Přetaktování a vše kolem toho....

Vše kolem ladění PC

Moderátor: dwori

Nový příspěvekod Joesek » 08.02.2004 13:17:13

Baracuda píše:hele kdyz budes taktit tu grafarnu, tak doporucuju pasivni chladice na pameti, protoze taktnuti jadra ti stejne pomuze asi jak zmrzlimu kabat, ale pameti o par mhz dokazou svy...

btw: ja mam specialni edici GF4 Ti 4400 od Msi ktera je jiz v zakladu taktovana na 4600 a mam ji jeste o par 10mhz vytunenou :twisted:
čoveče! tak co je to za grafiku taktěnou na 4600???to je asi GeForce 5???vid :wink:

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Nový příspěvekod Joesek » 08.02.2004 13:30:10

mám GeForce 4 MX 440 64MB DDR, a podařilo se mi jádro hodit v Power stripu cca o 75 MHz, a paměti o 150MHz (bohužel originilal hodnoty si ted nepametuji) a výsledek? bez OC to bylo nákejch 6000 marks (3D Mark 2001SE) a s OC 6700! tak že se to vůbec nevyplatí (alespon v mém případě) taktovat to a ještě to chladit 80x80 mm větrákem a obřím pasivem z Athlona kterej zabírá 3 sloty PCI...a ještě tam mám rozřezanej pasim z PentiaIII nalepenej na pamětech (při testech taky chlazené aktivně). Ten hluk! to se nedalo poslouchat! Tedkon mám aktiv jen na CPU (dokonce regulovanej potenciometrem(vlastní made :D )) a ve zdroji, na všech stenách 1cm tlustej koberec a slyšim jen ¨neslyšitelnou¨Baracudu... :roll:

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Nový příspěvekod dwori » 09.02.2004 22:34:47

doufam, ze si uvedomujes, ze to co ti ukazou testy typu 3dmarku ... nejsou (a nemely by byt) hlavnim meritkem v hodnoceni vykonu pocitace ...
spis se jedna o jakousi formu "hry" ... =D>
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod Joesek » 14.02.2004 20:35:17

dwori píše:doufam, ze si uvedomujes, ze to co ti ukazou testy typu 3dmarku ... nejsou (a nemely by byt) hlavnim meritkem v hodnoceni vykonu pocitace ...
spis se jedna o jakousi formu "hry" ... =D>
já nemyslim výkon celýho poče! je to jenom pro srovnání s jinejma grafikama... výsleddky v 3dmarku sou jen pro jakési srovnání...
Naposledy upravil Joesek dne 07.03.2004 20:51:10, celkově upraveno 3

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Nový příspěvekod dwori » 14.02.2004 22:11:05

Joesek píše:
dwori píše:doufam, ze si uvedomujes, ze to co ti ukazou testy typu 3dmarku ... nejsou (a nemely by byt) hlavnim meritkem v hodnoceni vykonu pocitace ...
spis se jedna o jakousi formu "hry" ... =D>
já nemyslim výkon celýho poče! je to jenom pro srovnání s jinejma grafikama... výsleddky v 3dmarku sou jen pro jakési sovnání...


rekl bych ze dost irelevantni zvlaste paklize se jedna o 3dmark2003, kde mam takovej pocit nvidia nejakym zvlastnim figlem dosahovala vyssich vysledku .)
Naposledy upravil dwori dne 30.03.2004 21:22:11, celkově upraveno 1
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod Baracuda » 15.02.2004 13:25:19

dwori píše:
Joesek píše:
dwori píše:doufam, ze si uvedomujes, ze to co ti ukazou testy typu 3dmarku ... nejsou (a nemely by byt) hlavnim meritkem v hodnoceni vykonu pocitace ...
spis se jedna o jakousi formu "hry" ... =D>
já nemyslim výkon celýho poče! je to jenom pro srovnání s jinejma grafikama... výsleddky v 3dmarku sou jen pro jakési sovnání...


rekl bych ze dost ireleventni zvlaste paklize se jedna o 3dmark2003, kde mam takovej pocit nvidia nejakym zvlastnim figlem dosahovala vyssich vysledku .)

To samy delala i ATI...
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod dwori » 15.02.2004 13:27:06

Baracuda píše:
dwori píše:
Joesek píše:
dwori píše:doufam, ze si uvedomujes, ze to co ti ukazou testy typu 3dmarku ... nejsou (a nemely by byt) hlavnim meritkem v hodnoceni vykonu pocitace ...
spis se jedna o jakousi formu "hry" ... =D>
já nemyslim výkon celýho poče! je to jenom pro srovnání s jinejma grafikama... výsleddky v 3dmarku sou jen pro jakési sovnání...


rekl bych ze dost ireleventni zvlaste paklize se jedna o 3dmark2003, kde mam takovej pocit nvidia nejakym zvlastnim figlem dosahovala vyssich vysledku .)

To samy delala i ATI...


no v tom pripade uz se nema cenu zabyvat posahanym 3dmarkem .)))
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod Baracuda » 25.03.2004 22:20:18

Koupil jsem si vodni chlazeni, tri chladici telesa na CPU,GPU a grafarnu. Provoz velice tichy(18db,poslechove to neslysite) a teplota cca o 10°C nizsi nez s BOXovanym vetrakem. Prvni dojmy jsou vic nez super :lol:

http://www.vodnichlazeni.cz
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod Joesek » 30.03.2004 18:58:22

Baracuda píše:Koupil jsem si vodni chlazeni, tri chladici telesa na CPU,GPU a grafarnu. Provoz velice tichy(18db,poslechove to neslysite) a teplota cca o 10°C nizsi nez s BOXovanym vetrakem. Prvni dojmy jsou vic nez super :lol:

http://www.vodnichlazeni.cz
co se stalo že si šel do vody??? :?: dyt tvuj BOX větrák skoro nikdy nešel na max. ne?

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Nový příspěvekod dwori » 30.03.2004 19:28:46

sel, kdyz mel pusteny ud :))
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod Baracuda » 30.03.2004 20:35:16

dwori píše:sel, kdyz mel pusteny ud :))

spravne,koupil jsem to kvuli UD...
no popravde s vodou dam 3,8-3,9GHZ bez problemu a grafiku jadro o cca 100MHz. Nemam to jeste vsechno ozkouseny, ani nejsem moc fanda do taktovani, ale ta voda ma nulouvou hlucnost... :lol:
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod karbo » 18.05.2004 09:56:14

Můj Athlon XP 1600 běhá celkem pěkně na 1.8 ale větráček moc nestíhá..... (v zimě vypínam kamna :-)) Chladim aktivně i pasivní gráfárnu MSI GF440, takže doma celkem hustej bordel.... Když to pustim, tak se klepe podlaha :) Taky uvažuju o vodě....ale kdydby to nebylo tak drahý.... :cry:
Uživatelský avatar
karbo
Začátečník
 
Příspěvky: 141
Registrován: 03.04.2004 14:46:21
Bydliště: Masarykova 582

přetaktování jednočipu

Nový příspěvekod nostromo » 20.05.2004 22:07:59

Mě se dnes podařilo přetaktovat jednočipový mikroprocesor (PIC) 16F84A stavěný na 4MHz na 20MHz, a jede naprosto bez problému :-)
Nostromo
Uživatelský avatar
nostromo
Hustej masér
 
Příspěvky: 585
Registrován: 21.06.2003 12:41:26

RE:

Nový příspěvekod King » 07.12.2004 17:59:58

Přetaktoval jsem mladou z 1 Hz na 2 Hz. Změna k lepšímu.
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Re: RE:

Nový příspěvekod ludvik » 07.12.2004 18:35:23

King píše:Přetaktoval jsem mladou z 1 Hz na 2 Hz. Změna k lepšímu.


Neměl bys přetaktovat spíš sebe? 2Hz šicí stroj už je docela nářez.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

PředchozíDalší

Zpět na PC tuning

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron