Přetaktování a vše kolem toho....

Vše kolem ladění PC

Moderátor: dwori

Nový příspěvekod Joesek » 07.12.2004 21:14:22

ja sem si zase hral s mou R9800 a vyždímal sem z ní na jádře 420MHz a paměti 660MHz s originálním chlazením na jádru!, původně to jede 325/580MHz, ovšem po 10 hodinách nepřetržitého hraní HL2 a CS:S se to nák začalo sekat a přišly na řadu resety (časté:lol: ) ovšem těch 10 hodin to jelo nádherně! 8)

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

RE: Ludvik

Nový příspěvekod King » 13.12.2004 11:40:06

Hele ty inteligente. Pozor na mých 1,5 Hz v základu. Ti rozhodim sandál.
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod dwori » 15.11.2005 19:12:59

tak panove a damy, jaky je stav k dnesnimu dni?

ja prozatim zahrivam svuj kremik na 9x250 pri 1.5V co vy?
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod Joesek » 15.11.2005 19:42:21

dwori píše:tak panove a damy, jaky je stav k dnesnimu dni?

ja prozatim zahrivam svuj kremik na 9x250 pri 1.5V co vy?

fsb 300... :wink:
to si myslim že při 1.55 da...i venisss
pisni taky teploty a na den si zapni prime jestli ti hodi chyby...

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Nový příspěvekod Baracuda » 15.11.2005 23:11:39

P4 660 3,6GHz @ 4,2GHz ale urcite to neni strop, je to taktovany pouze automatickou funkci na desce
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod dwori » 16.11.2005 15:28:58

tak opet polehoucku nahoru 9*290=2610mhz ... pri zatezi cca 51stupnu (prime95 asi tri hodky)

kamile, kolik topej ty novy pentia?
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod Joesek » 16.11.2005 15:34:01

topěj a "žerou" jako blázni, nejsem teda vlastník že, ale EE si těch 100W veme a ztrátovejch tepelnejch bude tak 70? co kamile tohle mě taky zajímá...

Hōra ruit!
...memento mori
Uživatelský avatar
Joesek
Hustej masér
 
Příspěvky: 642
Registrován: 17.06.2003 22:52:04
Bydliště: |<|-|

Nový příspěvekod dwori » 17.11.2005 14:49:19

tak jsem napeti na cpu snizil na default tedy na 1.4V a teplota v zatezi sla cca o 8 stupnu dolu, ... a hlavne ... z 1800 na 2615 pri defaultni voltazi stabilni
::)
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

Nový příspěvekod Baracuda » 19.11.2005 10:41:56

Po taktu v klidu kolem 33C a v zatezi prime95 po par hodkach maximalne 50C,spotrebu Wattu nevim a radsi ani vedet nechci :lol:
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod Baracuda » 19.11.2005 10:42:31

A to nemluvim o GF6800 ultra ta asi taky dost zere :?
..::^-_-^::..

Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Uživatelský avatar
Baracuda
Hustej masér
 
Příspěvky: 531
Registrován: 17.06.2003 13:21:34
Bydliště: Slam

Nový příspěvekod eviljack » 17.01.2006 19:13:50

Baracuda píše:A to nemluvim o GF6800 ultra ta asi taky dost zere :?


hehe, ja sem mel rok prakticky v kuse pusteny pc AthlonXP 2700+ s GF6800 Ultra TDH od Leadteku, zdroj 450W, a sezralo to elektriky skoro za sest litru :D ciste pro predstavu 8)
Uživatelský avatar
eviljack
Prvok
 
Příspěvky: 44
Registrován: 17.01.2006 16:28:00
Bydliště: Zizkov

Nový příspěvekod protheus » 25.06.2006 14:31:21

eviljack píše:
Baracuda píše:A to nemluvim o GF6800 ultra ta asi taky dost zere :?


hehe, ja sem mel rok prakticky v kuse pusteny pc AthlonXP 2700+ s GF6800 Ultra TDH od Leadteku, zdroj 450W, a sezralo to elektriky skoro za sest litru :D ciste pro predstavu 8)


Já mám totéž jen v P4 a zarok provozu to vzalo si zrovna tolik a to u toho jedou ještě různé periférie, není to taková darda jak se ze začátku zdá.
Uživatelský avatar
protheus
Člen rady
 
Příspěvky: 155
Registrován: 10.03.2004 18:59:25
Bydliště: Nekonečný vesmír

Nový příspěvekod dwori » 25.06.2006 16:00:10

zlaty nojbůky :)
bylo, nebylo ... a az zase bude, tak nebudem
Uživatelský avatar
dwori
Polobůh
 
Příspěvky: 1283
Registrován: 16.06.2003 22:18:35

SPOTŘEBA

Nový příspěvekod nostromo » 25.06.2006 23:46:26

PC Celeron, 2,8/3,4GHz, HDD 160G, CD, DVD, atd.
počítáno za panelákový tarif 3,61Kč/KWh
Zatížení 1% - 88W - 0.317Kč/hod
Zatížení 100% - 155W - 0,559Kč/hod
Monitor CRT Sampo 17" - zapnut - 78W - 0,281Kč
vypnutý monitor - 4,1W - 0,0148Kč/hod - vynásobte si to hod/měsíc :-)
LCD Acer 1617 (17") - 40W - 0.144Kč/hod
Ovislink 1120 - 4W - 0,01444Kč/den
Lednička ve třídě A - 1,2KWh/den
atd. Měřeno wattmetrem.

Když si takhle změříte celou domácnost, a posčítáte si, co který spotřebič "sežere", tak se docela divíte :-)

V případě zájmu jsem ochoten ten wattmetr za menší úplatu na pár dní zapůjčit :)
Nostromo
Uživatelský avatar
nostromo
Hustej masér
 
Příspěvky: 585
Registrován: 21.06.2003 12:41:26

Předchozí

Zpět na PC tuning

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron