nefunguje net

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

nefunguje net

Nový příspěvekod gaston » 19.12.2007 13:12:29

Ahoj Houstone.
Mám problém. Nefunguje mi internet (Neptun). Chyba bude asi v kabelu od antény nebo v té kouzelné modré krabičce, protože svítí stabilně jen 2 zelené diody. Dříve jich tam blikalo tak nějak víc. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás měl obdobný problém a jako ho vyřešil. Taky se chci zeptat, na kolik by přišlo pořízení nového zařízení a jak mají v obchůdku v Palachovce otevřeno.
Předem dík za odpovědi.
Gaston
gaston
 
Příspěvky: 2
Registrován: 19.12.2007 13:07:12
Bydliště: J.Palacha, Kutná Hora

Re: nefunguje net

Nový příspěvekod driver » 19.12.2007 14:27:58

gaston píše:Ahoj Houstone.
Mám problém. Nefunguje mi internet (Neptun). Chyba bude asi v kabelu od antény nebo v té kouzelné modré krabičce, protože svítí stabilně jen 2 zelené diody. Dříve jich tam blikalo tak nějak víc. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás měl obdobný problém a jako ho vyřešil. Taky se chci zeptat, na kolik by přišlo pořízení nového zařízení a jak mají v obchůdku v Palachovce otevřeno.
Předem dík za odpovědi.
Gaston

a nebude to náhodou mít něco společnýho stim stěhováním Neptunu?jestliže to nejde od včerejška tak myslim že je to vtom.zkus třeba to AP vytáhnout ze zdi.jinak nové AP tušim že je nějak okolo 1200kč.a v shopu nevim kdy otvíraj ale zavíraj tušim 17:00h. :lol:
Uživatelský avatar
driver
podposkok
 
Příspěvky: 377
Registrován: 31.07.2007 18:44:28
Bydliště: KH

Nový příspěvekod Druss » 19.12.2007 16:36:59

Takže Houston na příjmu :wink: :
1) Pokud je nějaký problémek tak se volá na hotline :wink:
2) včera se přestěhoval neptun a všechny antény na střechu paneláku ale s tím tento problém nemá nic společného neb jsi připojen na Otce a s ním se nehýbalo.
3) Je možné že zařízení opravdu odešlo (přece jenom už je starý kolem 3 lech že?)...Nové stojí 1130,- S DPH (v Montyshopu) a je jich tu skladem hafo.

Otevříno je PO-PÁ 12:00-17:00

Tenhle rok jsem tu naposledy v pátek a pak až po novém roce 7.1.2008
Druss
nadposkok
 
Příspěvky: 461
Registrován: 01.07.2003 13:06:39

Nový příspěvekod gaston » 20.12.2007 13:08:09

Díky za odpověď. A taky za tip na vánoční dárek.
gaston
 
Příspěvky: 2
Registrován: 19.12.2007 13:07:12
Bydliště: J.Palacha, Kutná Hora

Nový příspěvekod gigous » 20.12.2007 21:54:49

to má zařízení životnost kolem 3 let? já myslel, že 10 let.
Uživatelský avatar
gigous
Hustej masér
 
Příspěvky: 590
Registrován: 19.11.2005 15:29:11
Bydliště: KH

Nový příspěvekod Neolker » 20.12.2007 22:31:31

gigous píše:to má zařízení životnost kolem 3 let? já myslel, že 10 let.


Většinou na veškerou elektroniku je životnost minimálně na 2roky... Aby se pokazila až po záruce víš? :lol:
Uživatelský avatar
Neolker
Site PoloAdmin
 
Příspěvky: 403
Registrován: 11.11.2007 20:49:06
Bydliště: Praha

Nový příspěvekod Kocour » 21.12.2007 00:23:06

sera píše:
gigous píše:to má zařízení životnost kolem 3 let? já myslel, že 10 let.


Většinou na veškerou elektroniku je životnost minimálně na 2roky... Aby se pokazila až po záruce víš? :lol:


Jj. To je pravda.
Většina výrobců totiž do svých výrobků zabudovala speciélní součástku.
Tzv "kurvítko". Aktivuje se většinou co nejkratší dobu po skončení záruky a není uvedena ani v technické dokumentaci.
Nic není tak malé, aby vám to nemohlo přerůst přes hlavu.
Uživatelský avatar
Kocour
nadposkok
 
Příspěvky: 254
Registrován: 22.04.2006 12:34:17

Nový příspěvekod Monty » 21.12.2007 02:17:45

gigous píše:to má zařízení životnost kolem 3 let? já myslel, že 10 let.


Ano, pokud koupíš certifikované Kingston paměti, tak je záruka doživotní.
Pokud si koupíš PQI, tak budeš trpět.

Pokud si koupíš Cisco Arionet, tak tě možná přežije,
pokud ovise za pár stovek, tak ne.
Problém je v tom, že všechny podobné apčka jsou čína, čína, čína, čína. A potom Cisco a podobné (možná taky vyráběno v číně, ale rozhodně dobře). Rodíl v ceně je ale velice propastný.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod dalicros » 21.12.2007 10:44:20

Cisca jsou vyrabena bliz nez si myslis :D
dela do nich jista nejmenovana spolecnost, co zrovna stavi kousek za mestem 8)
Uživatelský avatar
dalicros
Hodný pán s kloboukem
 
Příspěvky: 622
Registrován: 25.01.2004 14:03:17
Bydliště: Baron von Zhidenitz

Nový příspěvekod gigous » 21.12.2007 18:33:09

doživotní záruka je oněch 10 let? měl jsem spíš na mysli AP než paměti.
Uživatelský avatar
gigous
Hustej masér
 
Příspěvky: 590
Registrován: 19.11.2005 15:29:11
Bydliště: KH

Nový příspěvekod Monty » 23.12.2007 19:05:41

dalicros píše:Cisca jsou vyrabena bliz nez si myslis :D
dela do nich jista nejmenovana spolecnost, co zrovna stavi kousek za mestem 8)


No a kdo dělá v tý fabrice? Od číny to taky není daleko. Myslím, že jsem slyšel něco o mongolcích.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Monty » 23.12.2007 19:06:29

gigous píše:doživotní záruka je oněch 10 let? měl jsem spíš na mysli AP než paměti.


No já nevím, když se píše doživotní, tak asi doživotní. Na záručních listech je většinou 99 měsíců, ale to z toho důvodu, že to pole je prostě dvoumístné.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod ludvik » 23.12.2007 20:58:51

doživotní záruka lze chápat několika způsoby. Do konce života uživatele? Do konce života součástky? Do konce života výrobce? Do konce života výroby součástky?
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod dalicros » 23.12.2007 23:13:43

Monty píše:
dalicros píše:Cisca jsou vyrabena bliz nez si myslis :D
dela do nich jista nejmenovana spolecnost, co zrovna stavi kousek za mestem 8)


No a kdo dělá v tý fabrice? Od číny to taky není daleko. Myslím, že jsem slyšel něco o mongolcích.


no tak mongolce jsem tam nevidel, byt je tam dobra skladba narodnosti, ale na konretne linkach pro CISCa byli cesi a slovaci ...
Uživatelský avatar
dalicros
Hodný pán s kloboukem
 
Příspěvky: 622
Registrován: 25.01.2004 14:03:17
Bydliště: Baron von Zhidenitz

Nový příspěvekod Brain » 24.12.2007 14:20:22

Treba KOSS to dela takhle s tou zarukou:

"""Doživotní záruka je garance firmy KOSS, že prostřednictvím oficiálního dovozce bude Zařízení opraveno nebo vyměněno prvnímu majiteli po celý jeho život a to v případě jakékoliv elektrické či mechanické závady pouze za aktuální manipulační poplatek. Výše tohoto poplatku činí 300,- Kč za každé uplatnění Doživotní záruky."""

Takze DOZIVOTNI ZARUKA je zaruka po dobu zivota prvniho majitele. Zajmave.
Kdyz teda koupite neco od prvniho majitele, tak o nej pecujte, aby dlouho zil. :)
<a href="http://www.ping-timeout.de/sig/" target="_BLANK" ALT="Ping-Timeout Forum Signatur
Uživatelský avatar
Brain
podposkok
 
Příspěvky: 417
Registrován: 18.08.2005 23:16:56
Bydliště: Trvalé

Další

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron