Asi nejsem obdarec tak nadprumernou inteligenci, ale uplne mi uniklo na co jsi se to vlastne ptal ...
Rikal jsi ze mas par dotazu, i na necleny rady, proto tikam napis sem :
1) Zajima mne to a to?
2) Jak konkretne je reseno to a to?
atd.
Charlie Santi píše:No chápu, že se může zdát, že to je z mé strany debata, nebo dotaz o ničem, ale vycházím ze základních provozních záležitostí KHNETu - řádů a pravidel. Pokud si je důkladně přečtu, narazím na věci, které prostě pro mě a některé členy naší sítě nejsou zcela přijatelné. Naše síť je va stádiu nějakého stupně vývoje, který je sice v současné době technologicky na nižší úrovni než KHNET, ale to je zcela normální vývoj a je úměrný počtu členů. Nemyslím si, že by síť fungovala na bázi bordelu, jak to tu někteří nazvali. Řád a vývoj tu je a technické možnosti rostou dost rychle. Přeci pokud chcete srovnávat sítě v rozdílných fázích vývoje, tak musíte vzít v úvahu, že i vy jste někdy byli v této situaci. Abych byl zcela konkrétní. 1) Sdružení není jediným možným modelem, jak zajistit a udržet provoz a "řád" v síti. Provoz zařízení na bázi WIFi je možný na základě GL, administrace je věc druhá... 2) Sousedská síť a síť v okresním městě mají navzájem přeci jenom jinou strukturu jak co se týká technologických možností, tak i vztahů mezi členy. 3) Snažil jsem se - možná nesrozumitelně tento rozdíl dát na vědomí. Řád a provozní pravidla KHNETu jsou šitá na trošku jinou situaci. A my jsme získali pocit, že by někteří uživatelé sice něco získali rychleji, ale jiní by naopak byli omezeni. A v tom je jádro pudla. Pokud se nalezne kompromisní řešení, není problém sítě spojit a proč to neudělat?? 4) A proč jsme se vlastně o to začali zajímat?? No proto, že jeden kolega z KHNETu prohlásil (alespoň jsem to tak pochopil) , že chce KHNET jít i do Starého Kolína! A na základě této informace jsme se o to začali zajímat dál, neb máme samozřejmě obavy o ochranu našich investic. Nikdo z BaStaNETu neoslovil KHNET , ale bylo to naopak! 5) Spojení sítí postavených na podobných principech se nikdo z nás asi zásadně "bránit" nebude, ale nesmí to být stylem diktátu silnějšího, vůči slabšímu - ale je třeba vzít v úvahu i místní poměry...
Charlie Santi píše:No proto, že jeden kolega z KHNETu prohlásil (alespoň jsem to tak pochopil) , že chce KHNET jít i do Starého Kolína! A na základě této informace jsme se o to začali zajímat dál, neb máme samozřejmě obavy o ochranu našich investic. Nikdo z BaStaNETu neoslovil KHNET , ale bylo to naopak! 5) Spojení sítí postavených na podobných principech se nikdo z nás asi zásadně "bránit" nebude, ale nesmí to být stylem diktátu silnějšího, vůči slabšímu - ale je třeba vzít v úvahu i místní poměry...
Zpět na Chtěl(a) bych se připojit
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků