Posílení plecháče

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Posílení plecháče

Nový příspěvekod dust » 12.04.2008 16:31:50

Ahoj, měl bych dotaz, zda se do budoucna bude posilovat plecháč. Jsem na wifině a v určitých denních intervalech mám strašný výpadky, že se ani nepřipojím, jedná se většinou o dobu od 16:00 hod. do 21:00 hod. Jinak to jede OK.
dust
Prvok
 
Příspěvky: 18
Registrován: 29.07.2007 21:42:35

Nový příspěvekod ludvik » 12.04.2008 17:16:08

Může to být přetížený. To později nelze zjistit ...

máš možnost (pravděpodobně) přejít na 5GHz, tam se s těmito problémy nesetkáš. Wifina zlepšit nelze. Ve tvém případě by ještě šlo změnit přístupový bod, pokud vidíš na modrý komín tebisu.
Naposledy upravil ludvik dne 12.04.2008 17:17:59, celkově upraveno 1
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod neo.2007 » 12.04.2008 17:48:19

Mám 5GHz a taky se kolikrát nemůžu několik hodin dostat ani na mail! Jsem napojený na server plecháč!
Obrázek
Uživatelský avatar
neo.2007
Prvok
 
Příspěvky: 39
Registrován: 05.03.2008 18:38:43

Nový příspěvekod Monty » 12.04.2008 18:17:11

neo.2007 píše:Mám 5GHz a taky se kolikrát nemůžu několik hodin dostat ani na mail! Jsem napojený na server plecháč!


No to jaksi není plecháčem, ten je na gigové páteři, ale pravděpodobně kartou na nahoře na apčku. Neměl jsem šlhavce, který by tam vylezl, zkusím na pondělí-úterý czernobyla abychom to zkontrolovali.

U tebe je signál sice slabý, ale zařízení má uptime 3 dny, tzn, že spojení k nám na bod přes 3 dny nespadlo. Opravdu ale budu moci řici, jak tam vylezeme
Naposledy upravil Monty dne 12.04.2008 18:34:32, celkově upraveno 3
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod dust » 12.04.2008 18:20:27

Na komín bohužel nevidím, ale vidím na panelák v Uhelný 555, jak to vypadá tam. Tak rychlou odpověď jsem nečekal, dík. :)
dust
Prvok
 
Příspěvky: 18
Registrován: 29.07.2007 21:42:35

Nový příspěvekod Monty » 12.04.2008 18:24:49

neo.2007 píše:Mám 5GHz a taky se kolikrát nemůžu několik hodin dostat ani na mail! Jsem napojený na server plecháč!


tak jsem pro jistotu provedl upgrade software bodu i na plecháči, a uvidíme.
Případně to uděláme jinak, než abych hrabal do ap na střeše, zkusím vzít jiné zařízení k tobě a uvidíme.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod neo.2007 » 12.04.2008 19:13:41

Monty píše:
neo.2007 píše:Mám 5GHz a taky se kolikrát nemůžu několik hodin dostat ani na mail! Jsem napojený na server plecháč!


tak jsem pro jistotu provedl upgrade software bodu i na plecháči, a uvidíme.
Případně to uděláme jinak, než abych hrabal do ap na střeše, zkusím vzít jiné zařízení k tobě a uvidíme.


OK. Když budeš mít čas tak dej vědět. Díky.
Obrázek
Uživatelský avatar
neo.2007
Prvok
 
Příspěvky: 39
Registrován: 05.03.2008 18:38:43

Nový příspěvekod dust » 14.04.2008 15:59:34

A to navýšení tedy do budoucna bude, nebo ne, příp. co by obnášelo přejít do toho druhýho pásma 5GHz. neo.2007 dej, prosím, vědět jak ti to pojede po úpravách, který provede Monty, dík za info.
dust
Prvok
 
Příspěvky: 18
Registrován: 29.07.2007 21:42:35

Nový příspěvekod Monty » 14.04.2008 16:09:09

dust píše:A to navýšení tedy do budoucna bude, nebo ne, příp. co by obnášelo přejít do toho druhýho pásma 5GHz. neo.2007 dej, prosím, vědět jak ti to pojede po úpravách, který provede Monty, dík za info.


Neo je zatím jediný, který má problém na pětce, lidem, kteří jsou připojeni na 5ky, které jsou na velké páteři jede net až 7 mbit a khnet až 20mit (dle zařízení člověka, teď už se dávají nové, které 20 mbit zvládnou).
Pětky, které nejsou připojeny na optiku (velké páteře), tak mají net až 4 mbit.

Na 2,4 se navyšovat nedá, to nejde technologicky.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Monty » 21.04.2008 09:51:38

neo.2007 píše:
OK. Když budeš mít čas tak dej vědět. Díky.


Tak jsme s Johnnym vylezli na plecháč - tam nic vypadlého není. Koukli jsme na tvůj balkon a možná vidím problém.
Antény vidíme cca 2/3. To co je od žlutého bodu nahoru, není vidět. A to jsme koukali z budky. U antény, která je cca o 1,5 výše to bude ještě horší. :-/
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod ludvik » 21.04.2008 13:02:36

Monty tím chtěl říct, že ti překáží strop balkónu. Je potřeba to šoupnout níž - tak, aby z vršku našeho stožáru byla spolehlivě a s rezervou vidět celá tvoje anténa.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod gigous » 22.04.2008 16:19:23

a mě jste se na anténku nekoukli? já mám taky Problémy se spojením.
Uživatelský avatar
gigous
Hustej masér
 
Příspěvky: 590
Registrován: 19.11.2005 15:29:11
Bydliště: KH

Nový příspěvekod neo.2007 » 23.04.2008 19:36:21

TO ludvik: To mi došlo samotnému už při montáži na 2,4GHz , při změně antény na 5GHz jsem otočil držák abych se dostal níž, ale CZERNOBYL říkal že to takhle stačí!
TO Monty: Zkusím udělat nějaký jiný držák a nebo ji přesunout na jiné místo. Ale zase mi tam vaděj ty dva pitomé smrky takže do stran asi nebudu moct!!! Až bude čas tak s tím něco provedu a napíšu!
Obrázek
Uživatelský avatar
neo.2007
Prvok
 
Příspěvky: 39
Registrován: 05.03.2008 18:38:43

Nový příspěvekod Monty » 23.04.2008 20:55:10

neo.2007 píše:TO ludvik: To mi došlo samotnému už při montáži na 2,4GHz , při změně antény na 5GHz jsem otočil držák abych se dostal níž, ale CZERNOBYL říkal že to takhle stačí!
TO Monty: Zkusím udělat nějaký jiný držák a nebo ji přesunout na jiné místo. Ale zase mi tam vaděj ty dva pitomé smrky takže do stran asi nebudu moct!!! Až bude čas tak s tím něco provedu a napíšu!


jenom ji zkus sundat a jen tak položit, at vidíme, jestli je změna
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod neo.2007 » 23.04.2008 23:48:41

OK, zítra to zkusím!!! Nejhorší je že jsem si docela kvalitně přisponkoval kabel kolem okna!!!
Uživatelský avatar
neo.2007
Prvok
 
Příspěvky: 39
Registrován: 05.03.2008 18:38:43

Další

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron