Stránka 1 z 2

Nastavení protokolu sítě internet (TCP/IP)

Nový příspěvekNapsal: 20.12.2007 23:15:47
od Neolker
Tenhle problém se nejedná ani tak o problému s připojením. Spíš problém s Win XP. Takže prosím poraďte, kdo měl stejný problém...

Na druhém připojení (sera2) je standartně NB a po přeinstalaci OS bylo nutné zadat znovu "čísla" do okna Protokol sítě Internet (TCP/IP). Chtěl bych dodat, že "čísla" byla zadána na 100% správně. Jenže po potvrzení se zobrazí tahle varovná hláška:
Obrázek
A nenašel jsem zatím žádný způsob, jak tohle obejít a zadat ona "kouzelná čísla" :)

Re: Nastavení protokolu sítě internet (TCP/IP)

Nový příspěvekNapsal: 20.12.2007 23:23:06
od chal
sera píše:Tenhle problém se nejedná ani tak o problému s připojením. Spíš problém s Win XP. Takže prosím poraďte, kdo měl stejný problém...

Na druhém připojení (sera2) je standartně NB a po přeinstalaci OS bylo nutné zadat znovu "čísla" do okna Protokol sítě Internet (TCP/IP). Chtěl bych dodat, že "čísla" byla zadána na 100% správně. Jenže po potvrzení se zobrazí tahle varovná hláška:
Obrázek
A nenašel jsem zatím žádný způsob, jak tohle obejít a zadat ona "kouzelná čísla" :)


Určitě máš dobře zadanou masku podsítě??? Ne že bych nevěřil, ale jistota je kulomet...

Re: Nastavení protokolu sítě internet (TCP/IP)

Nový příspěvekNapsal: 20.12.2007 23:24:30
od Neolker
chal píše:Určitě máš dobře zadanou masku podsítě??? Ne že bych nevěřil, ale jistota je kulomet...


Hehe, dám klidně i ruku do ohně, že jí mám správně zadanou :lol:

Nový příspěvekNapsal: 20.12.2007 23:26:30
od Neolker
Jinak před tím to s těmi samými čísli fungovalo a kontroloval jsem to i podle prvního PC. V "číslech" problém určitě nebude...

Je to ve Win XP a nevím, co se jím nelíbí :roll:

Nový příspěvekNapsal: 21.12.2007 00:20:34
od dalicros
posli sem co zadavas za IP adresu a co za masku podsite, podle hlasky jsi se trefil kombinaci do adresy podsite ...

Nový příspěvekNapsal: 21.12.2007 00:26:33
od Neolker
VYŘEŠENO :?

Nový příspěvekNapsal: 21.12.2007 00:35:53
od dalicros
SOLVED on ICQ

Nový příspěvekNapsal: 21.12.2007 02:14:52
od Monty
dalicros píše:SOLVED on ICQ


a byla blbě, co?

Nový příspěvekNapsal: 21.12.2007 03:11:25
od Neolker
Monty píše:
dalicros píše:SOLVED on ICQ


a byla blbě, co?


Nějak nemůžu usnout, tak odpovídám 8) A blbě byla maska podsítě. Takže změněna na PC i na NB z původní 255.255.255.254 na 255.255.255.224... Divné je, že ta původní fungovala od začátku, co jsme byli připojení :?

Nový příspěvekNapsal: 21.12.2007 09:06:50
od chal
Tak a šup s tou rukou do ohně :D

Nový příspěvekNapsal: 21.12.2007 09:27:35
od Neolker
chal píše:Tak a šup s tou rukou do ohně :D

A stejně ne :lol: Protože jsme to takhle měli celou dobu... Že to bylo celou dobu špatně jsem nemohl vědět, když to před tím šlo :P

Nový příspěvekNapsal: 21.12.2007 09:53:02
od ludvik
Ono totiž maska končící na 254 má pouze jeden jediný bit pro adresu počítače ... tj. dvě čísla. A normálně je první číslo sítě, poslední je všesměrové vysílání a teprve čísla mezi tím můžeš použít pro počítače. Možná by to ještě sežrali, kdybys měl IP 72 a 73, ale rozhodně si se do toho rozsahu netrefil se 74.
Také to mělo tu nesprávnou vlastnost, že pokud jsi sosal od někoho z paneláku, tak to buď nešlo vůbec, nebo to jelo přes server. Neboť cokoliv nespadající do kombinace ip/maska se pošle na bránu a děj se vůle boží ...

Jako domácí úkol - napiš si ip adresy počítačů jako binární číslo, pod něj masku podsítě a výchozí bránu. Tam, kde jsou v masce jedničky, musí být u všech ostatních (ip, brána) stejná čísla. Tj. rozdílná jsou pouze tam, kde je v masce nula.

Nový příspěvekNapsal: 21.12.2007 16:43:41
od Neolker
ludvik píše:Ono totiž maska končící na 254 má pouze jeden jediný bit pro adresu počítače ... tj. dvě čísla. A normálně je první číslo sítě, poslední je všesměrové vysílání a teprve čísla mezi tím můžeš použít pro počítače. Možná by to ještě sežrali, kdybys měl IP 72 a 73, ale rozhodně si se do toho rozsahu netrefil se 74.
Také to mělo tu nesprávnou vlastnost, že pokud jsi sosal od někoho z paneláku, tak to buď nešlo vůbec, nebo to jelo přes server. Neboť cokoliv nespadající do kombinace ip/maska se pošle na bránu a děj se vůle boží ...

Jako domácí úkol - napiš si ip adresy počítačů jako binární číslo, pod něj masku podsítě a výchozí bránu. Tam, kde jsou v masce jedničky, musí být u všech ostatních (ip, brána) stejná čísla. Tj. rozdílná jsou pouze tam, kde je v masce nula.


OK, to nebude problém :wink: . A díky za vysvětlení... Zase jsem o trochu chytřejší a opravdu přicházím na to, že nás ve škole stejně nic nenaučili :lol: Holt kdo umí umí a kdo neumí učí... :idea:

Nový příspěvekNapsal: 21.12.2007 21:59:31
od Valsidal
sera píše:OK, to nebude problém :wink: . A díky za vysvětlení... Zase jsem o trochu chytřejší a opravdu přicházím na to, že nás ve škole stejně nic nenaučili :lol: Holt kdo umí umí a kdo neumí učí... :idea:



Jestli to nebude tím, že nejsme počítačovej obor ty mudrci 8)

Nový příspěvekNapsal: 21.12.2007 22:06:03
od ludvik
Já ti nevím ... průmyslovka, prakticky všechny obory se motají okolo počítačů a tohle jsou naprostý základy, který by vám nějakým stylem objasnit měli. Toť můj názor ...

Ovšem informace, že jakékoliv rádio nad 15 GHz nemůže fungovat mě dostala do kolen ... už jenom proto, že ceragony používají 38. Mimochodem - jak to dopadlo, měl jsi mu to "objasnit" ...