Spojeni mezi uzivateli

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Spojeni mezi uzivateli

Nový příspěvekod Baracuda » 02.01.2005 13:54:55

Vcera jsme opet resili nas problem s marvelem, ze spojeni mezi nami nefunguje. At uz CS,FTP,ping atd. Nakonec jsem prizval jeste nostroma a neprimo uzivatele kuba. A zaver je asi takovy, ze se domnivam ze spojeni mezi uzivateli pripojenymi na apotec64 a apotec32 je nemozne... Mozna se pletu, je to jen muj zaver vznikly z testovani. Je to tak? Co stim?
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod ludvik » 02.01.2005 14:09:27

Podle mě má problém Marvel. Není to poprvé ... Teoreticky tam nemůže být žádné omezení, není důvod - ani technický, ani politický.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod dalicros » 02.01.2005 14:14:00

ja něco poddobnýho řešil s dworim a czernobyl tusim taky....
Uživatelský avatar
dalicros
Hodný pán s kloboukem
 
Příspěvky: 622
Registrován: 25.01.2004 14:03:17
Bydliště: Baron von Zhidenitz

Nový příspěvekod Baracuda » 02.01.2005 14:31:35

No je pravda ze jde o malej vzorek lidi, ale zajimjalo by me jak to je mozny, kdyz napr s joeskem muze komunikovat bez problemu
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod marvel » 02.01.2005 14:48:13

hm, tak to je dost divny, ze je problem u me. Protoze ja muzu normalne kmunikovat a pripojit se na vsechny cleny site, ktere jsem potreboval, krome
baracudy.
Uživatelský avatar
marvel
Začátečník
 
Příspěvky: 145
Registrován: 22.06.2003 21:35:28

Nový příspěvekod Monty » 02.01.2005 15:25:07

Baracuda píše:No je pravda ze jde o malej vzorek lidi, ale zajimjalo by me jak to je mozny, kdyz napr s joeskem muze komunikovat bez problemu


Pokud můžeš komunikovat s joeskem, tak to je taky apotec32. Jestli není problém winxp a SP2
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Monty » 02.01.2005 15:26:15

další možností a velice pravděpodobnou je špatně nastavená maska uživatelů. Docela bych byl rád, kdyby se mi postižení ozvali a napsali mi, jakou používají masku podsítě.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Monty » 02.01.2005 15:32:01

tak potvrzeno, byl to Marvel. Měl špatně nastavenou masku. Měl 255.255.255.0 místo 255.255.255.252. Takže jeho pc, místo aby odpověď do jiného segmentu poslal na bránu, posílal ji přímo na počítač, ale ten samozřejmě v jeho segmentu není.

Pokud někdo přeinstalí widle a nastaví si blbě síťová nastavení, nemůže se divit, že je to blbě. Pokud něco nevim, mám se zeptat.

Stejný problém bude pravděpodobně u Kuby.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod dwori » 02.01.2005 15:44:30

dalicros píše:ja něco poddobnýho řešil s dworim a czernobyl tusim taky....


no problem ...
jak jsem ti psal, nemel jsem pravidla ve winroutu, takze to dalo neplechu, respektive to nedelalo nic ;-)
a jelikoz mi zde rychlost pripojeni neustale skace 1-2mbit a ja jsem dost aktivni clovek, tak to pak jede pofiderne ...
to proc mam zrovna takovouhle rychlost, kdyz jsem kousek od neptuna je jedno :D
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod Baracuda » 02.01.2005 15:46:30

Diky monty ze ses nato mrknul :wink:
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod Monty » 02.01.2005 16:21:59

dwori píše:
dalicros píše:ja něco poddobnýho řešil s dworim a czernobyl tusim taky....


no problem ...
jak jsem ti psal, nemel jsem pravidla ve winroutu, takze to dalo neplechu, respektive to nedelalo nic ;-)
a jelikoz mi zde rychlost pripojeni neustale skace 1-2mbit a ja jsem dost aktivni clovek, tak to pak jede pofiderne ...
to proc mam zrovna takovouhle rychlost, kdyz jsem kousek od neptuna je jedno :D


defakto ti to stejně více jak megabit nedá, tak si ho nastav natvrdo na 2 mbit, proč to je to nevím. Já mám to podobné na Otce a nevím proč se to děje.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora


Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník