Co se děje?

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Nový příspěvekod Joesek » 11.10.2004 17:10:52

ludvik píše:To jsi pěkný, víš co! Zaděláváš si na problémy. A nám taky. Ani Avg + Keiro tě neochrání dokonale! Třeba proti meilviru využívajícím nějaké díry v IE, nebo OE.

Mám v práci přes 20 počítačů (vím, nic velkého), aktualizuji je pravidelně a problémy jsem neměl nikdy. Ale přiznávám, XPčka tam nemám.

IE a OE zásadně nepoužívám...a s těma balíčkama je to moje věc snad ne???(a pochybuju že v týhle síti někdo něco dělá pro nákou pokročilejší ochranu (mimo admins a puv už. sítě), troufám si tvrdit že tak 80% lidi zde jsou absolutni BFU, kdyš ani nečtou tohleto forum...Prostě instalujte si balíčky a já nevim co ještě a pak se divte že máte dialery atd. howk
a Bobysovi: co je špatnýho na tom, že jsem se ptal jestli to jede i ode mě? ono na dnešním internetu si nemůžete být jisti ani vytrženým kabelem ze zdi, tak sem se zeptal...a jelo to ode mě? nejelo...
btw. souhlasím s nostromem, poladte si jakejkoli solidní firewall a máte z 75% vyhráno...
btw. pravidelně testuju AVéGéčkem...nenajde nikdy ani jeden jedinej trojak nebo tak, a to sem permanentne na netu...

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Nový příspěvekod Baracuda » 11.10.2004 19:04:03

Joesek píše:Prostě instalujte si balíčky a já nevim co ještě a pak se divte že máte dialery atd. howk


stim bych si dovolil polemizovat... ale scim souhlasim je to stim vyrvanym kabelem ze zdi :lol: a castecne i stema BFU,i kdyz to nemusi bejt nutne pravda
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod Monty » 11.10.2004 22:24:16

to Joesek: Nevím, jak můžeš tvrdit, že hotfixy ti zapříčiní nainstalování dialerů. Mimochodem, aktualizace windows jsou defaultně zapnuté, taže obyčejný BFU má zaktualizováno, kdyby neměl, tak by těch zavirovaných PC bylo mnohem více.

A běžnýmu BFU spíš vysvětlím, aby si zaktualizoval windowsy a antivir, než aby obsluhoval Kerio. Běžný uživatel, když se ho to na něco ptá, tak to z 90% povolí, když tomu nerozumí nebo to prostě vypne.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Joesek » 12.10.2004 17:49:55

Monty píše:to Joesek: Nevím, jak můžeš tvrdit, že hotfixy ti zapříčiní nainstalování dialerů. Mimochodem, aktualizace windows jsou defaultně zapnuté, taže obyčejný BFU má zaktualizováno, kdyby neměl, tak by těch zavirovaných PC bylo mnohem více.

A běžnýmu BFU spíš vysvětlím, aby si zaktualizoval windowsy a antivir, než aby obsluhoval Kerio. Běžný uživatel, když se ho to na něco ptá, tak to z 90% povolí, když tomu nerozumí nebo to prostě vypne.
já sem to uvedl jenom jako názorný příklad...(hottfix), a mé bfu nebylo myšleno jako že neumi nebo tak, ale že opravdu toto forum je jen pro určitou zasvěcenou skupinku lidi a ostatni jakoby neexistovali a je to škoda, kecame tady a o ostatnich nazorech, postrehach atd. ani pismenko..., ale to je zase z jineho soudku...

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Nový příspěvekod Baracuda » 12.10.2004 18:22:22

Joesek píše:já sem to uvedl jenom jako názorný příklad...(hottfix), a mé bfu nebylo myšleno jako že neumi nebo tak, ale že opravdu toto forum je jen pro určitou zasvěcenou skupinku lidi a ostatni jakoby neexistovali a je to škoda, kecame tady a o ostatnich nazorech, postrehach atd. ani pismenko..., ale to je zase z jineho soudku...


to uz se diskuze dostava trosku jinam... :roll: ale je pravda ze je to tady spis takova "oldschool" sebranka,avsak uprimne,me to spis vyhovuje nez vadi,obcas se slzou v oku vzpominam na dobu kdy nas bylo 20 a fakt to bylo nadsenectvi :lol:
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod dwori » 12.10.2004 19:41:00

ano taky na to vzpominam
vzpominam hlavne na to, kdy nebyly problemy se siti
vzpominam na to jak net behal jak nametenej
kdyz nekdo z nas stahoval, tak jsem ho "servaly" (aaach)

ale ted ... ted je to opravdu spatny ...
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod dalicros » 12.10.2004 19:45:44

no je fakt ze nejsem zrovna old school ale podle me kdyby bylo par llidi soudnejch a netahali jak mago*ri data, ktery sou vetsinou uplne zbytecny tak by bylo vsechno v poho, taky je tu i jinej wi-fi provoz(ruzny apcka, ramzes atd.), a s tim by byli problemy i kdyby tady bylo lidi treba jenom deset....
Uživatelský avatar
dalicros
Hodný pán s kloboukem
 
Příspěvky: 622
Registrován: 25.01.2004 14:03:17
Bydliště: Baron von Zhidenitz

Nový příspěvekod Joesek » 12.10.2004 21:42:44

dalicros píše:no je fakt ze nejsem zrovna old school ale podle me kdyby bylo par llidi soudnejch a netahali jak mago*ri data, ktery sou vetsinou uplne zbytecny tak by bylo vsechno v poho, taky je tu i jinej wi-fi provoz(ruzny apcka, ramzes atd.), a s tim by byli problemy i kdyby tady bylo lidi treba jenom deset....
jo trochu souhlas, ale řekl bych že už je to prostě moc na naši dnešní techniku (nevidim teda do největších detailů jako admins apod.), ale mě jako uživateli se to tak jeví. i kdyš prostě lidi dodržuji pravidla nestahujou jen tak v pohodě browsí tak stějně to prostě otec nezvládá, při takovém to množství lidí. kdyš se podíváte na statistiky na otci, tak jeho průměrný traffic na iNet k nám je někde mezi 8 a 11 MB! za 2 minuty a rozdělený mezi cca50 lidí vešpičce kdy připadá řádově 300kb na browsujícího už. to je prostě maximum této linky a kdyš do toho začn někdo tahat tak za1. mu to nejede a za 2. to už vůbec nejede zbytku sítě... jasně iNet se řeší to musíme prostě pochopit že žijeme v Kutné Hoře kde je Internet obecně na tom dost bídně krom škol., s tím nic nikdo nenadělá a admins dělaj co můžou. ale zase na druhou stranu je to HLAVNĚ (původně tedy) kuli netu a tak by mě zajímalo jaké vyhlídky jsou, co se týče nových uživatelů, jestli má cenu se nák zásadně ještě zvětšovat (jestli to vůbec ještě jde) nebo se pěkně zahnízdit na dosavadním počtu, všechno vyšperkovat tak aby to šlapalo a hlavně pořídit tomuto počtu odpovídajíci iNet(v rámci možností...)(myslim že už jsem se na toto někdy ptal kdyš nás bylo tak 50 :lol: ) uff, sry za tu gramatiku něco vynechávámˇ´atd.
shrnutí by asi bylo: že podle mě jsme přetíženi :cry:
Naposledy upravil Joesek dne 12.10.2004 21:48:49, celkově upraveno 1

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Nový příspěvekod Joesek » 12.10.2004 21:46:47

důvod k výše uvedené obsáhlejší reakci je můj ping na iNet, který se pohybuje (už delší dobu) někde mezi 150 a 500ms se ztrátou kolem 15%paketů a to mě nejvíc štve protože odpadá jakákoliv herní aktivita na webu. :cry:

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Nový příspěvekod Baracuda » 12.10.2004 22:19:06

Joesek píše:důvod k výše uvedené obsáhlejší reakci je můj ping na iNet, který se pohybuje (už delší dobu) někde mezi 150 a 500ms se ztrátou kolem 15%paketů a to mě nejvíc štve protože odpadá jakákoliv herní aktivita na webu. :cry:


taky uz mas herni abstak? :lol: prechoodne jsem to resil pucenym CDMA a dalo se natom hrat dobre,k memu velkemu udivu...

me hrozne utkvely v hlave vzpominky nato kdyz jsem doma mel po vnitrni siti cely CD za nejakejch 6 minut(rychlost kolem 900KB/s) 8)

nevim jestli rychlejsi linka ven vyresi vsechny problemy. pasmo je tak silne zaruseny,ze to je na pifku... ale na invexu jsem byl na prednasce o optickejch bezdratovejch spojich. pekny hracky s rychlostma od 10Mb do !10!gbps,ale to jsme cenove dost vysoko...

bohuzel spojenim problemu ruseni a pretizeni nastava velice spatna situace,plny HUB uzivatelu nevesti nikdy nic dobreho,to same palici APcko "zaskodniku"

nonstop internet za 350Kc je takovy maly zazrak. to si musime priznat. Je sice pravda ze me vsechny ty problemy stvou a hodne lidi kvuli nim nema lehky spani(vid monty a spol? btw kolik padlo flasek fer...? :lol: ),ale bavilo by vas to kdyby to bylo vsechno porad idealni? dyt by sme byli vsichni pak priserne zhyckany... :lol: :lol: :lol:
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod Joesek » 13.10.2004 14:32:26

Baracuda píše:
Joesek píše:důvod k výše uvedené obsáhlejší reakci je můj ping na iNet, který se pohybuje (už delší dobu) někde mezi 150 a 500ms se ztrátou kolem 15%paketů a to mě nejvíc štve protože odpadá jakákoliv herní aktivita na webu. :cry:


taky uz mas herni abstak? :lol: prechoodne jsem to resil pucenym CDMA a dalo se natom hrat dobre,k memu velkemu udivu...


jj, to cdma je prej perfektní, kámoš ho má (asi si mu řeknu o zapujčení(test)) a lítá mu to fakt těch 800kbps což je podle mého opravdová revoluce v mobilním iNtetu vzduchem u nás...ale zase nadruhou stranu je to přeci je 1000 kč a to se s 350 nedá srovnat 8)

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Nový příspěvekod Baracuda » 13.10.2004 15:14:41

No osobne jsem se pri plnym signalu pohyboval ve spicce kolem 500Kb,ale mel jsem to doma jen den takze nemuzu potvrdit
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod Monty » 13.10.2004 15:35:47

1) je to vše o penězích, pokud nás bude málo, nebude dobrý net. Sice můžeme sdílet DSL, ale to už tu bylo - limitovaná verze, platí se gigabajty. Nelimitovaná verze je taky "drahá" protože to omezují. Když nebudeme přijímat běžné lidi, kteří nejsou sosači a používají net normálně, tak to tu bude samý sosač a nehneme se vůbec. Mimochodem, z čeho by se platila linka, ted jednáme s ČRA, 2mit linka, 10GHz technologie, úpis na 3 roky, cena 21000 bez DPH. Garantovaná kvalita, stabilita. Bohužel, nic rozumějšího tu není. Kdo by to platil, kdyby nebyli noví lidé, kdo bude platit režii, telefony?

2) je to vše o slušnosti - pánové, sáhněte si na srdce, kolikrát jste po zavedení shapperu udělali to, že jste při stahování dali limit hned na 5 abyste neomezovali ostatní. Vím i to, že to někteří (dost lidí) nedělalo ani před shapperem, prostě když to je pár mega, tak se to pustí naplno, "dyť oni se ostatní nepo....". A kdo sem napíše, že on to nedělá, tak si uvědomte, že data jsou za měsíc zpět podrobě dohledatelná, nechce se mi někoho ztrapňovat.

3) intra rychlost: nejde to pustit naplno. Na jednu stranu si stěžujete, že to brzdí net, na druhou, že to po intra chodilo rychleji. Pokud by měl být dobrý spoj na net, museli bychom zakázat stahování po intra úplně.

4) Jedna optika je už téměř hotová,
[url]http:\\otec.khnet.info\ronja.php[/url] , jen když jsme scháněli ze sítě někoho, kdo to dá do trubek a udělá držák, tak se nikdo nepřihlásil, nemůžeme dělat všechno sami, jsme jen lidi a ne chobotnice.

5) Stahování z netu: pokud vím, tak dle výslednu bipacu jsou stahovači pořád jedni a ti samí, tak když stahujou, tak to řešte s nimi. Já náročnej nejsem, muj gigabajt měsíčně mi bohatě stačí, to pouze probrowzdám, občas sosnu nějakou utilitku a mailuju.
Naposledy upravil Monty dne 13.10.2004 15:41:54, celkově upraveno 1
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Monty » 13.10.2004 15:39:06

dalicros píše:no je fakt ze nejsem zrovna old school ale podle me kdyby bylo par llidi soudnejch a netahali jak mago*ri data, ktery sou vetsinou uplne zbytecny tak by bylo vsechno v poho, taky je tu i jinej wi-fi provoz(ruzny apcka, ramzes atd.), a s tim by byli problemy i kdyby tady bylo lidi treba jenom deset....


Hlavně kdyby si každej s 2.4 pásmem nedělal co chce. Je fakt, že když jsme začínali, tak jsme v kh byli sami. Te je tu Ramzes, Malin, My, Sedlec to se někde projevit musí. Hlavně když o některých vím, to co vím.

Nikdo taky neměl wifku doma, protože to bylo drahý. Nikdo se nepodívá na kanály, když něco staví, prostě děs.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Monty » 13.10.2004 15:40:14

Baracuda píše:No osobne jsem se pri plnym signalu pohyboval ve spicce kolem 500Kb,ale mel jsem to doma jen den takze nemuzu potvrdit


Tohle je na chvilku, v Praze už to jede i pod 100, protože je to pouze sdílená linka, takže jak si to koupí ve městě dost lidí, tak je to mrvé.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

PředchozíDalší

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron