Posílení plecháče

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Nový příspěvekod neo.2007 » 02.05.2008 13:47:46

To mi chceš říct že tady doma mi to nepojede stabilně protože to mám po bytě bez drátů? Ty antény jsou snad na takové přenosové rychlosti dělaný ne? Mě 2M stačej,, klidně i 1M ale chci jet trochu stabilně a né že si nemůžu přečíst ani mail nebo odeslat příspěvek!!!
Uživatelský avatar
neo.2007
Prvok
 
Příspěvky: 39
Registrován: 05.03.2008 18:38:43

Nový příspěvekod Monty » 02.05.2008 13:48:44

neo.2007 píše:To mi chceš říct že tady doma mi to nepojede stabilně protože to mám po bytě bez drátů? Ty antény jsou snad na takové přenosové rychlosti dělaný ne? Mě 2M stačej,, klidně i 1M ale chci jet trochu stabilně a né že si nemůžu přečíst ani mail nebo odeslat příspěvek!!!


Ne, to jsem nechtěl říct, jen to, že pro wifi je 5M max, víc to nepojede. To jen byl dodatek
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod ludvik » 02.05.2008 14:52:25

wifi spolehlivá není ... a už vůbec ne uvnitř paneláku. Já to při zkouškách neměl v pohodě ani na šest metrů. A to v cestě byl jenom kousek panelu s dveřmi a kus ytongu. Nemluvě o tom, že nevíš co si zrovna pustil soused přes zeď ... třeba ty krásný věci od dlinku na přehrávání videa bezdrátově. Zabere to skoro celý pásmo a přitom ty to nikde neuvidíš. Vzhledem k tvým předchozím zkušenostem s wifi připojením na khnet bych si i tipnul, že tam někde něco takovýho bude.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Czernobyl » 04.05.2008 02:58:40

Ale ja ti to při připojování říkal. Drát je drát! A říkám to každému koho připojuju s "domácí wifkou". Ale nikdo mi nevěří :cry: :wink:
<a href="http://www.geocaching.com/profile/?guid=0744deb0-06b4-4eb0-a14e-2f2ff8340c8b" target="_blank"><img src="http://img.geocaching.com/stats/img.aspx?txt=Hledate+poklady?&uid=0744deb0-06b4-4eb0-a14e-2f2ff8340c8b&bg=1" border="0" title="Profile for czernobyl" alt="Profile for czernobyl"></a>
Uživatelský avatar
Czernobyl
Člen rady, admin, rypouš sloní
 
Příspěvky: 694
Registrován: 12.11.2003 22:22:56
Bydliště: MARS

Nový příspěvekod neo.2007 » 04.05.2008 06:26:45

Czernobyl píše:Ale ja ti to při připojování říkal. Drát je drát! A říkám to každému koho připojuju s "domácí wifkou". Ale nikdo mi nevěří :cry: :wink:


Ale kam ten zas.... drát natáhnout, sám jsi viděl jak je ten byt blbě řešenej!
Kdybych měl na druhé straně výhled na nějaký vysílač tak není co řešit!

Ale těžko to dělá domácí wifi když Monty píše toto:

Signál se zvedl, to je ok. Ale kvalita signálu je děsná, chvíli k tobě teče 10 mbit při testu a chvíli 2 (test přímo na ap).
Uživatelský avatar
neo.2007
Prvok
 
Příspěvky: 39
Registrován: 05.03.2008 18:38:43

Nový příspěvekod dwori » 06.05.2008 02:52:13

mozna pro tebe dosel cas rozhodnout se mezi estetikou a stabilitou xD
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod neo.2007 » 09.05.2008 21:42:37

Monty nic se ani po vašem dnešním zásahu na plecháči nezlepšilo, stále to jde na .........
Uživatelský avatar
neo.2007
Prvok
 
Příspěvky: 39
Registrován: 05.03.2008 18:38:43

Nový příspěvekod ludvik » 09.05.2008 22:26:40

Provedeny testy:

výměna u tebe, komplet - anténa i elektronika, laborování s místem.
u nás - kabel, pigtail, wifikarta, anténa. prohozeny kanály.

nic víc udělat nelze. jediné, co bylo asi špatně bylo naklonění antény. asi jsme ji měli trochu moc k zemi. teď máš sílu signálu naprosto předpisovou, plus mínus 2db mi to sedlo na výpočet.

Spíš mi vysvětli tohle:
May 9 21:25:47 wlan0: A wireless client is associated - 00:0E:2E:DF:79:76
May 9 21:25:47 wlan0: A wireless client is disassociated - 00:0E:2E:DF:79:76
May 9 21:25:47 wlan0: A wireless client is associated - 00:0E:2E:DF:79:76
May 9 21:25:47 wlan0: A wireless client is disassociated - 00:0E:2E:DF:79:76

To je záznam z tvého domácího apčka. A tyto "dvojičky" tam jsou každou vteřinu asi dvacetkrát. Časem si moc jistý být nemůžu, teprve teď jsem tam nastavil řízení dle časového serveru.
Naposledy upravil ludvik dne 09.05.2008 22:33:57, celkově upraveno 1
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Monty » 09.05.2008 22:32:44

neo.2007 píše:Monty nic se ani po vašem dnešním zásahu na plecháči nezlepšilo, stále to jde na .........


no doladili jsme to večer, na ap a z ap ti teklo podstatně více, než přenese tvé domácí ap, mělo by to teď být ok, prosím o test.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod neo.2007 » 10.05.2008 21:50:10

TO ludvik: Nevím co to znamená, můžeš mi to jako odborník vysvětlit? WIFI mám chvilku a je to pro mě jako řízek pro somálce!

To Monty: Dnes to celý den jede docela v poho, kolísání při měření na min 4M max 5M!

Obrázek
Uživatelský avatar
neo.2007
Prvok
 
Příspěvky: 39
Registrován: 05.03.2008 18:38:43

Nový příspěvekod Monty » 11.05.2008 10:58:01

neo.2007 píše:To Monty: Dnes to celý den jede docela v poho, kolísání při měření na min 4M max 5M!


Jo, více z domácí wifi nedostaneš. To je její max. Na ap ti teče víc.

To Ludvíkovo znamená, že se ti na tvé ap doma, co dvě vteřiny něco připojuje a odpojuje. Dle té mac zjisti, jestli je to nějaký tvůj Pc, nebo zda se někdo snaží o průlom.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod ludvik » 11.05.2008 11:42:38

ne co dvě vteřiny ... dvacetkrát za vteřinu.

Pokud je to tvůj počítač, tak je nejspíš na dost špatným místě a nemá dobré spojení. nebo vadnou wifikartu, případně špatné ovladače. těžko říct.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Neolker » 24.01.2009 04:22:34

A na konci pohádky se problém vyřešil přepojením (drátem) na nový PanelNet na optice :-) A všichni žijou šťastně až do smrti a bez problémů :lol:
Uživatelský avatar
Neolker
Site PoloAdmin
 
Příspěvky: 403
Registrován: 11.11.2007 20:49:06
Bydliště: Praha

Předchozí

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník