trojský kůň i přes noda

Podpora pro NOD32 v licenci KHnetu.

Moderátoři: ludvik, Monty

Nový příspěvekod bifi » 09.09.2007 17:36:59

ludvik píše:
gigous píše:
Druss píše:
Dost taky pomáhá obyčejný rozum.



a kde by ho gigous vzal :lol:
Uživatelský avatar
bifi
hujer
 
Příspěvky: 432
Registrován: 29.09.2005 22:51:23
Bydliště: KH,JL,CH

Nový příspěvekod hans » 09.09.2007 18:48:23

Já tedy nevím. Od začátku jsem chtěl jenom upozornit na to, že se mi dostal do počítače trojan. Ale poslední odpovědi jsou koukám úplně o něčem jiném. Takže abych to shrnul. Trojana jsem se zbavil, KHNET jsem informoval a nakažený soubor jsem smazal. Takže děkuji všem co se tím zabývali. Hans
hans
Bakterie
 
Příspěvky: 6
Registrován: 06.09.2007 17:32:19
Bydliště: Třebonín

Nový příspěvekod King » 09.09.2007 18:58:06

ludvik píše:Existuje jediná totální ochrana. Nainstalovat windows z originálního média a nikdy nepřipojovat počítač na síť a nikdy nic dalšího neinstalovat ...


Nesouhlasim. Zkusil si někdy windows nainstalovat a hned projet ad-awarem? možná by ses divil. Já to zkusil a 3 spywary zjištěny
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod ludvik » 09.09.2007 19:44:00

King píše:
ludvik píše:Existuje jediná totální ochrana. Nainstalovat windows z originálního média a nikdy nepřipojovat počítač na síť a nikdy nic dalšího neinstalovat ...


Nesouhlasim. Zkusil si někdy windows nainstalovat a hned projet ad-awarem? možná by ses divil. Já to zkusil a 3 spywary zjištěny


A zamyslel jsi se nad tím? Ať je MS jaký chce, spyware nemá potřebu do svých produktů dávat. Pokud si ovšem odmyslíš chování např. "ověření pravosti", což se za spy považovat dá ...
Vše souvisí s problematikou rozpoznání těchto mrch. Znaky chování se dost prolínají, co jeden za spyware prohlásí, druhý nemusí. Byl i případ (myslím Symantec), co považoval nějakou windows knihovnu v nějakých cizojazyčných verzích za virus. A nekompromisně mazal ... Se číňani divili, že jim pak windows odmítali nabootovat.
Když to vezmeš kolem a kolem, tak spyware je i okénko po instalaci winampa, kde se tě ptá na způsob připojení atak. - taky to pak odešle.


To hans: jakákoliv diskuse není na škodu (pokud se teda nepřeváží do nadávek na gigouše). Ber to jako ponaučení ... A pro vás ostatní - když se vám něco nezdá, tak zkomprimovat s heslem a poslat, buď nám, nebo rovnou Esetu.

Velice dobrý je nástroj TcpView (výrobce Sysinternals dokonce koupil sám MS) (ke stažení např http://www.khnet.info/tcpview.exe) který ukáže všechny možný programy, které se snaží komunikovat po síti. Ideální nástroj pro hledání červů. Musí se ovšem o tom trochu vědět. A nesmí se mít Visty - tam jsou všechny procesy jako System a je po ptákách.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod driver » 20.11.2007 21:20:23

já teda nevim ale je vůbec nějak schváleno či prověřeno používat zároveň noda i avg?já to jednou měl a vym že mi to dělalo bordel,nějak se hádaly a nechránily ani před těma obyčejnejma virama co by samostatně určitě rozpoznaly a zamezily jim přístup.
Uživatelský avatar
driver
podposkok
 
Příspěvky: 377
Registrován: 31.07.2007 18:44:28
Bydliště: KH

Nový příspěvekod Monty » 20.11.2007 21:37:26

driver<k4sk4d3r> píše:já teda nevim ale je vůbec nějak schváleno či prověřeno používat zároveň noda i avg?já to jednou měl a vym že mi to dělalo bordel,nějak se hádaly a nechránily ani před těma obyčejnejma virama co by samostatně určitě rozpoznaly a zamezily jim přístup.


dohromady je to blbost, můžou se vyblokovat navzájem a blbne to.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2833
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod ludvik » 20.11.2007 21:37:30

Všeobecně - dva antiviry najednou nedoporučuje NIKDO. Můžeš si jich nainstalovat kolik chceš, ale JENOM JEDEN může mít zapnutý on-line funkce (kontrola souborů - AMON, internetového provozu - IMON, apod.). Všechny ostatní pak používat pouze pro ruční scanování.

Otázkou je, jestli třeba pod Vistama by to nešlo. Tam to MS dost překopal, tak to možná spolehlivě fungovat bude. Ale radši bych to nezkoušel.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Předchozí

Zpět na Eset NOD32

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron