Posílení plecháče

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Nový příspěvekod neo.2007 » 26.04.2008 10:41:28

Anténu jsem posunul na držáku co nejvíce dolů a změna asi žádná, ono to také bylo jen asi o 3cm... Ale kámoš mi po neděli udělá nový držák tak pak uvidíme! Já až ho budu mít tak se ozvu aby pak ta anténa byla nasměrovaná co nejlépe!
Uživatelský avatar
neo.2007
Prvok
 
Příspěvky: 39
Registrován: 05.03.2008 18:38:43

Nový příspěvekod Monty » 26.04.2008 11:45:28

neo.2007 píše:Anténu jsem posunul na držáku co nejvíce dolů a změna asi žádná, ono to také bylo jen asi o 3cm... Ale kámoš mi po neděli udělá nový držák tak pak uvidíme! Já až ho budu mít tak se ozvu aby pak ta anténa byla nasměrovaná co nejlépe!


j, dej vědět, jestli máš v pondělí navečer čas, tak bych se stavil a zkuli bychom to položit na parapet a nějak nasměrovat, abych viděl, jestli to má vliv.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod neo.2007 » 26.04.2008 12:00:55

Ještě nevím, ale v pondělí snad čas bude! Já jsem to dole sundaný měl a zdálo se mi to pořád stejný!
Uživatelský avatar
neo.2007
Prvok
 
Příspěvky: 39
Registrován: 05.03.2008 18:38:43

Nový příspěvekod neo.2007 » 26.04.2008 12:02:42

Předtím to jelo třeba týden v poho kolem 5MB a teď už to jede několik dní max 2.5MB!
Uživatelský avatar
neo.2007
Prvok
 
Příspěvky: 39
Registrován: 05.03.2008 18:38:43

Nový příspěvekod ludvik » 26.04.2008 12:06:47

Kdy?
neo.2007 píše:Já jsem to dole sundaný měl a zdálo se mi to pořád stejný!
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod neo.2007 » 26.04.2008 12:11:38

Tak v testu na dsl.cz mi to ukazuje dvě mega a v testu na vašich stránkách mi to vyhodilo tohle:

Rychlost připojení: 98570.5 kbps

Při této rychlosti stáhnete až 12321.3 KB za 1 sekundu
Mohutnost testu: 5000 kB
Délka testu: 2 s.

Vyřazen nejhorší vzorek: 2261.2 kbps
Vyřazen nejlepší vzorek: 181818.2 kbps
(Vzorky jsou vyřazeny z důvodu lepší průkaznosti testu)


Zajímavé co???

TO ludvik: Anténu jsem měl sundanou včera!
Uživatelský avatar
neo.2007
Prvok
 
Příspěvky: 39
Registrován: 05.03.2008 18:38:43

Nový příspěvekod neo.2007 » 26.04.2008 12:16:26

Tohle je z dsl.cz :

Rychlost připojení k internetu: 2,144 Mbit/s
Rychlost stahování dat: 274,4 kByte/s
Rychlost odezvy (ping): nezjištěno
Uživatelský avatar
neo.2007
Prvok
 
Příspěvky: 39
Registrován: 05.03.2008 18:38:43

Nový příspěvekod ludvik » 26.04.2008 13:20:15

a) měřit prohlížečem v betaverzi je takové o ničem ... zkus normálně ie nebo firefox stable
b) to samé problém opera - cachuje tak agresivně, že tyhle šílenosti naměříš běžně. Buď v klidu ... těch 100M to rádio nedá z principu, natož abys to naměřil.
c) občas se tak chovají i antiviry, např. kaspersky. taky si to předstahují a prohlížeči to kopnou najednou. tedy měříš rychlost svého kompu ... ne sítě. žádnej měřák není dokonalý a náš proti tomuhle nemá ochranu.
d) neměř na DSL, to dává divný výsledky snad odjakživa. Používej internetprovsechny, odkaz je u nás na webu vpravo skoro nahoře.
Naposledy upravil ludvik dne 26.04.2008 13:43:00, celkově upraveno 1
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Monty » 26.04.2008 13:21:21

neo.2007 píše:Tohle je z dsl.cz :

Rychlost připojení k internetu: 2,144 Mbit/s
Rychlost stahování dat: 274,4 kByte/s
Rychlost odezvy (ping): nezjištěno


Jo náš měřák má jaksi problém s některým, pravděpodobně hlídacím softem (nod, antispyware), který si přednačte stránku celou a pak ji předhodí prohlížeči. Už vím, jak to předělat, ale zatím nebyl čas a chuť
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod neo.2007 » 01.05.2008 08:53:54

TO Monty:

Tak jsem to večer nastavil na novém držáku podle toho signálu, a ještě teď ráno to jelo 4,5M ... ale stále byl slyšet ten signál.
Srovnal jsem kabel , uklidil z balkónu židli a přestaloto najednou pípat. Jdu k PC, změřím rychlost a jsem zase pod 2M!
Nemůže to být kabelem? Nebo jak se sem přestal posílat ten signál? A proč to jelo celou noc?
Uživatelský avatar
neo.2007
Prvok
 
Příspěvky: 39
Registrován: 05.03.2008 18:38:43

Nový příspěvekod King » 01.05.2008 09:06:49

neo.2007 píše:TO Monty:

Tak jsem to večer nastavil na novém držáku podle toho signálu, a ještě teď ráno to jelo 4,5M ... ale stále byl slyšet ten signál.
Srovnal jsem kabel , uklidil z balkónu židli a přestaloto najednou pípat. Jdu k PC, změřím rychlost a jsem zase pod 2M!
Nemůže to být kabelem? Nebo jak se sem přestal posílat ten signál? A proč to jelo celou noc?

Hele nevim tada přesně jak by ti to mělo ject ale tobě se zdá 2mbps málo?
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod Monty » 01.05.2008 09:29:19

King píše:
neo.2007 píše:TO Monty:

Tak jsem to večer nastavil na novém držáku podle toho signálu, a ještě teď ráno to jelo 4,5M ... ale stále byl slyšet ten signál.
Srovnal jsem kabel , uklidil z balkónu židli a přestaloto najednou pípat. Jdu k PC, změřím rychlost a jsem zase pod 2M!
Nemůže to být kabelem? Nebo jak se sem přestal posílat ten signál? A proč to jelo celou noc?

Hele nevim tada přesně jak by ti to mělo ject ale tobě se zdá 2mbps málo?


No na týhle technologii by tam mělo téci až 7, je to na pětce, ale kvalitu signálu má děsnou, i když síla je už v pořádku.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Monty » 01.05.2008 09:31:53

neo.2007 píše:TO Monty:

Tak jsem to večer nastavil na novém držáku podle toho signálu, a ještě teď ráno to jelo 4,5M ... ale stále byl slyšet ten signál.
Srovnal jsem kabel , uklidil z balkónu židli a přestaloto najednou pípat. Jdu k PC, změřím rychlost a jsem zase pod 2M!
Nemůže to být kabelem? Nebo jak se sem přestal posílat ten signál? A proč to jelo celou noc?


Signál se zvedl, to je ok. Ale kvalita signálu je děsná, chvíli k tobě teče 10 mbit při testu a chvíli 2 (test přímo na ap).
Kabelem to být nemůže, to je datový, ne VF kabel, a vidím to i z mé strany.
Celou noc to jelo proto, že jsem se věnoval něčemu jinému, než vypínání pípání na tvém ap. Po čase to vyhnije samo - taky vyhnilo. Je to smyčka, která má daný nějaký počet opakování.
Zítra mám odpoledne volno, tak se stavím, když je vše přehozeno.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod neo.2007 » 02.05.2008 13:25:32

King píše:
neo.2007 píše:TO Monty:

Tak jsem to večer nastavil na novém držáku podle toho signálu, a ještě teď ráno to jelo 4,5M ... ale stále byl slyšet ten signál.
Srovnal jsem kabel , uklidil z balkónu židli a přestaloto najednou pípat. Jdu k PC, změřím rychlost a jsem zase pod 2M!
Nemůže to být kabelem? Nebo jak se sem přestal posílat ten signál? A proč to jelo celou noc?

Hele nevim tada přesně jak by ti to mělo ject ale tobě se zdá 2mbps málo?


Málo se mi to nezdá, ale jak píše Monty ... jedu na 5GHz a kolem 5M by mi to mělo jít!
Uživatelský avatar
neo.2007
Prvok
 
Příspěvky: 39
Registrován: 05.03.2008 18:38:43

Nový příspěvekod Monty » 02.05.2008 13:37:39

neo.2007 píše:
King píše:
neo.2007 píše:TO Monty:

Tak jsem to večer nastavil na novém držáku podle toho signálu, a ještě teď ráno to jelo 4,5M ... ale stále byl slyšet ten signál.
Srovnal jsem kabel , uklidil z balkónu židli a přestaloto najednou pípat. Jdu k PC, změřím rychlost a jsem zase pod 2M!
Nemůže to být kabelem? Nebo jak se sem přestal posílat ten signál? A proč to jelo celou noc?

Hele nevim tada přesně jak by ti to mělo ject ale tobě se zdá 2mbps málo?


Málo se mi to nezdá, ale jak píše Monty ... jedu na 5GHz a kolem 5M by mi to mělo jít!


K tvému ap ano, na domácí wifi 2,4 málokdy
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

PředchozíDalší

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron