něco jiného - momentálně mě napadá pouze omezování maximálního počtu současných konexí na access pointech. Ale nevím jak to AVG má řešený, takže možná vařím z vody.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Kocour » 17.08.2007 23:50:29

gigous píše:Mě to zase často odmítá stahovat aktualizace AVG.


To mi AVG dělalo občas taky, tak jsem aktualizoval ručně.
Nic víc, nic míň. Řekl bych, že to bude tím přetíženým serverem či rozdílem mezi free a full verzemi (priorita aktualizací), teda pokud máš AVG free.
Nic není tak malé, aby vám to nemohlo přerůst přes hlavu.
Uživatelský avatar
Kocour
nadposkok
 
Příspěvky: 254
Registrován: 22.04.2006 12:34:17

Nový příspěvekod Monty » 19.08.2007 21:59:00

ludvik píše:
gigous píše:Mě to zase často odmítá stahovat aktualizace AVG.


To bude spíš přetížeností serverů Grisoftu. Žádný weby zakázaný, nebo omezovaný nejsou. Ledaže by na to mělo vliv něco jiného - momentálně mě napadá pouze omezování maximálního počtu současných konexí na access pointech. Ale nevím jak to AVG má řešený, takže možná vařím z vody.


Taky záleží (nechci tím nic naznačovat) na tom, jestli je program legální. AVG docela dobře bojuje s profláknutými čísly.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

A ty minivýpadky ?

Nový příspěvekod Roderick » 25.08.2007 09:35:14

Tak problém o kterém jsem psal výše je vyřešen. Děkuji za všechny kroky, byly-li nějaké podniknuty. Zůstává tedy problém starší. Neustále se potýkám (a to velice často cca 10 - 20 denně) se ztrátou paketů. Jedná se o několikavteřinový problém, který ale znamená úplnou ztrátu komunikace. Nedokážu si vysvětlit, čím to je, tento problém se totiž vyskytuje z 99% přes den a v noci je připojení v pořádku. Takže chyba zřejmě není na mém přijímači. Toto jsem připomínal při minulém placení čl. poplatků přímo v Montyho prodejně a bylo mi sděleno, že při připojení přes wifi se s tím nedá nic dělat. Ale to se mi nezdá, to by přece zlobilo pořád stejně a ne jen mimo špičku. Samozřejmě si nechci stěžovat, jen bych se chtěl zeptat, zda by se na to nemohl někdo podívat (prý jsme tu na twixu snad jen tři) takže o případném problému nemusí zdejší admin vůbec vědět. díky
Radek
asi takhle teda
Roderick
Prvok
 
Příspěvky: 24
Registrován: 31.05.2006 22:11:03

oprava

Nový příspěvekod Roderick » 25.08.2007 19:00:21

ne nezlobí to mimo špičku, ale ve špičce a to natolik, že v podstatě nemůžu vůbec pracovat :cry:
asi takhle teda
Roderick
Prvok
 
Příspěvky: 24
Registrován: 31.05.2006 22:11:03

Re: A ty minivýpadky ?

Nový příspěvekod Monty » 25.08.2007 20:39:45

Roderick píše:Tak problém o kterém jsem psal výše je vyřešen. Děkuji za všechny kroky, byly-li nějaké podniknuty. Zůstává tedy problém starší. Neustále se potýkám (a to velice často cca 10 - 20 denně) se ztrátou paketů. Jedná se o několikavteřinový problém, který ale znamená úplnou ztrátu komunikace. Nedokážu si vysvětlit, čím to je, tento problém se totiž vyskytuje z 99% přes den a v noci je připojení v pořádku. Takže chyba zřejmě není na mém přijímači. Toto jsem připomínal při minulém placení čl. poplatků přímo v Montyho prodejně a bylo mi sděleno, že při připojení přes wifi se s tím nedá nic dělat. Ale to se mi nezdá, to by přece zlobilo pořád stejně a ne jen mimo špičku. Samozřejmě si nechci stěžovat, jen bych se chtěl zeptat, zda by se na to nemohl někdo podívat (prý jsme tu na twixu snad jen tři) takže o případném problému nemusí zdejší admin vůbec vědět. díky
Radek


určitě ti bylo i řečeno, že když se tento problém vyskytne, tak máš volat na Hotline. Říkal jsem ti to i já osobně. Prostě zpětně to vysledovat nejde a nikdy nepůjde a musí se to řešit teď ihned.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Další

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron