ssh -- při nečinosti umírá

Mám problémy a nevím co s nimy (myslí se tím samozřejmě síť)

Moderátoři: ludvik, Monty

ssh -- při nečinosti umírá

Nový příspěvekod sysel » 25.09.2007 23:15:19

Zhruba od doby, kdy byl na mouse vyměněn HW mám problém s tím že mi při nečinnosti skápne ssh sezení do Malína ( sysel -> smalin2 ) ....., nevím možná to nesouvisí, netušíte někdo kde je problém ???
Uživatelský avatar
sysel
Přispěvovatel
 
Příspěvky: 255
Registrován: 13.07.2003 13:06:12
Bydliště: na studnich 71 kutna hora

Nový příspěvekod ludvik » 26.09.2007 09:46:52

Je tam menší timeout na established stav spojení. Nastav si klienta, aby nečinný nebyl ... tak jednou za minutu poslat keepalive.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

no nakonec jsem problem obesel rozdejchal jsem vpn...

Nový příspěvekod sysel » 26.09.2007 15:38:37

takze to celkove melo pozitivni dopad.... k rozchozeni openvpn sem se premlouval uz delsi dobu :)
Uživatelský avatar
sysel
Přispěvovatel
 
Příspěvky: 255
Registrován: 13.07.2003 13:06:12
Bydliště: na studnich 71 kutna hora

Nový příspěvekod ludvik » 26.09.2007 17:46:55

k čemu potřebuješ na tohle vpnku? není to zbytečný?
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Monty » 26.09.2007 18:20:54

Na co VPNka, když jsi na stejné síti?
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

k cemu vpn ???

Nový příspěvekod sysel » 26.09.2007 19:01:57

no... samozrejme smyslem vpnky neni to ze se ja ze sveho 10.106.5.2 pripojim na 10.106.32.212 (202) ale napr prez net sambou pripojit disky a to relativne bezpecne ( hlavne pres win...), ale jak sem psal v podstate mne to donutilo....., jinak pres ssh (sftp) jsem mel vetsinou pripojenej disk - resp pres naky klikatko ve GNOME a v nem sem bohuzel zadne nastaveni pro udrzeni spojeni nenasel
Uživatelský avatar
sysel
Přispěvovatel
 
Příspěvky: 255
Registrován: 13.07.2003 13:06:12
Bydliště: na studnich 71 kutna hora

Nový příspěvekod ludvik » 26.09.2007 22:38:51

kvůli bezpečné sambě je to docela dobrý důvod :-)

ale i tyhle klikátka podle mě používají normální řádkový ssh. a tam to určitě (teoreticky někde v ~/.ssh) nějak nastavit půjde.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Místopředseda, Site admin
 
Příspěvky: 1974
Registrován: 18.06.2003 08:40:10


Zpět na Problémy se spojením

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron