Realita vyplave na vodu po čase.....

Naše fórum je bohužel mrtvé. Je zde tak malá návštěvnost, že nikdo nemůže čekat odpověď leckdy ani do měsíce. Použijte jiné kanály, e-mail, jabber, telefon.

Realita vyplave na vodu po čase.....

Nový příspěvekod XiXao.man@seznam.cz » 09.06.2008 03:13:45

Vážení přátelé,
Veškeré plané debaty a komentáře jsou na nic, pokud je časem nepřevýší činy! Od posledních aktuálních témat ohledně BaStaNETu uteklo mnoho vody a lze nyní i hodnotit zpětně vyřčené! Jako zakladatel bývalého BaStaNETu mohu dnes sdělit několik postřehů a faktů ( i když ne zcela objektivních). Po mnou možná nevhodně vedené debatě ohledně základní filozofie sítě, došlo k několika průběžným akcím...KHnet je dle mého názoru schizofrenní organizací co se týká výdělečných aktivit zakladatelů, kteří mne ve fóru neváhali napadnout hláškami ve stylu "bojíš se vo prachy a pod.." Sami však mají (někteří...) firmy, které z následných činností na projektu vydělávají! To samo o sobě není špatné!! Za svojí práci si každý zaslouží odměnu!!Mně však vadí to pokrytectví v jehož duchu se mnou a dalšími bylo jednáno!! KHnet nakonec zvolil svou cestu ve Starém Kolíně takovou, že skrze členy sportovního oddílu využívající prostory v místní škole aktivně skrze tyto členy činil pomluvy a nátlak na místní....Šlo o "negativní" reklamu vůči BaStaNETu ( potvrdit může třeba p.Kubát)...Nakonec si KHnet zbudoval převaděč pro Starý Kolín ve škole v rámci svého bohulibého projektu, který platí všichni členové, ale jaksi nelegálně! Pro umístění antén po jistou dobu (min 1/2roku) neexistovalo povolení vlastníka objektu ( obecní úřad) a šlo o nelegální instalaci!! Dnes je asi vše ok, ale ty metody....Důsledkem toho bylo, že po jednání s více providery byl BaStaNET spojen s Týneckým NETem, který jako jediný byl schopen splnit své sliby kromě řečí i v praxi a ve velice krátké době (Vánoce 2007) a navíc došlo k tomu, že cituji s diskuze moudrých guru KHnetu:"ten náš bordel" je stále funkční! To v praxi znamená, že Týnecký NEt zafinancoval veškerou rekonstrukci sítě na technologie založené na Mikrotiku, ale souběžně odkoupil stávající zastaralé techologie a tím umožnil vzniku staronové komunitní sítě jsoucí podporovaná zakládajícím jádrem BaStaNETu - CrazyNET ( A neb, vše je naruby!), která dnes již také funguje na Mikrotiku a zárověň preferuje lokální LAN!!! A to kromě řečí nikdo z KHnetu nebyl schopen u nás provést!!!

P.S. Navíc...Jeden z odchozích podnikajících "klientů" v oboru elektroniky, který pro síť nikdy nic neudělal mi po třech! měsících , kdy byl připojen, s pošklebkem řekl, že je u KHnetu, sice pomaleji, ale u "svých" :o). Tento člověk nikdy nebyl schopen hradit ani ty základní závazky a strašně se divil, že mi to nevadí! :o)) Některé "klienty" je lepší ponechat konkurenci.

P.S.2. Během Vánoc 2007 jsem splnil své slovo a dokončil projekt optického vývodu od SLOANE (děkuji KHnetu za inspiraci) v Libenicích u Kolína o kapacitě 30-1000M na přímé optické páteři vedoucí do Malína přes naše pozemnky a je zde kromě serverhausingu a hostingu připojení libovolných zájemců - k tomuto mě "vyprovokovaly" reakce zakládajících členů KHnetu a řeči o tom, že do Staráku nepůjde udělat MW spoj přes 1Hop . Dnes již s touto aktivitou nemám nic společného, ale neváhal jsem vytvořit další cenovou a technologickou konkurenci :o)

Váš

Karel Potůček - zakládající člen BaStaNETu
Nemám rád přetvářky a polopravdy!
XiXao.man@seznam.cz
 
Příspěvky: 1
Registrován: 09.06.2008 02:36:49
Bydliště: Doma

Nový příspěvekod ludvik » 09.06.2008 08:52:08

Nevím kdo z nás je víc schizofrení ... ty nás porovnáváš s komerčním poskytovatelem! Jenom jsi potvrdil naše domněnky. My se s váma chtěli spojit na "komunitní" bázi. Ty jsi z toho udělal čistou komerci ...

Na rozdíl od nich, my si na všechny investice musíme vydělat. Nám nikdo nepůjčí na rozvoj, abychom mohli vyměnit celou síť naráz. Kromě toho jsme to chtěli postupně udělat taky.

Škola si samozřejmě povolení vyřizovala sama. Nevím proč to házíš na nás.

"Negativní" reklamu bys musel taky dokázat. Kdo a jak?

Negativní reklamu si "komerce" dělá sama ... když slibuje wifi (je jedno jestli 2.4 nebo 5GHz) bez agregace.

P.S.: to můžu chápat jako čirou a ještě k tomu anonymní pomluvu. O nikom takovým nevím.

P.S.2: jedině dobře.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Site Admin
 
Příspěvky: 1976
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Monty » 09.06.2008 09:28:41

a) Vlastní firmy
- v KHnetu je několik členů, kteří vlastní svoje firmy a KHnet od nich bere zboží a služby, nebo pro KHnet připojují, je to pro nás levnější, než to brát napřímo, protože dostaneme lepší cenu.

b) Pomluvy
- řekni jmenovitě kdo tě nebo tvou síť pomlouvá, přes nikoho pomluvy nešíříme. Pokud o nás začneš vykládat, že na někoho činíme nátlak, musel bys to jaksi dokázat. Toto je prostá urážka. Nevím kdo je tady v tuhle chvíli schizofrenní.

c) Nelegální instalace
- Povolení pro umístění antény si zařizuje každý člen sám, pokud jeden starosta dovolil umístění antény na dobré slovo a druhý na to chtěl papír, tak ho prostě zařídili. Ani o tomto problému nevíme, škola si to vyřešila sama a nás do toho nezatahovala.

d) Sloučení
- Evidentně jsi nikdy neměl a nemáš komunitní smýšlení a zajímají tě pouze prachy. Nechápu, jak si týnecký nechá líbit to, že mu prodáš vybudovanou síť a za získané peníze mu tam opět buduješ síť novou. Trošku postavené na hlavu, nemyslíš?

e) Upgrade
- Mimochodem upgrade a výměnu HW jsme při plánovaném sloučení plánovali taky. Dokonce jsi tvrdil, že už něco podobného testujete, ale nevěděl jsi, nebo jsi nechtěl říci, jak se to jmenuje. Jinak "ten bordel funguje" už evidentně jen díky Týneckému a upgrade na Mikrotiky, na kterých může síť alespoň nějak uhlídat.

f) Sloane
- Kdybychom měli finance na to, kopat kabel, tak ho vykopeme. Ale trochu drahé řešení pro pár uživatelů, nemyslíš? Tedy pokud to uděláš jak máš a legálně, včetně zaměření kabelu, zakreslení, dodržení hloubek apod. Pokud nemáš toto, tak prostě jednou přijde O2, STP, ČEZ a kabel ti fikne, protože nebude zaměřen a uveden v mapách. Pokud se ti toto vše povedlo a rychle, tak gratuluji, protože to je jen papírová práce na půl roku.
Mimochodem, pokud vím, tak o spoji na jeden hop z KH jsme mluvili, nabízel jsi dokonce komín v ND. Ale mysli, zakopání optiky, měsíční placení optiky z KH do Libenic, ti v tomto případě těch pár desítek lidí z SK neuplatí.
Pokud je primárně optika určena pro výdělečnou činnost, jako Housing, Hosting, Spravování sítí a někomu v SK kousek konektivity pouští, tak to je něco jiného. Ale v tom případě nemůžeš tvrdit, je celá akce kopání optiky a zakoupení tučné linky jen pro CrazyNet, a že to velkoryse dotuješ. Taky si protiřečíš, na jedné straně nemáš "s těmito aktivitami" nic společného a na druhé straně zase buduješ novou síť.

g) Klient
- Pokud uteče "klient", jak říkáš, od jedné sítě k druhé, asi to nebude tím, že by to měl jinde zadarmo. Jestli je to ten, co myslím, tak má u nás výbornou platební morálku. My ale také placení členů hlídáme, aby někdo nejel zadarmo, když nemá zaplaceno. Ptal jsi se ho, proč neplatí a proč odešel?
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod dalicros » 09.06.2008 11:27:38

Tak ted nevim co si o tom myslet. Na jednu stranu jsi strasne spokojeny, jak mas nyni novou komunitni sit a jsi zaopatren optikou, coz ti preju, je to aspon dalsi maly policek velkym hracum na trhu telekomunikaci. Na strane druhe se dost nevybirave navazis do khnetu a jeho zpusobu fungovani.
Jak psal Ludva KHnet neni firma, je to neziskova organizace a z toho prameni spousta kladu a zaporu. Mezi klady patri to, ze vse funguje na jaksi rodinnem stylu. Pokud starosta umozni umisteni zarizeni na "dobre slovo" je to podle mne jedinne dobre, tim se vse urychli v radech mesicu. Pokud se nejprve udela prace na dobre slovo (s dodatkem, ze papiry se vyresi az na to bude cas), takto sveho casu vybudovali v jedne komunitni siti optiku taky, jednalo se o ukazkovou spolupraci mezi mestem a siti.

Pokud jde o firmy zakladajicich clenu site, vim kam tim miris a neni to ani poprve ani naposledy, co nekdo bezduvodne napada tento zpusob fungovani. Osobne ti muzu rict, ze ani Monty ani Ludva v mercedesu nejezdi a 50 000 mesicne rozhodne taky nemaji ... Jen mi odpovez, jsi schopny sehnat o vikendu vecer, trebas i v 9 krabici kabelu, Acces Point ci konzoli na zed? Ja myslim, ze moc ne, zvlast, kdyz to vyjde levneji nez u konkurence ...

PS : pokud ti neco vadi, napis to konkretne, napr. kdo vyvijel natlak atp.
Uživatelský avatar
dalicros
Hodný pán s kloboukem
 
Příspěvky: 622
Registrován: 25.01.2004 14:03:17
Bydliště: Baron von Zhidenitz

Nový příspěvekod King » 09.06.2008 12:28:51

Zas nějakej rypák co má komplexy - gratuluji
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod ludvik » 09.06.2008 12:33:26

mimochodem - já sice živnost mám, ale pouze na software a nějak to posledních X let nevyužívám. A mercedesem jezdím ... pokud mě czernobyl sveze.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Site Admin
 
Příspěvky: 1976
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod King » 09.06.2008 12:37:34

ludvik píše:mimochodem - já sice živnost mám, ale pouze na software a nějak to posledních X let nevyužívám. A mercedesem jezdím ... pokud mě czernobyl sveze.


Co se snim bavíš tenhle člověk má už jasno udělal si obrázek sám tak mu ho nechme. Přeci nebudeme každýho léčit. Podle mě pokud chtěl spojit sítě tak měl dát jasně najevo svoje představy a my svoje. Buď by z toho byl kompromis nebo ne ale takhle se navážet do všech to je spíš na psychiatra.

Nebo to mělo být tak že KHnet dá finance a bastard net si bude budovat svoje? Heh máme mezi sebou fakt trotly.
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou

Nový příspěvekod Monty » 09.06.2008 14:12:09

King píše:Podle mě pokud chtěl spojit sítě tak měl dát jasně najevo svoje představy a my svoje. Buď by z toho byl kompromis nebo ne ale takhle se navážet do všech to je spíš na psychiatra.


No ono to tak v podstatě bylo, ale jaksi jednostranně, já představu přednesl. No ani ne tak představu, ale to, jak to vypadalo, když jsme přebírali jiné sítě. Že to je v podstatě vzít a vyměnit za nové zařízení, udělat propojení apod. On svou představu rovnou neřekl, mojí nevyvracel a pak rovnou psal na forum - naše.
To že se bral za to, že lidi by měli mít neomezený tok v rámci sítě ho asi přestalo zajímat v době, kdy to prodal Týneckému. Pochybuji že Týnecký dá lidem v rámci sítě to co se ukočírovat a omezuje jen net. Pokud to tak nechal, tak smekám.
Když musíš, tak musíš...
Uživatelský avatar
Monty
Předseda, site admin
 
Příspěvky: 2837
Registrován: 16.06.2003 21:42:18
Bydliště: Kutná Hora

Nový příspěvekod L1ttl3 » 10.06.2008 18:08:16

:D
Obrázek
L1ttl3
Bakterie
 
Příspěvky: 8
Registrován: 20.05.2006 09:42:04
Bydliště: JupiteR

Nový příspěvekod gigous » 10.06.2008 18:44:46

četl jste to tu někdo? nevíte o čem je řeč? mě se to nechce číst, je to dlouhé a elektrika drahá.
Uživatelský avatar
gigous
Hustej masér
 
Příspěvky: 590
Registrován: 19.11.2005 15:29:11
Bydliště: KH

Nový příspěvekod ludvik » 10.06.2008 23:33:55

gigous píše:četl jste to tu někdo? nevíte o čem je řeč? mě se to nechce číst, je to dlouhé a elektrika drahá.


Naprostá, ale naprosto naprostá většina lidí, kteří odpovídají na nějakou písemnou otázku, či se snaží zapojit do diskuse, první příspěvek čtou. Kdo to nečte, neodpovídá !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ty svý blbý kecy si alespoň rozvrstvi v čase. Zvedá se mi žaludek, když jednou za čtrnáct dnů vidím tvé tři čtyři najedou.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Site Admin
 
Příspěvky: 1976
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Frujt » 11.06.2008 06:59:26

Zdravím…rád bych vzkázal Karlovy Potůčkovy že jestli má nějakej problém s mojí osobou tak mě to může říct do očí a ne mě pomlouvat jak tady, tak posílat podobné maily lidem ve Staráku…
Reakce na jeho nařčení že jsem v podstatě neplatič atd..: nebylo mě umožněno platit poplatky přes účet trvalým příkazem a vozit k určitému datu každý měsíc někomu prachy domu je u mého povolaní takřka nemožné (montáže Slovensko, Morava atd…). U jiných klientů jak sem si zjistil placení přes účet nebyl žádný problém..pro BaStaNET sem nikdy nic neudělal to je pravda..ono taky co dělat když mě nikdy nikdo o žádnou pomoc (ani malou) nepožádal. Já jako koncový uživatel přece nebudu zjišťovat jestli poskytovatel nepotřebuje někde s něčím pomoct..Má snad pusu tak může říct, pomoci jsem se nikdy nebránil.. Proč jsem vlastně odešel..: no ono 2-3 denní výpadky (Karel samozřejmě nebere telefon).. zjišťovat po kamarádech jestli jsou na tom stejně a zpravidla v 8 večer kdy jezdím z práce řešit u koho si vyřídím poštu a banku mě už fakt nebavilo!!.. a ten pošklebek radši nechám bez komentáře.
Mimochodem BaStaNET a KHnet se nedá srovnávat!

S pozdravem Ladislav Folberger
Frujt
 
Příspěvky: 1
Registrován: 11.06.2008 06:56:35
Bydliště: Starý Kolín

Nový příspěvekod ludvik » 11.06.2008 22:34:32

frujt: děkuji ti.
Když už musíš, tak jsi v .... nuclear.khnet.info
Uživatelský avatar
ludvik
Site Admin
 
Příspěvky: 1976
Registrován: 18.06.2003 08:40:10

Nový příspěvekod Klainn » 12.06.2008 10:49:35

Vážený p. Potůček,
něják moc nechápu význam vašeho topicu na foru KHnetu, ale jestli nejste schopen spustit vlastní forum, běžte si to psát třeba na idnes :wink: ...díky
***Intel Inside - Idiot Outside***
Uživatelský avatar
Klainn
Ničitel klávesnice
 
Příspěvky: 495
Registrován: 17.06.2003 13:52:34
Bydliště: Církvice

Nový příspěvekod King » 12.06.2008 14:19:35

Potůček vyschnul je vedro.
Pentium II 350 MHz. 64MB RAM , 8.6 GB HDD, CD- ROM.
Uživatelský avatar
King
nadposkok
 
Příspěvky: 794
Registrován: 02.12.2004 17:10:34
Bydliště: pod Alcomou


Zpět na Chtěl(a) bych se připojit

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron