Výpadky

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

Nový příspěvekod Czernobyl » 16.05.2006 11:33:36

a nebo na www.khnet.info je takové okénko a tam občas píšou kdo má hotline. no a pokud tam někdo je napsanej tak je přímo nadr.. natěšenej na nějaký ten problémek :wink:
Uživatelský avatar
Czernobyl
Člen rady, admin, rypouš sloní
 
Příspěvky: 694
Registrován: 12.11.2003 22:22:56
Bydliště: MARS

Nový příspěvekod Cebi » 10.06.2006 17:46:15

Přeci jen si neodpustím drobné rýpnutí krumpáčem. Tady za twixem stále vypadá ve špičce ping jak ústa indiánské stařeny :lol: . Občas teda i mimo špičku, takže něco shnílého je v královstí Dánském.
Dial-up je má temná minulost...
Uživatelský avatar
Cebi
Prvok
 
Příspěvky: 49
Registrován: 27.02.2004 20:16:50
Bydliště: PO BOx

Nový příspěvekod Monty » 10.06.2006 19:04:13

Cebi píše:Přeci jen si neodpustím drobné rýpnutí krumpáčem. Tady za twixem stále vypadá ve špičce ping jak ústa indiánské stařeny :lol: . Občas teda i mimo špičku, takže něco shnílého je v královstí Dánském.


no pokud vím, tak mi to bylo hlášeno pouze jednou ! A to jsem zpravil.
Zase jsme u toho nehlášení.

Prosímtě proscanuj kanály a napiš, co chytíš
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod Seven » 10.06.2006 23:21:12

On tě prostě nechce otravovat :)
Uživatelský avatar
Seven
Ničitel klávesnice
 
Příspěvky: 382
Registrován: 23.02.2004 17:25:02

Nový příspěvekod Cebi » 11.06.2006 20:41:50

S Czernobylem jsem to řešil asi dvakrat a jednou s Ludvikem. Bohužel se to opakuje denně ve špičce. A denně ve špičce, když sem u počítače, tak neni nikdo na mirandě a po telefonu obtěžovat kvuli par paketum nechci. :D
Dial-up je má temná minulost...
Uživatelský avatar
Cebi
Prvok
 
Příspěvky: 49
Registrován: 27.02.2004 20:16:50
Bydliště: PO BOx

Nový příspěvekod ludvik » 11.06.2006 21:05:20

Cebi píše:S Czernobylem jsem to řešil asi dvakrat a jednou s Ludvikem. Bohužel se to opakuje denně ve špičce. A denně ve špičce, když sem u počítače, tak neni nikdo na mirandě a po telefonu obtěžovat kvuli par paketum nechci. :D


Sice nevím kdy jsi se mnou mluvil, ale budiž ...
Vzhledem k síle signálu, který od tebe leze - silnější vídám málokdy - si myslím, že máš problém spíš ty. Máš dva počítače, může to vytěžovat ten druhý, případně to přehltíš konexema.

Spíš bych to viděl takto: ostatní by si mohli stěžovat na tebe - moc se "k lizu" nedostanou.

A otázkou zůstává, jak moc ti to blbne - jednou napíšeš, že to vypadá jak ústa staré indiánky, podruhý že kvůli pár paketům nechceš otravovat ... Nějaké přesnější hodnoty by nebyly?
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Cebi » 12.06.2006 19:14:28

Ok, tak přesnější údaje (humor a nadsázka=off):¨
Psal jsem ti z mirandy: nick Kh_ar.
Počítače mám nahlášené dva, jeden je nefunkční a občas se na jeho místo připojuje noťas (pouze výkendy). Nepatřím k sosačům (jediný program na sosání mam DC++, bylo puštěno naposled někdy před 3týdny)a přes internet jen browsuju a hraju, takže na mě stížnosti asi nejsou.
ústa staré indiánky=pár paketů= 30-50% ztráty. Ping průměr 200ms. Jednou za 15-30 minut výpadek tak na minutu. Měřeno na www.seznam.cz .
Bohužel jsem asi jediný pařan tady nahoře, a tak jako jediný tyhle problémy registruju. Jak si jinak vysvětlit, že když jsem měl teď dovolenou, tak přes den ping i ztráty v pohodě a okolo 17-18:00 konec, utrum a znova až tak okolo 23-24:00 se dá mluvit o netu na hraní her. Mam dojem, že to je hlavní čas, kdy jsou lidi u počítačů...
Je potřeba ještě něco zpřesnit?
Dial-up je má temná minulost...
Uživatelský avatar
Cebi
Prvok
 
Příspěvky: 49
Registrován: 27.02.2004 20:16:50
Bydliště: PO BOx

Nový příspěvekod Monty » 12.06.2006 19:21:42

No jakmile to nastane, vzít telefon a volat a poslat mi ten scan okoli, co chytaš
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod KOBE » 12.06.2006 23:12:43

Cebi muzu se zeptat pres co jsi pripojen??jinak jestli tim "nahore" myslel zizkov tak ja mam obcas uplne stejne problemy jako ty :(
Uživatelský avatar
KOBE
Bakterie
 
Příspěvky: 8
Registrován: 04.05.2006 14:41:09

Nový příspěvekod Cebi » 13.06.2006 11:59:18

Já sem přes Twix a z něj na Mars. Občas teda mám problémy už s pingem na Twix a občas od Marsu dál.
Dial-up je má temná minulost...
Uživatelský avatar
Cebi
Prvok
 
Příspěvky: 49
Registrován: 27.02.2004 20:16:50
Bydliště: PO BOx

Nový příspěvekod Monty » 13.06.2006 12:12:51

Cebi píše:Já sem přes Twix a z něj na Mars. Občas teda mám problémy už s pingem na Twix a občas od Marsu dál.


problém od marsu dál se již vyřešil někdy minulý týden
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Re: Výpadky

Nový příspěvekod susta » 10.02.2010 17:13:50

Zdravim, jsem připojen na neptuna a už zhruba půl roku, mi denně (tak 10krát)padá net, tak na 10-30minut! Nebo má půl dne ping 400 a víc...v čem je problém? Bydlím na palachovce, tak se i docela divím, že je to věčný problém. Předem děkuji za odpověď
susta
 
Příspěvky: 2
Registrován: 16.01.2010 20:58:48
Bydliště: Kutná Hora

Re: Výpadky

Nový příspěvekod Neolker » 10.02.2010 19:33:41

susta píše:Zdravim, jsem připojen na neptuna a už zhruba půl roku, mi denně (tak 10krát)padá net, tak na 10-30minut! Nebo má půl dne ping 400 a víc...v čem je problém? Bydlím na palachovce, tak se i docela divím, že je to věčný problém. Předem děkuji za odpověď


Dobře, ale proč to tu píšete až za půl roku? Nenahlášená závada není závada. Mimo to existuje samozřejmě i hotline tel. číslo viz. pruh vlevo na hlavním webu, email guru@khnet.info, či jabber, kde s námi můžete komunikovat stejně jako na ICQ.

Dle vysokého pingu soudím, že jde nejspíše o technologii v pásmu 2,4GHz, která je dnes ve městě téměř nepoužitelná (kvůli bezlicenčnímu pásmu, kde si dnes každý pustí kde co, ať už WiFi, bezdrátové myši, RC modely, domácí chůvičky, kamery atd. A to v 2,4GHz je jen 13pásem, tedy je to dnes zarušené skoro na každém rohu ve městě) a proto je na neptunovi už pár AP v pásmu 5GHz, které má oproti "staré" technologii v 2,4GHz pásmu řadu výhod. Ať už několikanásobná rychlost, stabilita, kvalita a možnost dohledu a lepší diagnostiky.

Navíc dle Tvého nicku, Tě nemohu identifikovat. Kdyby alespoň členské číslo viz. http://status.khnet.info, pokud nechceš psát své jméno veřejně.
Uživatelský avatar
Neolker
Site PoloAdmin
 
Příspěvky: 403
Registrován: 11.11.2007 20:49:06
Bydliště: Praha

Re: Výpadky

Nový příspěvekod ludvik » 10.02.2010 21:11:45

Bohužel pojem "palachovka" neznamená automatickou stoprocentní kvalitu ... bohužel bydlíš v baráku, kde se snažíme už opravdu dlouho o zasíťování, o roztahání kabelů do bytů. Bohužel zatím nic ...

Ping okolo 400 může být na technologii 2.4GHz normální. Holt tak jak píšeme všude, záleží na chování ostatních uživatelů. Ale většina dělá spíš "hamty hamty ať mám víc než tamti".

Analýzou tvého připojení jsem nepřišel na nic. Kvalita i síla signálu naprosto normální, řekl bych skvělá. Skoro bych řekl, že máš spíš problém s počítačem.

susta píše:Zdravim, jsem připojen na neptuna a už zhruba půl roku, mi denně (tak 10krát)padá net, tak na 10-30minut! Nebo má půl dne ping 400 a víc...v čem je problém? Bydlím na palachovce, tak se i docela divím, že je to věčný problém. Předem děkuji za odpověď
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Re: Výpadky

Nový příspěvekod ludvik » 10.02.2010 21:58:45

Ale ve 20:18 večer jsi zmizel. Prostě jsi se odpojil. Z ničeho nic.

Příště si radši založ vlastní vlákno a podepiš se pořádně. Kdo to má pořád hledat ... nejsi sám takový, ale to neomlouvá.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

PředchozíDalší

Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron