ps3 k internetu

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Re: ps3 k internetu

Nový příspěvekod Ali » 04.11.2011 10:30:33

Ahoj mám dotaz prošel jsem všechny návody a tady se mi zdál nejlepší. Ale internet připojen pořádk ps3 není.

Chci se zeptat jestli problém možná není u routeru nebo kabelu.

Já mám modem a kabel, který jsem používal u O2TV. Modem je Zyxel Prestige 600HW-T3. Dle dostupných info na netu jsem zjistil, že má router. Co se týče kabelu dočetl jsem se že se má jednat o typ ethernetový kabel typu CAT5. Dal jsem ho do vyhledávače ať vím jak vypadá a dle dostupných obrázků je to on.

DOKÁŽETE MI NĚKDO PORADIT? DOOPRAVDY UŽ NEVÍM V ČEM KDE JE PROBLÉM?

kdokoliv jakoliv dokážete pomoct napište na neuman@ali21.cz

předem děkuji všem za pomoc
Ali
...
 
Příspěvky: 4
Registrován: 04.11.2011 10:03:32

Re: ps3 k internetu

Nový příspěvekod ludvik » 04.11.2011 13:25:07

Kabel vem asi čert. Pokud svítí kontrolky na straně routeru i PS3, tak tím to nebude.

A pak záleží na nastavení toho routeru. Většinou bývají nastavené tak, aby dovnitř sítě poskytovaly DHCP server. Takže standardně nastavená PS by si měla sama líznout IP (určitě se tam lze někam podívat, jestli se to povedlo) a kvůli přístupu na internet není potřeba dělat nic víc.

Problémy zde řešené jsou s hraním či "telefonováním". Pro to je nutné tzv přesměrovat některé porty z venku, z internetu dovnitř na PS. Jaké to jsou, to nevím ...
Ale je vhodné tomu trochu pomoci tak, že se na routeru vytvoří v DHCP tzv. statický záznam pro to PS - aby vždy měl stejnou adresu. Jinak je totiž možné, že po restartu bude mít jinou. Většinou to je jednoduché - připojíš to, pak se podíváš co máš za adresu a v nastavení routeru (resp. jeho DHCP) ji najdeš a změníš ji na statickou.

Pokud jsi stále u O2, je možné, že máš ve skutečnosti veřejnou IP na straně WAN toho routeru. Pak by mohlo pomoci zapnout podporu UPNP. Co jsem se dočetl, tak tím lze zajistit, aby si potřebné věci (to přesměrování portů) udělala sama PS.

Upozorňuju, že jsem to nikdy v ruce neměl a veškeré zkušenosti mám odněkud převzaté ...


Ali píše:Ahoj mám dotaz prošel jsem všechny návody a tady se mi zdál nejlepší. Ale internet připojen pořádk ps3 není.

Chci se zeptat jestli problém možná není u routeru nebo kabelu.

Já mám modem a kabel, který jsem používal u O2TV. Modem je Zyxel Prestige 600HW-T3. Dle dostupných info na netu jsem zjistil, že má router. Co se týče kabelu dočetl jsem se že se má jednat o typ ethernetový kabel typu CAT5. Dal jsem ho do vyhledávače ať vím jak vypadá a dle dostupných obrázků je to on.

DOKÁŽETE MI NĚKDO PORADIT? DOOPRAVDY UŽ NEVÍM V ČEM KDE JE PROBLÉM?
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Re: ps3 k internetu

Nový příspěvekod Ali » 06.11.2011 12:08:25

Ahoj děkuji tak už vše maká jak má. Šlo o to, že co se týče routeru neboli modemu tak v něm jsou čtyři vstupy. A já to měl v tom O2TV. Musel jsem to přehodil do @ a vuala na ps3 jsem v nastavení zadal easy a bylo to. děkuji za typ
Ali
...
 
Příspěvky: 4
Registrován: 04.11.2011 10:03:32

Re: ps3 k internetu

Nový příspěvekod gigous » 06.11.2011 13:40:42

Ali píše:Ahoj děkuji tak už vše maká jak má. Šlo o to, že co se týče routeru neboli modemu tak v něm jsou čtyři vstupy. A já to měl v tom O2TV. Musel jsem to přehodil do @ a vuala na ps3 jsem v nastavení zadal easy a bylo to. děkuji za typ

nevýhoda vstupu O2TV je, že na něm nejde internet, ale výhoda je, že na něm jde televize.
Uživatelský avatar
gigous
Hustej masér
 
Příspěvky: 590
Registrován: 19.11.2005 15:29:11
Bydliště: KH

Re: ps3 k internetu

Nový příspěvekod Ali » 06.11.2011 15:19:04

na tomto modemu jsou čtyři vstupy tři internet jeden tv nebo to píše dva tv a tři net což jsem nepochopil ale jde vše jak má JEŠTĚ JEDNOU DÍKY VŠEM A SNAD TO POMŮŽE OSTATNÍM AŽ BUDOU HLEDAT PROČ JIM TO NEJDE
Ali
...
 
Příspěvky: 4
Registrován: 04.11.2011 10:03:32

Re: ps3 k internetu

Nový příspěvekod pna » 08.11.2011 10:31:57

Ali píše:na tomto modemu jsou čtyři vstupy tři internet jeden tv nebo to píše dva tv a tři net což jsem nepochopil ale jde vše jak má JEŠTĚ JEDNOU DÍKY VŠEM A SNAD TO POMŮŽE OSTATNÍM AŽ BUDOU HLEDAT PROČ JIM TO NEJDE

Rada na závěr. Na Gigouše příště nereagovat, ten má status místního rypouše. :D
Jak se do lesa volá, tak z lesa hajnej.
Uživatelský avatar
pna
Přispěvovatel
 
Příspěvky: 265
Registrován: 20.12.2003 11:42:40
Bydliště: Hora Kutná

Re: ps3 k internetu

Nový příspěvekod Monty » 08.11.2011 20:20:17

gigous píše:
Ali píše:Ahoj děkuji tak už vše maká jak má. Šlo o to, že co se týče routeru neboli modemu tak v něm jsou čtyři vstupy. A já to měl v tom O2TV. Musel jsem to přehodil do @ a vuala na ps3 jsem v nastavení zadal easy a bylo to. děkuji za typ

nevýhoda vstupu O2TV je, že na něm nejde internet, ale výhoda je, že na něm jde televize.


Tohle jsi zase sebral kde?
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Re: ps3 k internetu

Nový příspěvekod King » 11.11.2011 17:30:20

Monty píše:
gigous píše:
Ali píše:Ahoj děkuji tak už vše maká jak má. Šlo o to, že co se týče routeru neboli modemu tak v něm jsou čtyři vstupy. A já to měl v tom O2TV. Musel jsem to přehodil do @ a vuala na ps3 jsem v nastavení zadal easy a bylo to. děkuji za typ

nevýhoda vstupu O2TV je, že na něm nejde internet, ale výhoda je, že na něm jde televize.


Tohle jsi zase sebral kde?


To nesebral tak to je nastaveno v nových modemech oni mají nastaveny porty /některé/ tak že jim řežou internet
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Re: ps3 k internetu

Nový příspěvekod Monty » 13.11.2011 09:24:36

Ale také to bývá jen v nastavení
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Předchozí

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron