Veškeré plané debaty a komentáře jsou na nic, pokud je časem nepřevýší činy! Od posledních aktuálních témat ohledně BaStaNETu uteklo mnoho vody a lze nyní i hodnotit zpětně vyřčené! Jako zakladatel bývalého BaStaNETu mohu dnes sdělit několik postřehů a faktů ( i když ne zcela objektivních). Po mnou možná nevhodně vedené debatě ohledně základní filozofie sítě, došlo k několika průběžným akcím...KHnet je dle mého názoru schizofrenní organizací co se týká výdělečných aktivit zakladatelů, kteří mne ve fóru neváhali napadnout hláškami ve stylu "bojíš se vo prachy a pod.." Sami však mají (někteří...) firmy, které z následných činností na projektu vydělávají! To samo o sobě není špatné!! Za svojí práci si každý zaslouží odměnu!!Mně však vadí to pokrytectví v jehož duchu se mnou a dalšími bylo jednáno!! KHnet nakonec zvolil svou cestu ve Starém Kolíně takovou, že skrze členy sportovního oddílu využívající prostory v místní škole aktivně skrze tyto členy činil pomluvy a nátlak na místní....Šlo o "negativní" reklamu vůči BaStaNETu ( potvrdit může třeba p.Kubát)...Nakonec si KHnet zbudoval převaděč pro Starý Kolín ve škole v rámci svého bohulibého projektu, který platí všichni členové, ale jaksi nelegálně! Pro umístění antén po jistou dobu (min 1/2roku) neexistovalo povolení vlastníka objektu ( obecní úřad) a šlo o nelegální instalaci!! Dnes je asi vše ok, ale ty metody....Důsledkem toho bylo, že po jednání s více providery byl BaStaNET spojen s Týneckým NETem, který jako jediný byl schopen splnit své sliby kromě řečí i v praxi a ve velice krátké době (Vánoce 2007) a navíc došlo k tomu, že cituji s diskuze moudrých guru KHnetu:"ten náš bordel" je stále funkční! To v praxi znamená, že Týnecký NEt zafinancoval veškerou rekonstrukci sítě na technologie založené na Mikrotiku, ale souběžně odkoupil stávající zastaralé techologie a tím umožnil vzniku staronové komunitní sítě jsoucí podporovaná zakládajícím jádrem BaStaNETu - CrazyNET ( A neb, vše je naruby!), která dnes již také funguje na Mikrotiku a zárověň preferuje lokální LAN!!! A to kromě řečí nikdo z KHnetu nebyl schopen u nás provést!!!
P.S. Navíc...Jeden z odchozích podnikajících "klientů" v oboru elektroniky, který pro síť nikdy nic neudělal mi po třech! měsících , kdy byl připojen, s pošklebkem řekl, že je u KHnetu, sice pomaleji, ale u "svých"

P.S.2. Během Vánoc 2007 jsem splnil své slovo a dokončil projekt optického vývodu od SLOANE (děkuji KHnetu za inspiraci) v Libenicích u Kolína o kapacitě 30-1000M na přímé optické páteři vedoucí do Malína přes naše pozemnky a je zde kromě serverhausingu a hostingu připojení libovolných zájemců - k tomuto mě "vyprovokovaly" reakce zakládajících členů KHnetu a řeči o tom, že do Staráku nepůjde udělat MW spoj přes 1Hop . Dnes již s touto aktivitou nemám nic společného, ale neváhal jsem vytvořit další cenovou a technologickou konkurenci

Váš
Karel Potůček - zakládající člen BaStaNETu