Problem s odvezvou na Mars

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Problem s odvezvou na Mars

Nový příspěvekod NERV » 01.06.2009 21:40:17

zdravim

asi 2 mesice mam problem s pingem
jsem pripojen na Mars v pasmu 2.4GHz
zacal dost casto narustat ping klidne na 800ms, drzi tak nekolik sekund az pul minuty a pak se vrati do normalnu, za 5-60 minut se to opet opakuje

nenapada vas nekoho cim by to mohlo byt?
NERV
Bakterie
 
Příspěvky: 8
Registrován: 09.05.2007 12:45:32

Nový příspěvekod ludvik » 01.06.2009 21:45:06

To je bohužel vcelku normální chování wifiny. Někdo tam asi sosá. Nebo nemá nastavený RTS Threshold. První se hledá blbě (pokud to není dlouhodobé) a to druhé se najít nedá.

Pomůže přechod na 5GHz.

Ale jako první bych zkusil nový firmware do tvého ovislinku a správně nastavit. U tebe to může způsobovat nastavený B+G mód, na dálku si to netroufnu změnit. Tyhle staré verze se pak nedokázaly spojit.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod ludvik » 01.06.2009 21:50:12

2 měsíce totiž bajoko odpovídají výměně zařízení na marsu. Dělalo se to 14.4. Některé ovislinky holt pak chtějí upgrade.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod ludvik » 02.06.2009 07:34:22

Návod je zde: http://wiki.khnet.info/index.php/Jak_na_5460_-_klient

Hele, jsi si jistý, že máš problém se spojem na mars a ne v rámci té své domácí wifiny? Abys nehledal problém zbytečně někde jinde ...

Máš ji též dobře zabezpečenou?
----------------------------------------

Přechod na 5GHz neznamená pouze vyšší rychlost. Ale taky vyšší stabilitu (pásmo se nepoužívá v domácnostech, na rozdíl od 2.4GHz) a přeci jenom delší perspektivu do budoucna. A to i pro ostatní, nejenom pro tebe. Už jenom proto, že se tam sdílí podstatně vyšší rychlost.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod NERV » 02.06.2009 11:07:21

diky

zkousel sem merit ping prave i naprimo bez routru a stejnej problem

pohrabu se v tom a kdyz to nepomuze prejdu na 5GHz
NERV
Bakterie
 
Příspěvky: 8
Registrován: 09.05.2007 12:45:32

Nový příspěvekod NERV » 11.06.2009 12:42:19

tak musim napsat jak to zatim vypada

moje stare AP zmenu firmwaru nezvladlo a odporoucelo se do kremikoveho nebe, zapujcil sem si z obchodu teda jine a problem s odezvou to nevyresilo, ze zacatku to bylo dokonce mnohem horsi

takze jsem AP vratil a ted jsem tyden bez netu a cekam az bude pripravena sada na 5GHz
neexistuje na to taky podrobny navod?
ze bych se zkusil pripojit sam
NERV
Bakterie
 
Příspěvky: 8
Registrován: 09.05.2007 12:45:32

Nový příspěvekod ludvik » 11.06.2009 13:23:18

Na 5Ghz to dostaneš nastavený. Tvoje práce je jenom namontovat, natáhnout kabel a podle pípání (který ti někdo zapne) nasměrovat.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod gigous » 11.06.2009 14:20:44

a pak že na Marsu není život.
Uživatelský avatar
gigous
Hustej masér
 
Příspěvky: 590
Registrován: 19.11.2005 15:29:11
Bydliště: KH

Nový příspěvekod NERV » 15.06.2009 09:27:08

tak zase problem :(

namontoval jsem 5GHz antenu, ale nefunguje
na ping neodpovida, pouzil jsem sitovy kabel ze stareho AP, takze funkcni
nastavena sit podle montazniho listu a nic

nevim jestli je kabel krizeny, nebo primy, jestli to nevadi
jak bych mel postupovat?
ale asi to vidim na privolani technika od vas
NERV
Bakterie
 
Příspěvky: 8
Registrován: 09.05.2007 12:45:32

Nový příspěvekod Nosmis » 15.06.2009 10:07:33

NERV píše:..pouzil jsem sitovy kabel ze stareho AP..


Snad né ten 1m modrej :)

Pípne ti ipoynt když k němu připojíš kabel? POE máš snad zapojený dobře tak zkontroluj jestli máš na modrém a hnědém páru 24V, jestli ne tak může být špatný kabel, POE nebo adaptér.
<a href="http://www.geocaching.com/profile/?guid=86e66873-3397-4d12-aad6-572fab699c9f" target="_blank"><img src="http://img.geocaching.com/stats/img.aspx?txt=Let's+go+geocaching&uid=86e66873-3397-4d12-aad6-572fab699c9f&bg=1" border="0" title="Profile for Nosmis" alt="Profile for Nosmis"></a>
Uživatelský avatar
Nosmis
nadposkok
 
Příspěvky: 19
Registrován: 24.06.2007 16:15:50

Nový příspěvekod ludvik » 15.06.2009 10:29:57

Po modrých a hnědých párech běží napájení, což zajišťuje ta černá malá krabička. Je na ní napsáno "LAN" - tam se připojí počítač, a "POE" - tam kabel do "antény".
Z toho vyplývá, že tyto páry musíš mít dobře! Když se koukneš na konektor na kabelu tak, že máš kontakty před sebou a kabel vede dolů, tak to jsou ty prostřední a úplně vpravo. A poznáš to tak, že po zapojení si "anténa" pípne (myslím že jednou a po chvilce dvakrát).

Ono pojem "kabel fungoval, tak musí být v pořádku" nemusí být pravdivý ... na 100Mbit síť potřebuješ jenom 4 dráty (dva páry) a leckdy když je to špatně a kabel krátký tak se to spojí třeba na 10Mbit a u wifiny to prakticky nepoznáš ... A vůbec nemáš jistotu, že v tomhle případě budou funční ty napájecí páry. Tam se i může stát, že třeba jenom jeden z nich je blbě nacvaknutý. A pak to tak po různu padá ... jelikož jeden drátek není schopný přenést potřebný proud.

Pokud nemáš switch a připojuješ tam rovnou počítač, tak kabel musí být křížený. Už je relativně fuk, který z těch dvou kousků ... doporučuju asi spíš překřížit (prohodit oranžové se zelenýma) ten co vede do access pointu, pak nemáš problém typu "sakra jakej kabel musím dát k počítači" - použiješ standardní, rovný, třeba koupený hotový. A switchi je to jedno, potřebuje-li, tak si to překříží sám.

Myslím, že problém budeš mít asi v tom křížení, včera to bylo rádiově spojené a zjevně nějak funkční. Od 13.6.2009 12:00 do 14.6.2009 18:00. Signál v pohodě.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod NERV » 15.06.2009 11:38:59

po zapojeni kabelu z POE, na antene sviti modra ledka
kdyz se pripoji kabel do sitovky, tak se rozsviti zelena a zluta

jestli neni treba spatne nastavena IP v antene, jinak mam vse podle montazniho listu
NERV
Bakterie
 
Příspěvky: 8
Registrován: 09.05.2007 12:45:32

Nový příspěvekod ludvik » 15.06.2009 11:57:28

Údaje ti někdo psal ručně, nebo jsi vyfasoval z počítače vyjetý "montážní list" bez ručních úprav?

Jestli to nikdo neopravil, tak na papíru totiž vidíš špatně výchozí bránu ... pro připojení na mars3 je to 10.106.10.193 (maska je myslím stejná jako předchozí připojení: 255.255.255.192).

A IP počítačů tě zajímají ty začínající na 10.106.10.

Na "anténě" jsem teď připojený byl. Je to nastavené správně. Ale pak mě to vykoplo ... asi jsi to vypnul.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod NERV » 15.06.2009 12:40:15

montazni list je rucne upraveny, byl jsem na zmeny v nastaveni i upozornen

u anteny je bracha a ruzne to asi prepojuje, je sundana ze strechy, tak je divny ze ma signal
ja jsem v praci, takze nevim co se tam presne deje
NERV
Bakterie
 
Příspěvky: 8
Registrován: 09.05.2007 12:45:32

Nový příspěvekod Monty » 15.06.2009 15:55:32

prosímtě večer kolem osmý mi zavolej a pořešíme to.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Další

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron