Nastavení protokolu sítě internet (TCP/IP)

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Nastavení protokolu sítě internet (TCP/IP)

Nový příspěvekod Neolker » 20.12.2007 23:15:47

Tenhle problém se nejedná ani tak o problému s připojením. Spíš problém s Win XP. Takže prosím poraďte, kdo měl stejný problém...

Na druhém připojení (sera2) je standartně NB a po přeinstalaci OS bylo nutné zadat znovu "čísla" do okna Protokol sítě Internet (TCP/IP). Chtěl bych dodat, že "čísla" byla zadána na 100% správně. Jenže po potvrzení se zobrazí tahle varovná hláška:
Obrázek
A nenašel jsem zatím žádný způsob, jak tohle obejít a zadat ona "kouzelná čísla" :)
Uživatelský avatar
Neolker
Site PoloAdmin
 
Příspěvky: 403
Registrován: 11.11.2007 20:49:06
Bydliště: Praha

Re: Nastavení protokolu sítě internet (TCP/IP)

Nový příspěvekod chal » 20.12.2007 23:23:06

sera píše:Tenhle problém se nejedná ani tak o problému s připojením. Spíš problém s Win XP. Takže prosím poraďte, kdo měl stejný problém...

Na druhém připojení (sera2) je standartně NB a po přeinstalaci OS bylo nutné zadat znovu "čísla" do okna Protokol sítě Internet (TCP/IP). Chtěl bych dodat, že "čísla" byla zadána na 100% správně. Jenže po potvrzení se zobrazí tahle varovná hláška:
Obrázek
A nenašel jsem zatím žádný způsob, jak tohle obejít a zadat ona "kouzelná čísla" :)


Určitě máš dobře zadanou masku podsítě??? Ne že bych nevěřil, ale jistota je kulomet...
Uživatelský avatar
chal
Přispěvovatel
 
Příspěvky: 211
Registrován: 04.12.2007 12:47:21

Re: Nastavení protokolu sítě internet (TCP/IP)

Nový příspěvekod Neolker » 20.12.2007 23:24:30

chal píše:Určitě máš dobře zadanou masku podsítě??? Ne že bych nevěřil, ale jistota je kulomet...


Hehe, dám klidně i ruku do ohně, že jí mám správně zadanou :lol:
Uživatelský avatar
Neolker
Site PoloAdmin
 
Příspěvky: 403
Registrován: 11.11.2007 20:49:06
Bydliště: Praha

Nový příspěvekod Neolker » 20.12.2007 23:26:30

Jinak před tím to s těmi samými čísli fungovalo a kontroloval jsem to i podle prvního PC. V "číslech" problém určitě nebude...

Je to ve Win XP a nevím, co se jím nelíbí :roll:
Uživatelský avatar
Neolker
Site PoloAdmin
 
Příspěvky: 403
Registrován: 11.11.2007 20:49:06
Bydliště: Praha

Nový příspěvekod dalicros » 21.12.2007 00:20:34

posli sem co zadavas za IP adresu a co za masku podsite, podle hlasky jsi se trefil kombinaci do adresy podsite ...
Uživatelský avatar
dalicros
Hodný pán s kloboukem
 
Příspěvky: 622
Registrován: 25.01.2004 14:03:17
Bydliště: Baron von Zhidenitz

Nový příspěvekod Neolker » 21.12.2007 00:26:33

VYŘEŠENO :?
Naposledy upravil Neolker dne 21.12.2007 00:38:27, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Neolker
Site PoloAdmin
 
Příspěvky: 403
Registrován: 11.11.2007 20:49:06
Bydliště: Praha

Nový příspěvekod dalicros » 21.12.2007 00:35:53

SOLVED on ICQ
Uživatelský avatar
dalicros
Hodný pán s kloboukem
 
Příspěvky: 622
Registrován: 25.01.2004 14:03:17
Bydliště: Baron von Zhidenitz

Nový příspěvekod Monty » 21.12.2007 02:14:52

dalicros píše:SOLVED on ICQ


a byla blbě, co?
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Neolker » 21.12.2007 03:11:25

Monty píše:
dalicros píše:SOLVED on ICQ


a byla blbě, co?


Nějak nemůžu usnout, tak odpovídám 8) A blbě byla maska podsítě. Takže změněna na PC i na NB z původní 255.255.255.254 na 255.255.255.224... Divné je, že ta původní fungovala od začátku, co jsme byli připojení :?
Uživatelský avatar
Neolker
Site PoloAdmin
 
Příspěvky: 403
Registrován: 11.11.2007 20:49:06
Bydliště: Praha

Nový příspěvekod chal » 21.12.2007 09:06:50

Tak a šup s tou rukou do ohně :D
Uživatelský avatar
chal
Přispěvovatel
 
Příspěvky: 211
Registrován: 04.12.2007 12:47:21

Nový příspěvekod Neolker » 21.12.2007 09:27:35

chal píše:Tak a šup s tou rukou do ohně :D

A stejně ne :lol: Protože jsme to takhle měli celou dobu... Že to bylo celou dobu špatně jsem nemohl vědět, když to před tím šlo :P
Uživatelský avatar
Neolker
Site PoloAdmin
 
Příspěvky: 403
Registrován: 11.11.2007 20:49:06
Bydliště: Praha

Nový příspěvekod ludvik » 21.12.2007 09:53:02

Ono totiž maska končící na 254 má pouze jeden jediný bit pro adresu počítače ... tj. dvě čísla. A normálně je první číslo sítě, poslední je všesměrové vysílání a teprve čísla mezi tím můžeš použít pro počítače. Možná by to ještě sežrali, kdybys měl IP 72 a 73, ale rozhodně si se do toho rozsahu netrefil se 74.
Také to mělo tu nesprávnou vlastnost, že pokud jsi sosal od někoho z paneláku, tak to buď nešlo vůbec, nebo to jelo přes server. Neboť cokoliv nespadající do kombinace ip/maska se pošle na bránu a děj se vůle boží ...

Jako domácí úkol - napiš si ip adresy počítačů jako binární číslo, pod něj masku podsítě a výchozí bránu. Tam, kde jsou v masce jedničky, musí být u všech ostatních (ip, brána) stejná čísla. Tj. rozdílná jsou pouze tam, kde je v masce nula.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Neolker » 21.12.2007 16:43:41

ludvik píše:Ono totiž maska končící na 254 má pouze jeden jediný bit pro adresu počítače ... tj. dvě čísla. A normálně je první číslo sítě, poslední je všesměrové vysílání a teprve čísla mezi tím můžeš použít pro počítače. Možná by to ještě sežrali, kdybys měl IP 72 a 73, ale rozhodně si se do toho rozsahu netrefil se 74.
Také to mělo tu nesprávnou vlastnost, že pokud jsi sosal od někoho z paneláku, tak to buď nešlo vůbec, nebo to jelo přes server. Neboť cokoliv nespadající do kombinace ip/maska se pošle na bránu a děj se vůle boží ...

Jako domácí úkol - napiš si ip adresy počítačů jako binární číslo, pod něj masku podsítě a výchozí bránu. Tam, kde jsou v masce jedničky, musí být u všech ostatních (ip, brána) stejná čísla. Tj. rozdílná jsou pouze tam, kde je v masce nula.


OK, to nebude problém :wink: . A díky za vysvětlení... Zase jsem o trochu chytřejší a opravdu přicházím na to, že nás ve škole stejně nic nenaučili :lol: Holt kdo umí umí a kdo neumí učí... :idea:
Uživatelský avatar
Neolker
Site PoloAdmin
 
Příspěvky: 403
Registrován: 11.11.2007 20:49:06
Bydliště: Praha

Nový příspěvekod Valsidal » 21.12.2007 21:59:31

sera píše:OK, to nebude problém :wink: . A díky za vysvětlení... Zase jsem o trochu chytřejší a opravdu přicházím na to, že nás ve škole stejně nic nenaučili :lol: Holt kdo umí umí a kdo neumí učí... :idea:



Jestli to nebude tím, že nejsme počítačovej obor ty mudrci 8)
Uživatelský avatar
Valsidal
podposkok
 
Příspěvky: 25
Registrován: 24.08.2005 10:02:06

Nový příspěvekod ludvik » 21.12.2007 22:06:03

Já ti nevím ... průmyslovka, prakticky všechny obory se motají okolo počítačů a tohle jsou naprostý základy, který by vám nějakým stylem objasnit měli. Toť můj názor ...

Ovšem informace, že jakékoliv rádio nad 15 GHz nemůže fungovat mě dostala do kolen ... už jenom proto, že ceragony používají 38. Mimochodem - jak to dopadlo, měl jsi mu to "objasnit" ...
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Další

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron