Co se děje?

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Nový příspěvekod nostromo » 03.10.2004 16:21:26

V noci přepnul Monty apotec64 na 3tí kanál, a teď to jede podle mého názoru dobře. Sice byl před chvílí výpadek, ale to bych tipoval spíš na nějaký odpočinek Neptuna.
Nostromo
Uživatelský avatar
nostromo
Hustej masér
 
Příspěvky: 585
Registrován: 21.06.2003 12:41:26

Nový příspěvekod Monty » 03.10.2004 19:57:42

nostromo píše:V noci přepnul Monty apotec64 na 3tí kanál, a teď to jede podle mého názoru dobře. Sice byl před chvílí výpadek, ale to bych tipoval spíš na nějaký odpočinek Neptuna.


tento výpadej je každonoční restart firewallů
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Baracuda » 03.10.2004 20:17:54

s tema kanalama to tu uz bylo,z osobni zkusenosti muzu potvrdit,ze kdyby u toho nkdo porad sedel a soupal kanaly tak to pojede,protoze to je asi tak ze 1. se pokaka, prepnout napr na 3. kterej se za dalsich 10 min taky pokaka,zpet na 1. atd...
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod nostromo » 03.10.2004 23:12:49

Baracuda píše:s tema kanalama to tu uz bylo,z osobni zkusenosti muzu potvrdit,ze kdyby u toho nkdo porad sedel a soupal kanaly tak to pojede,protoze to je asi tak ze 1. se pokaka, prepnout napr na 3. kterej se za dalsich 10 min taky pokaka,zpet na 1. atd...


Ale dneska to jede na tom 3 kanle docela rozumně. Alespoň načítání stránek z internetu, z Neptuna i odesílání příspěvků do fóra je hodně rychlé. Rozhodně asi tak 10x rychlejší než na 1 kanále včera. Netvrdím, ž e je to těma kanálama, ale pokud nikdo nic neměnil v průběhu noci v dalších nastaveních, tak se kromě nastavení kanálů nic nezmněnilo, a dneska internet chodil naprosto bez problému. Nevím jak je to s pingem na otce normálně, nesleduju to, protože mne ping 5, 10, nebo 250ms vůbec nevzrušuje. Mě stačí, když se mi rozumně načítají www stránky :-(
Nostromo
Uživatelský avatar
nostromo
Hustej masér
 
Příspěvky: 585
Registrován: 21.06.2003 12:41:26

Nový příspěvekod Joesek » 05.10.2004 16:25:12

jo, posledni dobou je net dost zabržděnej, řekl bych že stejný problém jsme zaznamenávali na ¨512ce¨, kdyš jsme přecházeli na 1Mbit...a upgrade naše problémy vcelku vyřešil, doufám, že se to stejně bude chovat i ted při dalším plánovaném upgrade....jako on ten 1Mbit jede velice slušně, to co zvládá(přes den) je až k neuvěření, ale večír od 19:00 do těch 22:00 je to o 3kb/s...

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Nový příspěvekod nostromo » 09.10.2004 19:25:30

Dneska je to zase kráááása. Netstatus z Otce:

Vypis 5 pingu na branu na Nextre, pokud jede tento ping a nejede
na Seznam.cz, je problem u Nextry
PING 195.47.60.65 (195.47.60.65) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 195.47.60.65: icmp_seq=2 ttl=255 time=2925 ms
64 bytes from 195.47.60.65: icmp_seq=3 ttl=255 time=2910 ms
64 bytes from 195.47.60.65: icmp_seq=5 ttl=255 time=3237 ms

--- 195.47.60.65 ping statistics ---
5 packets transmitted, 3 received, 40% packet loss, time 4009ms
rtt min/avg/max/mdev = 2910.691/3024.810/3237.826/150.759 ms, pipe 3


Vypis 5 pingu na seznam.cz, pokud maji pingy odezvu, net na Otci jede
Pokud karta jede, a pingy ne, je neco spatne, volejte administratory.
PING www.seznam.cz (212.80.76.18) 56(84) bytes of data.
64 bytes from www.seznam.cz (212.80.76.18): icmp_seq=1 ttl=121 time=3147 ms
64 bytes from www.seznam.cz (212.80.76.18): icmp_seq=2 ttl=121 time=3126 ms
64 bytes from www.seznam.cz (212.80.76.18): icmp_seq=3 ttl=121 time=3079 ms

--- www.seznam.cz ping statistics ---
5 packets transmitted, 3 received, 40% packet loss, time 4000ms
rtt min/avg/max/mdev = 3079.047/3117.512/3147.098/28.555 ms, pipe 4
Nostromo
Uživatelský avatar
nostromo
Hustej masér
 
Příspěvky: 585
Registrován: 21.06.2003 12:41:26

Nový příspěvekod Joesek » 10.10.2004 12:43:09

přesně tak! já sem včera nameřil v tuto dobu ping kolem 3 150 průměr!!!

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Nový příspěvekod Monty » 10.10.2004 12:57:40

Joesek píše:přesně tak! já sem včera nameřil v tuto dobu ping kolem 3 150 průměr!!!


A) proč to píšete sem
B) Byl to virus, který to vše zahlcoval, strávil jsem s tím 5 hodin.
C) Je to kvůli lidem, kteří jsi nejsou schopni zaktualizovat windowsy přes běžný windows update.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod ludvik » 10.10.2004 13:01:30

Teorii k tomuto máme asi tuto: síť byla napadena červem RBOT. Ten, jak mají tyto potvory ve zvyku, zahltil síť svým šířením. Tím netvrdím, že bylo nakaženo mnoho počítačů - pouze ty, co kašlou na aktualizace. Červ (aplikace "tskdll.exe") totiž využíval díry ve windowsech na portu 445.
No, a jelikož posílal strašné množství malých paketů po celé síti (fikaně věděl, že náš ip rozsah je určen pro interní potřebu, takže na internet jako takový v podstatě kašlal), tak ji dokonale zahltil. Na tak malé pakety totiž shapper není schopný zabrat.

Problémům s červy hodláme mírně zabránit zákazem příchozích spojení na klienty na porty <1024. To by naprosté většině uživatelů nemělo způsobit problémy a ochrání je to před napadením (alespoň červy současné generace, využívajících děr ve windowsech).
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Návštěvník » 10.10.2004 19:12:01

no, já balíčky od WinUpdate zásadně neinstaluju, jo jednou sem s tím dal tu práci, stáhl asi 50 MB a instalil. a Wokna se totálně zk**vili. tak že nikomu nedoporučuju...a taky to zasíra přidat odebrat...jedině SP1, ted možná SP2 jinak nic, na vše stačí AVG a Kerio.
Návštěvník
 

Nový příspěvekod Joesek » 10.10.2004 19:13:11

|^|
my work sry...

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Nový příspěvekod ludvik » 10.10.2004 20:57:23

To jsi pěkný, víš co! Zaděláváš si na problémy. A nám taky. Ani Avg + Keiro tě neochrání dokonale! Třeba proti meilviru využívajícím nějaké díry v IE, nebo OE.

Mám v práci přes 20 počítačů (vím, nic velkého), aktualizuji je pravidelně a problémy jsem neměl nikdy. Ale přiznávám, XPčka tam nemám.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod dwori » 10.10.2004 21:34:13

mno ono se taky posledny dobou (mno to je dost relativni pojem) vyvijej ruzny viry, at uz cervy, ci cokoly jinyho, na os w2k a vejs ...
na w98 a niz uz povetsinou chytnes jen nakyho starika ci ruzny dialery, ktery zas az tak "nebezpecny" nejsou ...

alespon co jsem zaznamenal z vlastni zkusenosti

s nazorem na av + fw souhlasim a 100% to plati u systemu windows
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod Bobys » 10.10.2004 21:48:13

Anonymous píše:no, já balíčky od WinUpdate zásadně neinstaluju, jo jednou sem s tím dal tu práci, stáhl asi 50 MB a instalil. a Wokna se totálně zk**vili. tak že nikomu nedoporučuju...a taky to zasíra přidat odebrat...jedině SP1, ted možná SP2 jinak nic, na vše stačí AVG a Kerio.


Hlavně že si se včera ptal, jestli to od tebe taky nejde.
Uživatelský avatar
Bobys
Prvok
 
Příspěvky: 24
Registrován: 15.03.2004 16:18:21

Nový příspěvekod nostromo » 10.10.2004 22:29:39

Anonymous píše: ted možná SP2 jinak nic, na vše stačí AVG a Kerio.


Jestli se ten vir šíří tím, že rozesílá pakety na nějakém portu, tak podle mého názoru by na něj měl Kerio Personal Firewall úplně stačit (alespoň v takovém paranoickém nastavení, jak ho používám já :D ). Stačí povolit jenom porty, které používají aplikace které spouštím, a pokud někdo chce PING apod. na můj počítač, tak mi napíše. A pokud je to "důvěryhodná" osoba :) , tak mu ten PING povolím. (viz Ludva tento týden). A AVG aktualizuju denně.

Jestli si chce nekdo firewall Kerio nainstalovat, tak ať se mi ozve emailem, nebo jabberem, a rád mu s instalací poradím!
Nostromo
Uživatelský avatar
nostromo
Hustej masér
 
Příspěvky: 585
Registrován: 21.06.2003 12:41:26

PředchozíDalší

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron