KHnet a G+

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

KHnet a G+

Nový příspěvekod Wara » 17.10.2011 15:36:33

Zdravím.

Chtěl bych se zeptat, čím je způsoben problém při načítání profilu apod. na mém účtu na Google plus. Všude jinde mi to běhá úplně bez problémů, ale jak se zkusím připojit přes KHnet a dám najednou otevírat třebas 4-5 záložek z tohodle serveru (vesměs hry, ale třebas i jiné profily, výpis různých streamů apod.), tak se to totálně zasekne a nikam se nedostanu. V té chvíli se zastaví i načítání všech ostatních stránek a celé připojení tak jde do kopru...
Firemní notebook (WIN 7 32bit, Firefox 7.01) jede u rodičů i v práci úplně normálně, načte najednou třebas 5-6 panelů bez problémů. Na KHnetu však ne. Stolní komp provozovaný na KHnetu má stejný problém, OS je přeinstalovaný a tudíž v něm problém nebude- WIN 64 7bit, Firefox 7.01. Stránky na G+ mohu otevírat nějak smysluplně pouze jednu po druhé....

Když jich otevřu víc, tak se v jednotlivých panelech ty z G+ strašnou dobu načítají, a většinou pak vypíšou hlášku "vypršel čas spojení"... Ostatní stránky (tedy třebas idnes, novinky apod. otevřené po započtení načítání G+ panelů) většinou poměrně rychle spadnou do téže chybové hlášky...

Není tam nějaký problém s tím, že jsou ty stránky naprogramovány tak že používají třebas více vláken (či spojení?) apod. a to je přes KHnet omezeno? Nejsem programátor, takže tomu až tak moc nehovím.
Podobný problém se objevoval i u utorrentu, než jsem u něj omezil na minimum počet povolených spojení...

Jinak s KHnetem problémy nemám, vše funguje tak jak má k úplné spokojenosti, tohle mi však celkem dost vadí...

Díky za radu či pomoc,
Pavel
Uživatelský avatar
Wara
Prvok
 
Příspěvky: 10
Registrován: 15.06.2009 22:02:22

Re: KHnet a G+

Nový příspěvekod ludvik » 17.10.2011 17:29:41

To máš těžký ... existuje omezení na konexe. A to je stavěné na jednu IP. A když si tam dáš router, tak máš jenom jednu IP, ale několik počítačů. Takže o dost vyšší šanci, že ty konexe překročíš.
Zvýším ti limit, ale všechno by se mělo hlásit ... pak by se to nejspíš nestalo.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Re: KHnet a G+

Nový příspěvekod Wara » 17.10.2011 18:43:23

Super, díky.
Mě zaráží, že se mi to stává i když mám jen jeden PC zapnutý, málokdy mě jede noťas plus stolní komp dohromady...
A navíc to fakt dělají jenom G+ stránky, ostatní bylo/je ok...

Tím že by se to mělo hlásit myslíš že jsem vám měl dát vědět, že mám router a za ním více počítačů? Jenom se ptám, zajímá mě to... Ale i třebas licence na NODa mám taky dvě, takže i z toho se to případně dalo odvodit ;)...
Uživatelský avatar
Wara
Prvok
 
Příspěvky: 10
Registrován: 15.06.2009 22:02:22

Re: KHnet a G+

Nový příspěvekod ludvik » 17.10.2011 18:56:30

S podivem si stěžuješ na "G+" a v provozním řádu to máme také jako bod "G" :-)

Tyhle nové aplikace jsou dost čuňata, spousta javascriptu (ajaxu) a spousta navazovaných spojení. Podobně může zapůsobit i facebook. Měním to postupně všude, i bez stížností. Jenže toho je moc ... budu si muset napsat nějakou pomůcku.

Že je to tento problém lze identifikovat také tak, že se zkusí náš web ve stejný okamžik. Ten je ze všech těchto kontrol vyčleněný (plus dalších pár vnitřních věcí).

Odvodit se to sice dle NODa dalo, ale trknout to nemusí. Kromě toho to může znamenat byť dva počítače, ale na jedné IP - přehazované na kabelu. I takoví mezi námi jsou. Asi se bojí, že by to museli platit, tak to radši tají.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Re: KHnet a G+

Nový příspěvekod Wara » 17.10.2011 22:40:09

Ok, tož sorry, bod G jsem přehlídnul :wink: .
Každopádně to teď běhá už skvěle, díky...
Uživatelský avatar
Wara
Prvok
 
Příspěvky: 10
Registrován: 15.06.2009 22:02:22

Re: KHnet a G+

Nový příspěvekod gigous » 18.10.2011 10:50:41

mám pocit, že mám stejný problém. když v chrome otevřu víc oken, tak se načítání zpomalí až zasekne na několik desítek sekund. myslel jsem, že to dělají windowsy, ale že by byl problem jinde?
Uživatelský avatar
gigous
Hustej masér
 
Příspěvky: 590
Registrován: 19.11.2005 15:29:11
Bydliště: KH

Re: KHnet a G+

Nový příspěvekod ludvik » 19.10.2011 11:58:06

A máš router? Ty jsi totiž na stejným zařízení, jako wara - a tam jsem to právě měnil.
gigous píše:mám pocit, že mám stejný problém. když v chrome otevřu víc oken, tak se načítání zpomalí až zasekne na několik desítek sekund. myslel jsem, že to dělají windowsy, ale že by byl problem jinde?
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Re: KHnet a G+

Nový příspěvekod ludvik » 19.10.2011 11:59:38

Podobně se můžou také chovat i ty vaše domácí routery sami o sobě. Většinou nijak extra velký počet spojení naráz nezvládnou a pak z toho mají hlavu v pejru. Zvlášť když se na nich zapnout všelijaké firewally a jiné ochranné funkce.

Wifinu si můžete taky přehltit, i když jedním notebookem bych na to moc nesázel. Ale možné to je.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Re: KHnet a G+

Nový příspěvekod gigous » 20.10.2011 12:36:23

ludvik píše:A máš router? Ty jsi totiž na stejným zařízení, jako wara - a tam jsem to právě měnil.

nemám router, jen switch D-Link
Uživatelský avatar
gigous
Hustej masér
 
Příspěvky: 590
Registrován: 19.11.2005 15:29:11
Bydliště: KH


Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron