zvláštní připojení

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

zvláštní připojení

Nový příspěvekod Svojta » 22.02.2009 17:18:57

Zdravím,
Mám mezi dvěma domy síť wifi (cca 400m). Doma mám přes ADSL připojený internet. Používám D-link 684 a anténu Yagi v tubusu. Na druhý straně je AP Straight GWP207. Doma všechno chodí jak má, rychlost je cca 1,6 Mb. Na druhý straně jsou Visty a rychlost cca 1,3 Mb, na mail se dostanu, ale některý stránky jako například Slunečnice mi to vůbec nezobrazí a vyskočí hláška, že nejsem připojenej k internetu. Nejsem v oblasti sítí moc vzdělanej, tak prosím o pomoc. Myslel jsem si že když je rychlost takhle vysoká tak nenjni žádnej problém a tímhle jsem zklamanej.
Je možný, že je špatná polarizace? Standa
Vlčák
Svojta
 
Příspěvky: 1
Registrován: 22.02.2009 16:46:30
Bydliště: Velešín

Nový příspěvekod ludvik » 22.02.2009 18:05:57

Takhle od stolu ti nikdo neporadí ... a už vůbec ne na takovémto fóru. Sem chodí málo lidí.

Přeložíš www.slunecnice.cz na ip adresu? nslookup www.slunecnice.cz
Pingneš na ní? Malým i velkým paketem? ping www.slunecnice.cz (nebo tou IP) a ping www.slunecnice.cz -l 1400

Nenapsal jsi jak to máš nastavený. Routuješ, nebo NATkuješ? Jakej máš signál (sílu a kvalitu - odstup signál/šum).

Jak ti to funguje mezi těmi počítači navzájem?

Můžeš to mít blbě nastavený, může tě omezovat jak to DSLko, tak ten dlink.

Prostě - na takovýto dotaz se nedá fundovaně odpovědět.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod bifi » 22.02.2009 19:29:46

podivej se na nastaveni RTS je mozny ze nektery AP ma problem s vysokym rts a pak to strasne blbne
Tuning,gel a techno,milujem to všechno,izolepou auto zpras,hurá na Mimoňský sraz.
Uživatelský avatar
bifi
hujer
 
Příspěvky: 432
Registrován: 29.09.2005 22:51:23
Bydliště: KH,JL,CH

Nový příspěvekod Monty » 22.02.2009 20:13:48

bifi píše:podivej se na nastaveni RTS je mozny ze nektery AP ma problem s vysokym rts a pak to strasne blbne

Pokud má dvě zařízení proti sobě, tak to RTSkem nebude.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod ludvik » 22.02.2009 20:15:51

Je to jeho spoj ... předpokládám, že je tam sám. Tedy RTS za a) nepotřebuje, za b) ho tam nemá nastaven (jelikož sám napsal, že tomu nerozumí a defaultně je vlastně vypnutý), a za c) když je problém v tomto, tak nic moc nenaměříš, neboť blbnou velký pakety.

A pojem "vysoké RTS" je blbost ... je to threshold, tedy hranice velikosti paketu, nad kterou se použije tato vlasnost (RTS/CTS). Tedy vysoký RTS threshold znamená, že se to nepoužije ... paket na ethernetu může mít 1500 bajtů (mluvím o "běžnosti", ne vyjímkách typu jumbo, což se stejně na wifce nedá použít), tedy cokoliv nad 1500 znamená vypnutí.

bifi píše:podivej se na nastaveni RTS je mozny ze nektery AP ma problem s vysokym rts a pak to strasne blbne
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod King » 23.02.2009 07:20:21

To je supr :-) Ve foru KHnetu se ptát jak to má udělat když přeprodává ADSL. Hltit kanál kvůli jednomu připojení mi přijde prasárna a další věc je jak to máš udělaný, antény, kabely, výkony. - což se ale tohohle problému asi tolik netýká.

moje rada: máš to špatně nastavený v routru nebo v pc.

Tam dojedu za 350Kč/1hod tak kdyžtak volej.
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod Monty » 23.02.2009 09:08:20

Ono by se to také hlavně chtělo podívat, jestli jsi někomu nevlezl na kanál, to může být taky důvod, proč ti to jede blbě nebo vůbec.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora


Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron