stahovai se shaperem

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Nový příspěvekod Bobys » 09.09.2004 19:46:51

Seven píše:Já mám zase spíš problém s rychlostí. Přes den mám často podle dsl.cz rychlost tak kolem 20 kbps, stránky se načítaj jak přes gprs. Pak se to zase spraví, pak to zas spadne... Přitom pingy jsou v pořádku a mezi vlkama taky nejsem (teď mám od posledního "vlčení" hodinu a stejně to leze jak medem).


Dneska to byl ale úplně jiný problém, který jsme s Ludvou po chvíli hledání vyřešili.
Uživatelský avatar
Bobys
Prvok
 
Příspěvky: 24
Registrován: 15.03.2004 16:18:21

Nový příspěvekod Seven » 09.09.2004 20:16:58

Dneska jo...
Uživatelský avatar
Seven
Ničitel klávesnice
 
Příspěvky: 382
Registrován: 23.02.2004 17:25:02

Nový příspěvekod Seven » 10.09.2004 12:21:20

Takže dneska zase :( Dopoledne jsem k tomu sedla, rychlost kolem 30 kbps, přitom vlk jsem naposled byla někdy včera večer. Asi tak po hodině jsem chvíli něco stahovala, těsně nad hranicí vlka, ale vlk to byl, čili se to zpomalilo ještě víc, no a teď jsem půl hodiny polepšená a teprv se to začalo trochu hejbat, i když nad 10 KB/s se stejně nedostanu...
Uživatelský avatar
Seven
Ničitel klávesnice
 
Příspěvky: 382
Registrován: 23.02.2004 17:25:02

Nový příspěvekod ludvik » 10.09.2004 15:32:40

do 12:00 mají vlci pro sebe 75% kapacity ... ostatní ji dostanou pouze pokud ji vlci nevyužijí.

Ty spíš zjisti, kde je problém. Zkus v době, kdy ti to jde blbě, stahovat třeba z masarky a otce. Na obou by mělo být i anonymní FTP. Já mám strach, že je problém mezi bartem a masarkou.

Taky se podívej na otec.khnet.info/bipac a/nebo otec.khnet.info/HotSaNIC jak jsou vytížené linky. Třeba máš prostě smůlu.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Czernobyl » 10.09.2004 15:59:55

Ja, jelikoš jsem "bagrista" :oops: držím ústa a krok. na nic si nestěžuju a jsem nad míru spokojen (nejsem, ale to nebudu nikdy :wink: ). Pokud někdo chce za 350/měsíc připojení označitelný za "vysokorychlostní" v téhle republice, je podle mě trošku mimo realitu (asi tak dvoj až trojnásobně). Proto jsem šťastnej jak blecha, že mi to leze +-5kb/s . Sem tam to jde jak víno (čti. 10-15kb), ale taky jsou dny (i týdny), kdy nenačtu ani stránku a když tak po hoodně přemlouvání. Ale co, je to za 350 měsíčně a to jsem utratil na modemu a nestáhnul jsem nic, na net jen ve správnou dobu a ještě hlídat abych tam náhodou neskejsnul dýl. S cenou jsem spokojen a připlatit za větší linku (pásmo) jsem ochotnej. Když to bude někde vidět tak proč nezaplatit, tisíce za to ale dávat nechci.

No fuj, toje hotová slohovka :shock: . Předem omluva těm češtinářsky naladěným, já už tam žádnou chybu prostě nevidim.
Uživatelský avatar
Czernobyl
Člen rady, admin, rypouš sloní
 
Příspěvky: 694
Registrován: 12.11.2003 22:22:56
Bydliště: MARS

Kritika

Nový příspěvekod xxsawer » 10.09.2004 20:56:52

Tak trochu bych chtel ten shapper zkritizovat....Tak treba dneska normalne sosam dostanu se do vlku to je jeste v poho....pak vypnu sosani a podle toho co je napsanyho u vlku bych mel byt ovecka za 8 minut....Za chvili koukam furt to leti pomalu tak se kouknu na podrobnejsi statiskiky a uz 24 minut sem neprekrocil 6 kilo ani v jednom smeru...Schvalne sem si udelal snimek abyste si nemysleli ze kecam...obe okna sem obnovil tesne pred tim nez sem ho udelal.
Snimek je na ftp:\\10.106.14.12 je povolenej anonymni login :shock:
xxsawer
Prvok
 
Příspěvky: 27
Registrován: 04.02.2004 09:09:12

Nový příspěvekod ludvik » 10.09.2004 21:32:09

Spočítej si tu procentuelní hranici!

Vlkem se staneš, pokud:

a) soustavně, tj. 5x za sebou překročíš limit
b) nesoustavně, ale v 45% (a více) případů za poslední hodinu.

Zjednodušeně vysvětlím ty procenta:

Podmínky pro ovci splníš v době, kdy za poslední hodinu máš 33 minut klid ... a pak tedy čekáš ještě 8 minut.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Baracuda » 10.09.2004 21:35:35

A navic nesmis po dobu 8minut prekrocit hranici 5kB/s...
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod ludvik » 10.09.2004 22:00:27

Baracuda píše:A navic nesmis po dobu 8minut prekrocit hranici 5kB/s...


to jsem snad řekl ... těch 5kB platí pro všechny přechody do ovcí. Je to proto, aby to moc neskákalo sem tam.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

ha

Nový příspěvekod xxsawer » 10.09.2004 22:08:49

Pro Ludvik: Tak to je teda pekne pa prd....takze kdyz dejme tomu zacina hodina a hned od zacatku zacnu prekracovat tu hranici po celejch 27 minut tak pak budu zbylejch 33 minut ve vlkach + 8 minut i kdyz vlastne tech 8 minut uz davno uplynulo to je dost divny ne? a kdyz by se to vzalo ze zacnu stahovat od pulky hodiny tech 27 minut tak pak jako budu mit 3 minuty do cely + zas 8????
A jeste k tomu jak si psal driv v tyhle diskuzi ze vlku muze byt pres den jenom 6....muze jich bejt 12 kdyz se bere i upload nebo je tech 256 sdilenejch pro oboji???
Pro Barracuda: Tu hranici behem tech 8 minut prekrocit muzu teda aspon myslim kdyz sem si to ted poradne precet akorat by to nesmelo byt 5 krat za sebou....
xxsawer
Prvok
 
Příspěvky: 27
Registrován: 04.02.2004 09:09:12

Nový příspěvekod ludvik » 10.09.2004 23:37:11

kdo mluví o tom, že se počítá "kalendářní" hodina? Je to za "poslední hodinu", tj. posledních 60 minut od okamžiku počítání, jasné?

Technicky je to takto: vytáhnu všechny záznamy o provozu uživatele mezi časy TEĎ a TEĎ-60min. Ten který je v tom seznamu nejstarší vezmu jako startovní. Spočítám, kolik bych měl mít celkem záznamů, abych odhalil minuty, kdy se nepřeneslo vůbec nic. Potom je projdu a spočítám ty, které překračují aktuální limit. Podíl čísel "překročil" a "celkem" je přesně to proceno, které pokud je větší než 45 tě šoupne do vlků.

Vlků může být teoreticky neomezeně. To číslo 6 znamená, že pokud se teoretický strop rychlosti pro VŠECHNY vlky podělí momentálním počtem vlků, vyjde ti rychlost menší, než potřebná pro zůstání ve vlkách -> tj. spadneš do ovcí.

Je 256 pro každý směr zvlášť.


ACH JO, NEVÍM JAK TO LÉPE VYSVĚTLIT:

první limit 5x za sebou (tj. pět minut v kuse) je tam proto, aby se rychle srazila rychlost, kterou zabíráš ostatním.
ty procenta zase proto, abys neměl zbytečně velký podíl z provozu na internetu. A taky bys měl možnost limit obcházet - 4 minuty stahuješ, pak si dáš minutu oraz a pak znovu. Takže by net nešel počítám níkomu pořádně kromě tebe! Bylo by to trochu blbě proveditelné, ale bylo.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Joesek » 11.09.2004 13:24:34

prostě a jednoduše! potřebujeme už min. ty 2 mbity, protože tento počet lidí a obrovské datové přenosy i v rámci sítě (natož pak z iNetu) nedokáže žádnej shaperr ohlídat, tak aby vše jelo bez problemu.

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Nový příspěvekod Baracuda » 11.09.2004 22:24:11

On vznika dost zacarovanej kruh. 5minut nekolik lidi "zabiji" linku zatimco ostatni bagristi jsou ve vlkach. Ty prvni to hodi do vlku ale mezitim se ty z vlku dostanou zase mezi ovce jelikoz jim to nedava ani tech 5kB. Takze je vlastne linka nonstop ucpana. Ostatne je to vide i v bipacu, je to porad kolem 100kB a vic. Takze nezbyva nez souhlasit s Pepou :)
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod dwori » 11.09.2004 22:41:54

nevim, nevim, problem kterej jsi kamile naznacil (o nemz vedi vsichni, kdo se o to zajimaji, a kterej timhle zpusobem resitelnej neni...) vyssi konektivita nevyresi
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod ludvik » 11.09.2004 22:59:26

Tak mi řekni, jak bys to řešil?
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

PředchozíDalší

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron